Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομολογία σοκ: "Κάναμε την Ελλάδα γερμανικό προτεκτοράτο"!!!

«Φτιάξαμε ένα προτεκτοράτο, δεν βλέπω σ' αυτό κάτι κακό». Τὴ δήλωση αὐτὴ τοῦ Σλοβάκου πρωθυπουργοῦ Ρόμπερτ Φίτσο σὲ σχἐση μὲ τὶς διαπραγματεύσεις μεταφέρει ὁ ὁ κορυφαῖος Τσέχος διανοητὴς Βάτσλαβ Μπιελοχράντσκι σὲ ἄρθρο του στὴν "Ἐφημερίδα τῶν Συντακτῶν" (17.8.2015-Τίτλος: Ἡ Εὐρώπη δὲν εἶναι λουκάνικο Φρανκφούρτης)., ὁ ὁποῖος τονίζει:
«Ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνηση παραδόθηκε ἄνευ ὅρων μπροστὰ στὶς «ἀβάσταχτες ἀπειλὲς» καὶ στὸ βασανιστήριο τοῦ «ἰδεολογικοῦ πνιγμοῦ - waterbording» ποὺ τῆς ἐπέβαλε ἡ Γερμανία. Καὶ σὰν νὰ μὴν ἔφταναν ὅλα αὐτά, ἀκολούθησε κι ὁ ἐξευτελισμός: αὐτὸς ποὺ τόλμησε τὸ δημοψήφισμα ἔπρεπε νὰ ἐπιστρέψει στὴν Ἀθήνα σὰν ταπεινωμένο καὶ δαρμένο σκυλί»
Προτεκτοράτο. Ἂν ὁ Φίτσο ἐπιχαίρει (ἄλλωστε καὶ ἡ δική του χώρα εἶναι προτεκτοράτο), ὁ Γερμανός διανοητὴς Γιοῦργκεν Χάμπερμας καταδικάζει:
«ἡ de facto ὑποβάθμιση ἑνὸς κράτους-μέλους σὲ προτεκτοράτο ἔρχεται σὲ εὐθεία ἀντίθεση μὲ τὶς δημοκρατικὲς ἀρχὲς τῆς Ε.Ε».
Ο Λούτσιο Καρατσιόλο, αρχισυντάκτης της σημαντικότερης ιταλικής μηνιαίας επιθεώρησης Limes, τιτλοφόρησε το σχετικό σχόλιό του «Μασκαρεμένο προτεκτοράτο».
«Μετὰ τὴν ἐπιβολὴ τῶν ὅρων τῶν πιστωτῶν, ἡ Ἑλλάδα ἀποτελεῖ ἕνα γερμανικὸ προτεκτοράτο. Οἱ ἐκλογὲς στην Ἑλλάδα δὲν ἔχουν πιὰ κανένα νόημα. Μποροῦν κάλλιστα νὰ ἀκυρωθοῦν γιὰ μιὰ δεκαετία καὶ ἡ Γερμανία μπορεῖ νὰ ἀποστείλει στὴ χώρα τὸν δικό της ἁρμοστή…»
Τὴν ἄποψη αὐτὴ τῆς οἰκονομολόγου Ιλόνα Σβιχλίκοβα μεταφέρει ὁ Μπιελοχράντσκι, ἐπίκαιρη ἐνόψει τῶν ἐκλογῶν ποὺ ἀναμένεται νὰ προκρυχθοῦν μετὰ τὴν παραίτηση τῆς Κυβέρνησης.

