Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποχή;

Μήπως η ΑΠΟΧΗ στις εκλογές είναι μία στάση πολιτικής ανυπακοής έναντι στην συστηματική συνταγματική παραβίαση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας;
Όταν:
  • οι νομοθέτες δεν ενεργούν προς όφελος των πολιτών, αλλά προς όφελος τρίτων.
  • διαπιστώνεται εκτεταμένη ανομία, ως αποτέλεσμα αμέλειας εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων από την πλευρά της κυβέρνησης.
  • οι φορείς της εξουσίας καταχρώνται ή σπαταλούν τους πόρους που τους εμπιστεύονται οι πολίτες.
  • η πολιτική εξουσία στερεί την ατομική ιδιοκτησία των πολιτών, χωρίς την έγκρισή τους.
Η συσσωρευμένη ιστορική πείρα των δύο τελευταίων αιώνων διδάσκει ότι… πολιτική δημοκρατία χωρίς οικονομική και κοινωνική δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία.

Όπως έγραψε ο Γιώργος Πολίτης, η πολιτική ανυπακοή αφορά στη δυνατότητα των πολιτών να απειθαρχούν σε επιταγές της πολιτικής εξουσίας, στηριζόμενοι σε πολιτικά επιχειρήματα με σκοπό την αλλαγή της νομοθεσίας, των φορέων είτε της ίδιας της εξουσίας.
Η αναγνώριση του δικαιώματος της πολιτικής ανυπακοής είναι σύμφυτη με την παράδοση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Έχει, μάλιστα, κοινό άξονα τη Δεύτερη Πραγματεία περί κυβερνήσεως, το έργο του Λοκ, με το οποίο ο ίδιος οικοδόμησε τον πολιτικό φιλελευθερισμό. Σύμφωνα με αυτό, η πολιτική εξουσία θεσπίζεται για να υπηρετεί τους πολίτες. Η υποχρέωση υπακοής στην εξουσία εκπηγάζει από το κοινωνικό συμβόλαιο που νομιμοποιεί την άσκησή της, δηλαδή τη συγκατάθεση του σώματος των κυβερνωμένων. Αυτή, όμως, δεν παρέχεται στους κυβερνήτες εν λευκώ. Αντιθέτως, εκχωρείται ως παρακαταθήκη με συγκεκριμένους όρους. Εφόσον οι πολίτες διαπιστώσουν ότι η εξουσία παύει να εκφράζει τη βούλησή τους, τότε οι όροι του συμβολαίου παραβιάζονται, επομένως αίρεται η υποχρέωση υπακοής.

Έτσι λοιπόν η ΑΠΟΧΗ είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που δικαιολογεί αυτή τη στάση που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ηθικής νομιμοποίησης της εξουσίας από το φαύλο και διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Η απόφασή μου για τις εκλογές είναι ξεκάθαρη: Α Π Ο Χ Η

Ποιος ο λόγος να ψηφίσω κάποιον που συνειδητά λέει ψέματα και πράττει αντίθετα με αυτά που λέει; Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πλέον παρωδία. Το αντιπροσωπευτικό σύστημα, όπως λειτουργεί, αποτελεί απάτη αφού η κοινωνία παραμένει αμέτοχη και οι πολιτικό-κομματικές συμμορίες, από κοινού με την οικονομική ολιγαρχία και με τις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών και Βερολίνου, καθορίζουν ανεξέλεγκτες την τύχη των πολιτών και νέμονται ασύδοτες την εξουσία και τον εθνικό πλούτο.

Ακρίτας της Μακεδονίας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. η αποχη σ αυτες τις εκλογες ουτε διαμαρτυρια ειναι ουτε αντισταση
    ειναι ΑΝΟΧΗ συμφερει μονο το συστημα και το οποιο δια της σιωπης και της αποχης σου θελει ησυχα να ξεπουλησει να διαλυσει και να ισοπεδωσει την Ελλαδα καθε ψηφος καρφι στο φερετρο τους στους γερμανοτσολιαδες
    στους υποταγμενους ευρωγλυφτες στους προδοτες και στους ανθελληνες ...
    ψηφο σ αυτους που τρεμουν που δολοφονουν που φυλακιζουν και τους
    απαγορευουν να εχουν φωνη Χρυση Αυγη μονοδρομος ΤΕΛΟΣ ....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ακουσε πατριώτη, γιατί είμαι βέβαιος πως είσαι πατριώτης. Ας απαλλαχθεί η Χρυσή Αυγή από τα βαρίδια των σατανιστών και ναζιστών, ας βρει στελέχη που θα μιλάνε και δεν θα κραυγάζουν, ας ξεπεράσει τους τίτλους φτιάχνοντας ένα πραγματικά ολοκληρωμένο πρόγραμμα και μετά να το συζητήσουμε. Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, σαν κόμμα, με τις μηδενικές πολιτικές συμμαχίες, αλλά και με το στίγμα των ναζιστών που έχει στην Ευρώπη και όχι μόνο, αυτό που με απόλυτη βεβαιότητα εγγυάται η Χρυσή Αυγή είναι η απόλυτη περιθωριοποίηση και απομόνωση της Ελλάδας, την οποία θα τοποθετήσει στα επίπεδα της Αλβανίας του Εμβέρ Χότζα. Δεν αμφιβάλω για την αγάπη σου για την πατρίδα. Δεν αμφιβάλω για την αγανάκτηση και την οργή σου σε όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν. Αλλά, σε καλώ να σκεφτείς αυτά που σου έγραψα. Να τα συζητήσεις με τον εαυτό σου. Και μετά πράξε όπως επιθυμείς. Και να ξέρεις, επίσης, ότι επί της ουσίας δεν διαφωνούμε. Στην διαχείριση και στους διαχειριστές όμως... Ανδρέας Γ.

      Διαγραφή
    2. Απέχω σημαίνει δεν συμμετέχω. Απέχω σημαίνει πως ο αυτοσεβασμός μου δεν μου επιτρέπει να δηλώσω παρών στην παρανομία και στους εκβιασμούς που υφίσταται η πατρίδα μου κι εγώ. Απέχω σημαίνει ότι δεν νομιμοποιώ διαδικασίες που σαν μοναδικό σκοπό έχουν να παραχαράξουν την βούλησή μου και να νομιμοποιήσουν τους αντισυνταγματικά κινούμενους πολιτικούς και πολιτικές. Απέχω σημαίνει πως δεν θα βάλω την υπογραφή μου στην εκτέλεσή μου. Αν δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, τότε είμαστε άξιοι να ακούσουμε την μεθεπόμενη ημέρα των εκλογών, κι αφού αρχίσουν να εφαρμόζονται τα απάνθρωπα νέα μνημονιακά μέτρα: "Ο λαός μας εξέλεξε και μας έβαλε να τον κυβερνήσουμε"...

      Διαγραφή
  2. Μήπως θα ήταν φρονιμότερο να μην απέχουμε, αλλά να γράψουμε πάνω στο ΛΕΥΚΟ ψηφοδέλτιο το λόγο της απαξίωσής μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή την περίπτωση είναι άκυρο. Δεν καταγράφεται πουθενά η άποψή μας. Απλά είναι άκυρο και συμμετοχή

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]