Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλαγές στη νέα κυβέρνηση – Ποια ονόματα ακούγονται για τα υπουργεία

Σε μεγάλες αλλαγές φαίνεται πως σκέφτεται να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός υπέρ-υπουργείου που θα είναι αρμόδιο για την τήρηση του Μνημονίου και θα φέρει, μάλλον, το όνομα «υπουργείο Προγράμματος» και θα λογοδοτεί κατευθείαν στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», η ιδέα ανήκει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και βασίζεται σε ανάλογη πρακτική που εφαρμόστηκε στην Πορτογαλία.

Ο κ. Τσίπρας έχει προτείνει τη θέση του υπουργού στο υπουργείο αυτό στον κ. Τσακαλώτο. Αν αυτός δεν αποδεχθεί να αναλάβει τη θέση του θα πάρει ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Στο υπουργείο Οικονομίας δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης αλλά και οι αναπληρωτές υπουργοί Δ. Μάρδας και Γ. Αλεξιάδης.

Έντονες είναι οι συζητήσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο γύρω από το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος πιθανότατα να μείνει στο κυβερνητικό σχήμα.

Την Τετάρτη, πάντως, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μαζί του θα είναι και ο κ. Μουζάλας, ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Πάνος Καμμένος θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας, ενώ για την προεδρία της Βουλής ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Βούτση, του Δημήτρη Βίτσα και του Γιάννη Δραγασάκη.

Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγονται τα ονόματα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ή του Πάνου Σκουρλέτη.

Πιθανότατα θα επιστρέψουν στο υπουργικό συμβούλιο οι Χρ. Σπίρτζης, Γ. Κατρούγκαλος , Γιώργος Σταθάκης, η Θ. Φωτίου και η Ράνια Αντωνοπούλου, Χρ. Βερναρδάκης, ο Ν. Κοτζιάς.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Π. Κουρουμπλή αλλά και του αν. Υπουργού Γ. Ξάνθου. Οι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, Αλ. Φλαμπουράρης και Ν. Παππάς αναμένεται να επανέλθουν στις θέσεις των υπουργών επικρατείας με τις αρμοδιότητες που κατείχαν στο παρελθόν όπως και η Όλγα Γεροβασίλη ως κυβερνητική εκπρόσωπος.

Από τους ΑΝΕΛ αναμένεται να συμμετέχουν εκτός του κ. Καμμένου η Έλενα Κουντουρά καθώς και η κ. Μ. Κόλλια- Τσαρουχά.

Πηγή Ημερησία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]