Στὸ ἄρθρο ἐκφράζονται καὶ ἄλλες ἐνδιαφέρουσες προσεγγίσεις, ὅπως τὰ κέρδη τῆς Γερμανίας ἀπὸ τὴν κρίση, ἡ ἀπαξίωση τῶν χωρῶν τοῦ εὐρωπαϊκοῦ Νότου μέσω τοῦ εὐρώ, ἡ πολιτισικὴ διαφορὰ τοῦ εὐρωπαϊκοῦ Νότου ποὺ προτάσσει τὴν ἀνθρωπιὰ σὲ σχέση μὲ τὸν ψυχρὸ ὀρθολογισμὸ τοῦ Βορρᾶ, καὶ ἡ ἀπογοήτευσή του ποὺ ἡ Ἑλλάδα δὲν μπόρεσε νὰ ἀρθρώσει καὶ τώρα ΟΧΙ ὅπως τὸ 1940.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Και καθώς έρχονται εκλογές, ας σκεφθούμε ποιούς θα επιλέξουμε να εμπιστευτούμε. Αυτούς που έκαναν τη χώρα αποικία ή άλλους;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Καλά αυτό νέο είναι (?) αναρωτιέμαι. ? Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Σλοβακος αντ/πος της Μερκελ το είπε αυτό αλλά για αυτό το οποίο είμαι πεπεισμένος είναι ότι ολοι το γνωρίζουμε αυτό. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ Η ΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.
    ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΝΟ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ' ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ....
    ΓΙΑ ΤΗ ΧΥΔΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ,ΤΑΧΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ Ή ΕΔΩ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΔΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοντή γιορτή η Κυριακή, εμείς πισμωνουμε περισσότερο με την (δημοκρατική)συμπεριφορά τους........

      Διαγραφή
    2. Δεν κατανοώ γιατί υπάρχει επιθετική μορφή στον σχολιασμό σας και γιατί, επιπλέον, υπάρχει μία φασίζουσα αναφορά καθαρά εικοτολογική (εκ του εικάζω = υποθέτω) για την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ και αντιδημοκρατική στάση τόσο των συστημικών κομμάτων όσο και των συστημικών ΜΜΕ κατά ενός ή περισσότερων πολιτικών κομμάτων της χώρας. Ο περαιτέρω σχολιασμός εκ μέρους μας, περισσεύει. Η άνευ λόγου κα αιτίας επιθετική συμπεριφορά του σχολιαστή, καταγράφεται. Ως υποσημείωση, όμως, αναφέρεται πως αυτού του είδους η συμπεριφορά έχει καταδειχθεί ως ίδιον του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, και αυτή η "ιδιότητά" του (εμπράκτως συνοδευόμενη από πρακτικές που δεν συνάδουν με την λογική) τον καθιστά ως μη ευρέως αποδεκτό. Θα μπορούσα να σας απαριθμήσω μία πλειάδα άλλων "ιδιοτήτων", όμως το ζητούμενο δεν είναι η εκ μέρους μας κατάδειξή τους, αλλά η εκ των έσω (του κόμματος) αναγνώριση και αποφυγή τους. Για να το πω περισσότερο απλά, τα συμπεράσματα με φαντασιακές υποθέσεις οδηγούν σε πράξεις που είναι καταδικαστέες. Δεκτή η οργή και ο θυμός. Δεκτή η απαίτηση τιμωρίας όσων μας εξαπάτησαν. Καταδικαστέα όμως η ικανότητα ελέγχου του θυμικού, το οποίο υπερπηδά την λογική και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα εικάζει ότι θα επιλύσει.

      Διαγραφή
    3. Γιατί γράφεις με κεφάλαια ;
      Μεγάλη μπουκιά φάγε ...μεγάλη κουβέντα μην λες .
      300 οι Εθνοπροδοτες και ειναι περίεργο που δεν το βλέπετε .
      Ολοι έριξαν τις μάσκες ( τους ανάγκασαν ) , ρίξε μια ματια πιςω απο τα λόγια τα μεγάλα και ίσως δεις οτι κόμμα = προδοσία .

