Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βαρουφάκης καταγγέλει και ο Τσίπρας... κρύβεται!

Έχει τα κότσια ο Τσίπρας να απαντήσει στις καταγγελίες Βαρουφάκη;
Στο άρθρο του Βαρουφάκη ουσιαστικά επιβεβαιώνεται πως η κυβέρνηση του Τσίπρα όχι μόνο δεν διαπραγματευόταν με τους εταίρους και τους δανειστές αλλά δεν είχε κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης, παρά μόνο έκανε διαχείριση της επερχόμενης κωλοτούμπας για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου
Το άρθρο του Βαρουφάκη στην Καθημερινή της Κυριακής δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι ο Καμμένος έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του Τσίπρα. Οι καταγγελίες Καμμένου που χρεώνει δόλο στο Βαρουφάκη για όλη τη διαπραγματευτική αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγιναν λίγο πριν ο πρώην υπουργός οικονομικών του Τσίπρα κατακρημνίσει το μύθο της σκληρής διαπραγμάτευσης τον οποίο πουλάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως το καλύτερο προεκλογικό προϊόν του.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι στην Κουμουνδούρου έκαναν τον Κινέζο μ’ αυτά που είπε ο Καμμένος για το πρώην αγαπημένο παιδί του Τσίπρα και των Συριζαίων, παρότι βέβαια οι καταγγελίες ότι ο Βαρουφάκης ενήργησε επ’ αμοιβή ως υπάλληλος κερδοσκοπικών κεφαλαίων και οδήγησε στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στο 3ο μνημόνιο αντί της εξόδου από το δεύτερο, είναι ποινικά και συνταγματικά κολάσιμες όχι μόνο για τον πρώην υπουργό του Τσίπρα αλλά και για τους μέχρι πρότινος πολιτικούς προστάτες του Βαρουφάκη, τον Τσίπρα και τον ίδιο τον Καμμένο.

Τον καταστροφικό ρόλο του Βαρουφάκη τον έχει ήδη κρίνει η ιστορία, αλλά αυτό δεν συνιστά λόγο να μην ακούμε και τα όσα λέει ο Βαρουφάκης που έζησε από πρώτο χέρι τις διαπραγματεύσεις. Ειδικά τώρα που βγαίνουν τα μαχαίρια μεταξύ των πρώην συντρόφων και ξεκατινιάζονται βγάζοντας ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα.

Στο άρθρο του Βαρουφάκη ουσιαστικά επιβεβαιώνεται πως η κυβέρνηση του Τσίπρα όχι μόνο δεν διαπραγματευόταν με τους εταίρους και τους δανειστές αλλά δεν είχε κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης, παρά μόνο έκανε διαχείριση της επερχόμενης κωλοτούμπας για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έκανε επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας της «πρώτης φοράς αριστερά» αδιαφορώντας για το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κόστος για τη χώρα.

Μάλιστα στο άρθρο αυτό ο Βαρουφάκης λέει ρητά ότι «ηττηθήκαμε» και μιλάει για «συνθηκολόγηση» καταρρίπτοντας έτσι την προεκλογική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα ότι πέτυχε έναν συμβιβασμό με καλές προοπτικές για τη χώρα.

Το πιο σοβαρό όμως που λέει ο Βαρουφάκης είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου σχεδίαζε τη ρήξη στα χαρτιά και το μόνο που έκανε στην πράξη ήταν να μπλοφάρει από την πρώτη μέρα της εκλογής της και επί ένα ολόκληρο εξάμηνο, αφήνοντας τη χώρα στο έλεος της οικονομικής ασφυξίας και κατάρρευσης, καθιστώντας έτσι την Ελλάδα όμηρο στις απαιτήσεις των δανειστών.

Ο επίλογος του Βαρουφάκη είναι και το καλύτερο ερώτημα προς τον Τσίπρα που θα πρέπει να απαντήσει αν έχει τα μούτρα να δει κατάματα έναν ολόκληρο λαό τον οποίο εμπαίζει και συνεχίζει να κοροϊδεύει ανερυθρίαστα, έχοντας μάλιστα και το θράσος να υποστηρίζει ότι τον έκανε συμμέτοχο και πρωταγωνιστή της διαπραγμάτευσης με το δημοψήφισμα. «Κανείς δεν γνωρίζει αν η έντιμη συμφωνία θα ερχόταν χωρίς τις αστοχίες μας –λέει ο Βαρουφάκης. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν δικαιούμαστε να κοιτάμε το 62% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύθηκε με το γενναίο «Όχι» του και να του λέμε πως τίποτα καλύτερο δεν ήταν εφικτό».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]