Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έφτασε το τέλος;

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

«Ησύχασαν» τα διεθνή ΜΜ σχετικά με την Ελλάδα μετά από την παραίτηση του κυρίου Τσίπρα στις 21 Αυγούστου. Φαίνεται πως το μέχρι τότε «προβληματικό» παιδί τις ευρωζώνης δεν χρειάζονταν άλλες πρωτοσέλιδες αναφορές. Τώρα αντί για την κρίση και τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ζώνης, ήρθε σαν πρωτοσέλιδο το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Μας δίνουν την εντύπωση ότι πλέον το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα. Λένε, «την Ελλάδα σχεδόν την σώσαμε», φυσικά και το ευρώ. Αλήθεια αυτή η ησυχία είναι πολύ ύποπτη.

Για αυτό εμείς θα ξαναρωτηθούμε γιατί τα ΜΜΕ πλέον δεν ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα πρώτον και δεύτερον, μήπως είναι η σιωπή πριν την καταιγίδα.; Την μάθαμε πλέον την «ιστορία» με τον κύριο Τσίπρα και τον κ Βαρουφάκη. Έπαιζαν υποτίθεται το μεγάλο γιγάντιο σόου στα μάτια των άλλων Ευρωπαίων. Τον ονόμασαν και επαναστάτη, «rebel του ευρώ» και παρουσιάζονταν ότι δήθεν η Ευρώπη είχε πρόβλημα με τον Τσίπρα.

Ο Τσίπρας είχε γίνει ένα είδος «Tsipras virus» που κολλούσε εύκολα και άλλους Ευρωπαίους με αποτέλεσμα μήνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Τσίπρα και Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Τράπεζα και λοιπά. Και πάντα ο Τσίπρας έδειχνε ότι δεν ήτανε πλέον διαθέσιμος να υποταχτεί σε αυτήν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντί να συνεχίσει το πρόγραμμα ζητούσε την ανακοπή του χρέους και έγινε ο ψευτοεκφοβισμός του Grexit. Τέλος όπως ξέρουμε, ενώ μπορούσε να είχε γίνει ήρωας της υπόθεσης, αυτός γονάτισε, υπέκυψε στους δανειστές, έκανε τα ΜΜΕ από εχθρούς φίλους και τώρα τον ονομάζουν όλοι πολιτικό με μεγάλη προσωπικότητα επειδή υποτάχτηκε στον ΕΣΜ, (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

Ο Christian Wulff, (Γερμανός δικηγόρος και πολιτικός, διετέλεσε Πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας μεταξύ 2003 και 2010), τότε ακόμα είχε καταλάβει τον πονηρό μηχανισμό τις Ευρωζώνης και ήτανε σφόδρα ενάντια αυτής της πολιτικής και της τακτικής του εκβιασμού. Το καλοκαίρι του 2011 μπροστά σε επιστήμονες και ανθρώπους με βραβεία νόμπελ, προειδοποίησε για τον κίνδυνο της κατάστασης αυτής με την «δικτατορία» του ΕΣΜ και τις συνέπειες της για κάθε κράτος και εξηγούσε τότε πως επέρχονταν μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή αν δεν δράσουν αμέσως. Αυτές οι διαπιστώσεις όμως είχαν ως αποτέλεσμα την οργή του συστήματος εναντίον του. Έτσι, έψαξαν «βαθειά» και βρήκαν ένα ασήμαντο σκανταλάκι να τον βγάλουν από την μέση. Κλασσικός τρόπος εξουδετέρωσης των ενοχλητικών του συστήματος. Ο Joachim Gauck, (πρόεδρος της Γερμανίας από τις 18 Μαρτίου 2012) που ήρθε μετά υπέγραψε τους νόμους για το ΕΣΜ και έτσι μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η σφαγή των ευρωπαϊκών κρατών. Τα λόγια του Wulff ήτανε ότι ούτε καταλάβαμε ποτέ τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, για αυτό δεν βρήκαν και σωστές και αποτελεσματικές λύσεις και κατέληξε συγκεκριμένα ότι το παιχνίδι αυτό θυμίζει μόνο παιχνίδι domino.

