Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισχυρή στρατιωτική δύναμη ανέπτυξαν οι Ρώσοι στη Συρία

Άρματα μάχης Τ-90, πυροβολικό, ΤΟΜΠ και 3000 άνδρες έχουν αναπτύξει στη Συρία οι Ρώσοι

Περισσότερες πληροφορίες για την στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας γίνονται καθημερινά γνωστές από δημοσιογράφους που εργάζονται στη Συρία αλλά και από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούν στενά τα βήματα των Ρώσων στην Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον Σύρο δημοσιογράφο Mehmet Serim συνολικά 3.000 Ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Λατάκειας, ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου Bassel al-Assad νότια της πόλης συνεχίζονται αδιάκοπα ημέρα και νύκτα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου και υπολογίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί.

Μάλιστα για την προστασία του αεροδρομίου οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει περιμετρικά του χώρου 7 άρματα μάχης T-90, 15 πυροβόλα και 35 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Εκτός από την αεροπορική βάση οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει ένα σύστημα radar έξω από το λιμάνι της Tartus όπου διατηρούν ναυτική βάση.

Επιπλέον πρόσφατες αεροφωτογραφίες επιβεβαιώνουν ότι οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει γραμμή άμυνας καθώς και σταθμούς επικοινωνιών στα υψώματα των λόφων που βρίσκονται δυτικά της κοιλάδας Ghab από την οποία περνά ο αυτοκινητόδρομος Μ4 η οποία πρόσφατα καταλήφθηκε από την Jaysh al-Islam παρακλάδι της Al Qaida.

Παράλληλα συνεχίζεται ο ανεφοδιασμός των Συριακών στρατιωτικών δυνάμεων με υλικό από τη Ρωσία, αφού το Ιράκ αρνήθηκε να κλείσει τον εναέριο χώρου στα ρωσικά An-124 και Il-76 τα οποία ξεκινάνε από μια νέα βάση στην νότιο Ρωσία κοντά στο Taganrog και μέσω της Κασπίας, του Ιράν και του Ιράκ καταλήγουν στην Λατάκεια στη Δαμασκό και στην Χόμς.

Συνολικά 24 ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν από τις αρχές του μήνα στο αεροδρόμιο της Λατάκειας, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εγκατασταθεί στο παλαιό αγροτικό αεροδρόμιο Al Hamidiyah νότια της Tartus το οποίο προσφέρεται για χρήση από μικρά ψεκαστικά αεροσκάφη.

Πηγή ViaDiplomacy


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]