Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η ρωσική παρουσία στην Συρία

Η ρωσική πολεμική αεροπορία που αναπτύχθηκε στη Λατάκια, ξεκίνησε από προχθές το βράδυ βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των ισχυρών θέσεων και των οδών εφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους. Aυτά έγιναν σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας, η οποία επίσης άρχισε να χρησιμοποιεί το νέο ρωσικό αεροσκάφος ώστε στο μέλλον να επιχειρεί με αυτό το μοντέλο χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας.

Η πρώτη και η πιο σημαντική βομβιστική επίθεση έγινε στην πόλη προπύργιο της ISIS, Ράκκα όπου βρίσκονται οι μεγάλες υπόγειες αποθήκες όπλων. Επίσης βομβαρδίστηκαν οι οδοί ανεφοδιασμού που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία, οι οποίοι περνούν έξω από την πόλη, και οδηγούν σε Ιράκ και Τουρκία. Ιδιαίτερα βομβαρδίστηκε ένας από τους μεγάλους οδικούς άξονες κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη, αποτελεί σφραγίδα της ISIS καθώς χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να προμηθευτεί όπλα ή νέα μαχητικά, από την οργάνωση στο Ιράκ.

Η δεύτερη βομβιστική επίθεση εστίασε στο Ντέιρ ΈΖορ βοηθώντας τα συριακά στρατεύματα που εδώ και μήνες παρά το ότι περικυκλωμένα από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη, καταφέρνουν με θυσίες αίματος να κρατούν τον έλεγχο του αεροδρομίου και τις στρατιωτικές βάσεις που η ISIS προσπαθεί να αδράξει χωρίς επιτυχία.

Στην Παλμύρα ο Συριακός Αραβικός στρατός με την εναέρια κάλυψη των Ρώσων κατάρθωσε σε δύο ημέρες, να εγκαταστήσει κεραίες επικοινωνίας στο κάστρο της Παλμύρας, κοντά στην πόλη και στα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου. Τώρα ετοιμάζονται για μια επίθεση στην πόλη αφού η ρωσική αεροπορία μαζί με τη συριακή βομβάρδισαν τρομοκράτες που έχουν διαχυθεί σε ολόκληρη την περιοχή για να προσπαθήσουν να αποκρούσουν την επίθεση.

Συνολικά οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, άφησαν νεκρούς τουλάχιστον 150 τρομοκράτες, ενώ συγχρόνως κατέστρεψαντα όπλα, τα οχήματα και τα άρματα μάχης, εμποδίζοντάς την ελεύθερη κυκλοφορία στις περιοχές που ελέγχονται από την ISIS.

Σε μία ημέρα, οι ρωσικές βομβιστικές επιθέσεις σε συντονισμό με τον Συριακό Στρατό έπληξαν με τον πιο βάναυσο τρόπο την ISIS, ενώ ένα έτος «βομβαρδισμών» του υποτιθέμενου δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τους ισχυροποίησε μέσα από την γελοιότητα των επιχειρήσεων.

Πηγή Dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]