Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς ασφάλεια δεν πάμε πουθενά

Εθνομηδενισμός και μνημόνιο οδήγησαν στην καταστροφή τη χώρα

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Δεν ενδιαφέρουν οι καβγάδες την αριστερά. Αφορούν μόνο στους πολύ αριστερούς, που συνιστούν τη μειοψηφία της μειοψηφίας στην κοινωνία, πέραν των κατά καιρούς αποτελεσμάτων στις εκλογές, που δεν λένε τίποτα, καθώς δεν υπάρχει αντιστοιχία με την πραγματική ιδεολογία του κόσμου. Και πιθανόν δεν θα υπάρχει ούτε αυτή τη φορά…
Άλλωστε, μετά από μερικές δεκαετίες παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά πράγματα και της εξαχρείωσης που αυτή επέφερε, όλα παραπέμπουν στο ατομικό συμφέρον. Δυστυχώς, εκεί ακριβώς όπου φωλιάζει η αντίληψη που μας έχει ρημάξει στην κυριολεξία.

Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε διαχρονικά σοβαρότατα προβλήματα στην πατρίδα, καθώς διέβρωσε την ηθική του κόσμου. Μία με τα νεύματα, μία με τον εκσυγχρονισμό και τις παρουσίες στα κότερα της διαπλοκής, μία με τον εθνομηδενισμό του, μία με το lifestyle της κενότητας, μία με τις μίζες, μία… μία… μία… Και σήμερα η πασοκική αντίληψη και πάλι κυριαρχεί. Βούτυρο αντί κανόνια και προτεραιότητες της κακιάς ώρας…

Συζητούν πολλοί για τα καμώματα της επικοινωνιακά «λαίμαργης» προέδρου της Βουλής, την οποία ευτυχώς η κάλπη θα μετακινήσει από τη θέση της, αντί να συζητούν για τα όσα πολύ σοβαρά συνέβησαν στη Βόρειο Ήπειρο. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όπως μέγα πρόβλημα ήταν ότι στα Δωδεκάνησα το ΠΑΣΟΚ μετά τα Ίμια βγήκε πρώτο ή ότι το ίδιο κόμμα νίκησε στις εκλογές του 2000, λίγο μετά την δωσιλογική παράδοση του Οτσαλάν στους δημίους του.

Ανορθολογικός ορθολογισμός (ας μου επιτραπεί το λογοπαίγνιο). Χωρίς ασφάλεια δεν πάμε πουθενά. Πρώτα αποκτάς τα κανόνια και μετά το βούτυρο. Διότι δεν υπάρχει κανένα βούτυρο όταν συμβαίνουν σημεία και τέρατα στη Μυτιλήνη, στην Κω, στην Κάλυμνο και στη Λέρο και όταν κάποιοι ανεύθυνα μιλάνε για ανοιχτά σύνορα («πρέπει να υπάρχει ανοικτός δρόμος για να μπαίνουν οι πρόσφυγες και να ζητάνε πολιτικό άσυλο, κατά συνέπεια δεν μπορείς να έχεις αδιαπέραστα σύνορα» έλεγε προεκλογικά η κυρα-Τασία).
Και ιδού τα αποτελέσματα…. Θυμίζουμε ότι και ο ΓΑΠ μιλούσε για «ανοικτή κοινωνία» και έχασε κι αυτός τον έλεγχο στο μεταναστευτικό, με ολέθρια αποτελέσματα.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το έργο της καταστροφής, έχοντας στην κάλπη την στήριξη των πρώην πασόκων. Η ίδια πολιτική: Εθνομηδενισμός, μνημόνιο, φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων, εξαχρείωση…
Τι άλλαξε: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προς το σοσιαλδημοκρατικότερον και μοιάζει αφόρητα πολύ με το ΠΑΣΟΚ, σε ακόμα πιο τυχοδιωκτική και αμοραλιστική βερσιόν βέβαια, αν ληφθούν υπόψη και κάποια πράγματα, όπως η συνεργασία με τους χαμηλής αισθητικής ΑΝ.ΕΛ.
Όπου γυρίσεις και κοιτάξεις –στην εναπομένουσα- Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπεις αραχνιασμένους πασόκους, οι οποίοι είναι βέβαια «παντός καιρού». Να αραδιάσουμε ονόματα δεν υπάρχει λόγος. Άλλωστε τους ξέρετε, τους βλέπετε εδώ και αρκετά χρόνια στους δέκτες σας και εξοργίζεστε.

Πλέον, εκτός από τους καβγάδες στην Αριστερά, δεν μας αφορά πια ούτε η προσπάθεια που καταβάλουν ορισμένοι προκειμένου να επιπλεύσουν, πάντα «για το καλό μας», δηλαδή εις βάρος μας.
Καιρός να πάνε σπίτια τους.

Πηγή εφημ. «Αξία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]