      Διαγραφή
  3. Η ανικανότητα ελέγχου του....θυμικού του σχολιαστή οφείλεται μάλλον στο γεγονός αφενός στην αδυναμίας σας να αναφέρετε με την ονομασία της την Χρυσή Αυγή, την οποία προφανώς θεωρείτε "μίασμα" , αφετέρου στην ικανότητά σας να απονέμετε χαρακτηρισμούς και αφορισμούς ως Πάπας της χειρότερης μορφής ψοφοδεξιάς....Του σαμαρισμού.
    Επίσης σχολιαστές σαν τον ανωτέρω δεν ξεχνούν κάποιες παρτίδες γλοιοδέστατων άρθρων κατά τους πρώτους μήνες των ΣΑΝΕΛ που θύμιζαν έντονα Πράβδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχύζεσαι επειδή δεν αναφέρομαι στη Χρυσή Αυγή; Αν σου πω ότι θα έπρεπε να ήσουν ευτυχισμένος που δεν το κάνω, είμαι βέβαιος πως δεν θα καταλάβαινες καν ότι η σιωπή μου, η ανοχή μου, μπορούν να χαρακτηρισθούν έως και "θετική συμβολή" απέναντι στο πολιτικό τίποτε, την άσκηση πολιτικής με κραυγές και στην με τίτλους προσέγγιση του συνόλου των προβλημάτων της χώρας... Λοιπόν, επειδή προφανέστατα δεν καταλαβαίνεις αυτά που σου γράφω, κι επειδή είναι περισσότερο από προφανές ότι η οργή σου για όλους τους προηγούμενους θολώνει σημαντικά το πολιτικό σου κριτήριο και σε εμποδίζει να δεις πως η πολιτική πρόταση της Χρυσής Αυγής είναι το απόλυτο αδιέξοδο για τη χώρα (αφου είναι δεδομένο πως θα αποκλειστούμε διπλωματικά, πολιτικά και οικονομικά από το σύνολο σχεδόν των χωρών του πλανήτη). Δεν θέλω να εικάσω οτιδήποτε και ούτε θα αποδώσω χαρακτηρισμούς, αφού ιδιαίτερα αυτό, αποτελεί και το χαρακτηριστικό γνώρισμα του άκρατου φασισμού (και ναζισμού). Εσύ όχι μόνο εικάζεις (υποθέτεις, η μετάφραση της λέξης), αλλά επιπλέον λασπολογείς αναφερόμενος σε "γλοιοδέστατα" άρθρα του ιστολογίου για τους ΑΝΕΛ (ΣΑΝΕΛ είναι όρος του Αδ. Γεωργιάδη, του "καλού εργαλείου" του Σαμαρά, της ψοφοδεξιάς και απορώ με την άνεσή σου να δανείζεσαι φράσεις εκείνων που υποτίθεται ότι μισείς). Όσο για την Πράβδα (θα εννοείς πολιτικό φανατισμό, μονομέρεια και υποκειμενικότητα) ελπίζω να με συγχωρήσεις που ποτέ δεν είχα καμία σχέση ούτε με το ήθος ούτε με το ύφος της. Τέλος, θα σου κάνω μία πρόταση: Πριν γράψεις ή πριν μιλήσεις, σκέψου... σκέψου καλά, γιατί βλέπω σύντομα να μετατρέπεσαι σε όλα όσα σήμερα αναθεματίζεις...

      Διαγραφή
    2. Και κάτι ακόμη. Το παρόν ιστολόγιο, παρά τις ενίοτε διαμαρτυρίες ορισμένων επισκεπτών του, έχει επιλέξει την πολυφωνία. Αλλά την πολυφωνία με άποψη και επιχειρήματα και όχι με οπαδικές τάσεις. Και δεν με πειράζει το ότι με "καρτηγορείς" ως "αντι χρυσαυγίτη". Αντίθετα, με δικαιώνεις, γιατί πριν μερικά χρόνια εξαιτίας αυτών που έγραφα (και που κάποιοι αντέγραφαν χωρίς δεύτερη σκέψη) είχα χαρακτηριστεί από αριστερούς ως "μέντορας" της Χρυσής Αυγής... Τελικά, αποδεικνύεται, με όσα μου προσάπτεις, ότι εγώ βαδίζω καλά, πολύ καλά. Εσείς βρίσκεστε σε τρικυμία. Κάνε λίγη υπομονή. Ο χρόνος φανερώνει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις

      Διαγραφή
    3. Κωνσταντίνε, μην ασχολείσαι με τα πίτουρα. Άστα να τα φάνε οι κότες

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]