Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλο και πιο μπανανία

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Χαρακτηριστικά μπανανίας αποκτά όλο και περισσότερο, όλο και πιο εμφατικά η προεκλογική πολιτική διαμάχη όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες.

Οι τόνοι ανεβαίνουν, αλλά ανεβαίνουν σε τόνους σκανδαλοθηρικούς και προσωπικούς, αγοραίους με την πιο φτηνή εκδοχή του όρου.

Ταυτόχρονα, η ουσιαστική συζήτηση καθίσταται είδος εν ανεπαρκεία: δεν την συναντάς περίπου πουθενά – κι αυτό, την ώρα που τα ζητήματα αιχμής σε πολλά πεδία και επίπεδα, είναι φλέγοντα όσο ποτέ για τον τόπο.

Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτή απουσία ουσίας έχει δώσει τεράστιο ζωτικό χώρο στην ανακρίβεια, αν όχι και στο συνειδητό ψέμα, στην πλήρη πολλές φορές διαστρεύλωση της αλήθειας, η οποία επιτυγχάνεται ρίχνοντας την μπάλα στην κερκίδα του φανατισμού, του εξυπνακισμού και της φτηνής ατάκας χωρίς περιεχόμενο και βάθος.

Ναι, λέγονται ψέματα όλη την ώρα κι από παντού. Και όπως λέγονται, έτσι και ακούγονται, έτσι πολλοί άνθρωποι τα αποδέχονται χωρίς κανείς να θέτει θέμα ηθικής και δημοκρατικής τάξεως γι αυτά, που, τελικά, σχεδόν μονοπωλούν πλέον ανεξέλεγκτα την πορεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν σήμερα το πολιτικό σκηνικό μιας χώρας πολύ πιο χρεοκοπημένης ηθικά και, εν τέλει, πολιτισμικά, παρά οικονομικά. Αλλωστε, η οικονομική χρεοκοπία είναι αναντίρρητα προιόν της ηθικής και της πνευματικής.

Κατόπιν όλων αυτών, είναι να απορεί κανείς για το πώς διάφοροι κατά δήλωσή τους «ειδικοί» της στρατηγικής και της επικοινωνίας εντυπωσιάζονται που μόνον 83.000 νέοι μετρήθηκε ότι είδαν το προχθεσινό ντιμπέιτ, από το οποίο ο διάλογος, άρα το γεννεσιουργό αίτιο, είχε εκ προοιμίου εξοριστεί, αφήνοντας στη θέση του ένα άδειο σκέλεθρο, ένα «πουκάμισο αδειανό...

Ε, όλοι αυτοί οι ειδικοί δεν έχουν καταλάβει το τι συμβαίνει: και πολλοί είναι αυτοί οι νέοι.

Μέσα σε τέτοια καθολική και πολυεπίπεδη απαξίωση, απορεί κανείς γιατί το είδαν, ακόμα κι αυτοί.

Κανονικά, δεν θα έπρεπε να το είχε δει κανένας.

Ούτε αυτό, ούτε τις καθημερινές πολιτικές τηλεσυζητήσεις που δεν είναι ούτε πολιτικές, ούτε συζητήσεις…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Περίπου τα δυο εκατομμύρια παρακολούθησαν τους σαπισμενους αντιπροσωπους τους .
    Το θέμα ειναι τα υπόλοιπα εκατομμύρια που ειναι ; Τι κάνουν ;

    Ας τους γυρίσουμε την πλάτη σε μια ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ και όσοι τα καταφέρουν , τουλαχιςτον αυτοι θα ζήσουν λευτεροι .
    Το να μην τους ακούμε , αλλα να θεωρούμε χρέος μας να τρέχουμε πειναςμενοι και ξυπόλυτοι να πληρώσουμε τα χαράτσια ....ποια ειναι η διαφορα απο αυτούς που τους ακούν ;
    Το να αδιαφορούμε για τους πεινασμένους συνέλληνες , υποβαθμιζόμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ σε ίδιους με αυτούς που τους ακούν .
    Να παρακαλάμε να μην μας κόψουν και άλλο τα ψίχουλα και την ίδια στιγμη να διαμελιζουν την Πατριδα και να την γεμίζουν με βαρβαρα αλλόφυλα και αλλόθρησκα , μας κάνουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ απο δαυτους που ακομη τους ακούν .
    ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΟΝ ΟΨΙΝ .
    Θα ψηφίσουμε μονο τον Ελληνα που εχει στην ψυχη του και στην ζωη του για αρχη την Πατριδα την θρησκεια και την οικογενεια .

    Καλη δυναμη και καλη λευτερια στους Ελληνοψυχους που ντρέπονται για την κατάντια της Πατριδος πρώτα και κυρία και έπειτα για τα χάλια μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]