Δηλαδή εξήγησε ότι κάποιες τράπεζες… έσωσαν άλλες τράπεζες και κάποια κράτη έσωζαν τις δικές τους τράπεζες και τώρα τα ενωμένα κράτη προσπαθούν να… σώσουν ορισμένα κράτη και τέλειωσε με την ερώτηση: Ποιος όμως τελευταία θα σώσει αυτούς που… μας σώζουν, τους σώζοντες, τέλος ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση ;;;; Είναι όπως ένας που κάνει σκι σε μια κατηφόρα, του λες να κάνει πιο σιγά να φτάσει κάτω και να πέσει, αλλά όταν πέσει θα πέσει πιο βαθιά και έτσι όλες οι ευρωπαϊκές οι χώρες θα πάνε μαζί στον πάτο.

Η Γερμανία είναι εγγυητής με 108 δισεκατομμύρια ευρώ για τα χρέη της Ελλάδας ενώ το 1978 τα χρέη της Ελλάδας ήτανε μόνο 7,3 δισεκατομμύρια. Άρα ξέρουν όλοι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν θα μπορέσει να πληρώσει αυτό το χρέος. Επομένως καταχρεώνουν ένα κράτος, μετά τα χρέη πάνε επάνω στους πολίτες, μετά οι πολίτες καταχρεωμένοι πλέον και απένταροι γίνονται οι σκλάβοι αυτών που τους έμπλεξαν σε αυτό το παιχνίδι και αυτός είναι και ο στόχος τους. Να σκλαβώσουν τα κράτη και τον πληθυσμό. Γι” αυτό άλλωστε εργάζονται οι παγκόσμιοι ολιγάρχες και τα ΜΜΕ είναι το μέσον τους. Η κύρια αποστολή των ΜΜΕ είναι να τα λένε και να τονίζουν αυτά που θέλουν όπως τα θέλουν οι ολιγάρχες και οι πολιτικοί είναι οι μαριονέττες τους που τους υπηρετούν κατά λέξη.

Ο John Adams ο δεύτερος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε πει κάποτε το ιστορικό: «Υπάρχουν 2 τρόποι να σκλαβώσεις ένα έθνος, ο ένας είναι με τη βία και ο άλλος με το χρέος».

Μια από τις τελευταίες πράξεις της ελληνικής και όχι μόνο τραγωδίας είναι και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, (για το οποίος κάνεις προεκλογικά δεν μας μιλά, το ξέχασαν όλοι ;), σαν απαραίτητο για την υποτίθεται εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας. Αν θέλετε δείτε στο you tube την μικρή συνέντευξη του σεβασμιότατου Σεραφείμ Πειραιώς για την κάρτα του πολίτη. Την έχουν ήδη έτοιμη σε αποθήκες στα νησιά, έτοιμη για όλο τον λαό της Ελλάδας και τότε θα καταλάβετε το πόσο μας κορόιδεψαν και μας κοροϊδεύουν αβέρτα. Λεφτά δεν θα δείτε ποτέ ξανά όπως τα ξέρατε. Όλα αυτά ήτανε όλα σχεδιασμένα επί χρόνια.

Τώρα τα καινούργιο μεγάλο όπλο του συστήματος είναι οι λαθρομετανάστες. Ο πόλεμος άρχισε! Μας ψεκάζουν καθημερινώς και από εδώ και πέρα και θα μας πάρουν τα πάντα με το «γάντι» χωρίς να καταλάβουμε τίποτα. Θα είμαστε πια στο έλεος τους, σκλάβοι τους, αν δεν ξυπνήσουμε και πάρουμε τις τύχες στα δικά μας χέρια με όποιο κόστος και αν χρειαστεί!

Τελειώνοντας σας αφιερώνω ένα παλιό προφητικό τραγούδι του Βob Dylan με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «It’s all over now», διότι σε λίγο καιρό θα καταλάβετε ότι κάποτε όλα τελειώνουν.’Ολο το θέατρο των τελευταίων ετών έφτασε στο αποκορύφωμα του.

Μπορεί να είναι αυτό το τέλος μας;



Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]