Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδιο για κέντρο μεταναστών στο Λαύριο

Του Κοσμά Ζακυνθινού

Στο Λαύριο δημιουργείται από την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο σταθμός υποδοχής για τους πρόσφυγες, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά από τις αυξημένες ροές χιλιάδων ανθρώπων ημερησίως που καταφτάνουν από τα νησιά.

Ήδη, κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, σε πολύωρη συνεργασία με τη δημοτική αρχή Λαυρεωτικής, αναζητά προσωρινή και λειτουργική λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα του μεταναστευτικού.
Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία κέντρου υποδοχής στην περιοχή, με πιθανότερη λύση τις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, όπου μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 2.000 πρόσφυγες που θα έρχονται από τα νησιά του Αιγαίου, με την παραμονή τους να φτάνει έως και 48 ώρες. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι έτοιμος άμεσα και θα δοθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.
Το κέντρο διαμορφώνεται με όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να γίνεται άμεση καταγραφή και ταυτοποίηση και εν συνεχεία να διαβιβάζονται με άλλα μέσα στη Βόρεια Ελλάδα, με τελικό προορισμό την υπόλοιπη Ευρώπη. Η διαρροή της κυβερνητικής πρόθεσης έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αφού στην πόλη του Λαυρίου υπάρχει ήδη το Κέντρο Προσφύγων για τους Κούρδους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Παπασταυρόπουλος αντέδρασε έντονα σε ένα ενδεχόμενο δημιουργίας τέτοιου κέντρου στο Λαύριο και σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook ανέφερε:
«Το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Λαύριο έχει επιλεγεί για κέντρο εγκατάστασης Σύρων μεταναστών. Άλλη μια φορά η πόλη μας έχει επιλεγεί ως «χαβούζα» που θα σκεπάσει τα προβλήματα της Αττικής και ολόκληρης της χώρας. Η δημοτική αρχή συνεργεί διότι πιθανότατα έλαβε υπόσχεση ότι τη σίτιση τους και τη συντήρησή τους θα την αναλάβει η ίδια και όχι ο Ερυθρός Σταυρός. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει να διαχειριστεί μεγάλο ποσό χρημάτων και σε κάποιους πιθανόν να δημιουργούνται ιδέες. Όλα στον βωμό του κέρδους τελικά!!!»!
Συνεχίζονται οι ροές...

Οι ροές μεταναστών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο λεκανοπέδιο, καθώς χθες κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 4.487 πρόσφυγες-μετανάστες. Συγκεκριμένα, στις 3.30 το μεσημέρι, στην πύλη Ε-1 προσέδεσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.487 άτομα, ενώ στις 10 το βράδυ έφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» με 2.000 ανθρώπους. Το καταμαράν «Tera Jet» αναχώρησε στις 11 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Μυτιλήνη προκειμένου και αυτό να παραλάβει πρόσφυγες με προορισμό τον Πειραιά.

Δραματική η κατάσταση στην Ευρώπη, παρά τα μέτρα... «ασπιρίνες»

Χιλιάδες πρόσφυγες στις σκανδιναβικές χώρες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουγγαρία. Η Ευρωβουλή υπέρ της αλλαγής του Δουβλίνου Ι και ΙΙ

Την αλλαγή των κανονισμών «Δουβλίνο Ι και ΙΙ» και τη θέσπιση ενός δεσμευτικού συστήματος δίκαιων ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφύγων στην Ε.Ε. ζήτησε χθες η Ευρωβουλή, με μεγάλη πλειοψηφία.
Υπενθυμίζεται ότι οι κανονισμοί του Δουβλίνου προβλέπουν ότι υπεύθυνη για τη διαχείριση και φιλοξενία είναι η χώρα στην οποία πατούν για πρώτη φορά το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος οι πρόσφυγες και μετανάστες -κάτι που αποδείχθηκε πρακτικά ανεφάρμοστο.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση παραμένει δραματική, παρά τη χαλάρωση των κανόνων. Ήδη, χιλιάδες πρόσφυγες «πολιορκούν» τις σκανδιναβικές χώρες, με αποτέλεσμα η Δανία να επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση προς τη Σουηδία -αφού πρώτα, ματαίως, προσπάθησε να κλείσει την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γερμανία.

Όσο για την Ουγγαρία, το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ο στρατός πραγματοποιεί ασκήσεις φύλαξης των συνόρων, ενώ ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δεσμεύτηκε ότι το τείχος στα σύνορα με τη Σερβία θα είναι έτοιμο έως το τέλος του μήνα. Ανάλογο τείχος, μάλιστα, θέλει να κατασκευάσει η κυβέρνηση των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα.

Πηγή "Ημερησία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]