Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προάγγελος της Ρωσικής επέμβασης στη Συρία

Οι Ρώσοι επιθεωρούν αεροπορικές βάσεις στη βόρεια Συρία

Νέες πληροφορίες από το Λίβανο επιβεβαιώνουν ότι Ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται στη Συρία και επιθεωρούν αεροπορικές βάσεις της Συριακής Αεροπορίας με σκοπό την αποστολή και ανάπτυξη σε αυτές ρωσικών αεροσκαφών.

Όπως αναφέρει η λιβανέζικη εφημερίδα As-Safir, εδώ και αρκετές εβδομάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν ξεκινήσει επιθεωρήσεων αεροπορικών βάσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν προτείνει την επιμήκυνση των διαδρόμων προσγείωσης απογείωσης και την βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών.

Στόχος των Ρώσων είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια κατά της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης ISIS που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και σημαντικό τμήμα του Ιράκ.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εντοπίσει το ενδιαφέρον τους στις αεροπορικές βάσεις της Συριακής Αεροπορίας στα βόρεια της χώρας.

Συνολικά πέντε μεγάλες αεροπορικές βάσεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Συριακής Αεροπορίας στα βόρεια της χώρας οι οποίες φιλοξενούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mig-21, Mig-23, Mig-29, L-39, Su-22.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ρωσικά αεροσκάφη τύπου Su-27SK έχουν ήδη αναπτυχτεί στην βάση Al-Qusayr κοντά στην πόλη Homs και πλησίον του λιμανιού της Tartus όπου η Ρωσία διατηρεί εδώ και χρόνια ναυτική βάση υποστήριξη του Στολίσκου της Μεσογείου.

Η εξέλιξη αυτή έχει ανησυχήσει τις ΗΠΑ οι οποίες βλέπουν τους Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους να έχουν ήδη αναπτυχτεί στην Συρίας και από την άλλη πλευρά το «Συρία Εξπρές» δηλ. η σύνδεση ανεφοδιασμού μεταξύ Ρωσίας και Συρίας η οποία εξυπηρετείται από οκτώ αποβατικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού να εφοδιάζει με συνεχόμενα δρομολόγια εδώ και οκτώ μήνες τον Στρατό του Άσαντ.

Παρα όμως την βούληση της Ρωσίας να αναπτύξει μελλοντικά στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία, η Μόσχα μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Δαμασκού για την απόκτηση 20 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Mi-28.

Ανεξάρτητα από το είδος της βοήθειας που η Μόσχα θα προσφέρει στη Δαμασκό φαίνεται ότι η βούληση της Ρωσίας να εξουδετερώσει την εξάπλωση του ISIS στο συριακό έδαφος προτού η επιρροή της οργάνωσης απλωθεί στον Καύκασο και την Κεντρική Ασία δίνει το κατάλληλο πλαίσιο για την στήριξη του Άσαντ στον μακροχρόνιο εμφύλιο που έχει διαλύσει τη χώρα.

Πηγή ViaDiplomacy


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]