Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η υψηλή "τέχνη" του να βγάζεις το άσπρο - μαύρο και ανάποδα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα είχαν εξαφανιστεί μετά τις σκανδαλώδεις αποτυχίες τους να προβλέψουν κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα, με αποκορύφωμα τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου δημοψηφίσματος όπου λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες έδιναν το λιγότερο ισοπαλία μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.

Εδώ όμως όχι μόνο δεν έκλεισαν, ή ακόμα δεν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για διασπορά ψευδών στοιχείων χωρίς κανένα έλεγχο διενεργείας των δημοσκοπήσεων τους, αλλά συνέχισαν ακάθεκτα το έργο τους που δεν είναι άλλο από το να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη στην γραμμή των συμφερόντων αυτών που τις χρηματοδοτούν. Με λίγα λόγια δημοσκοπήσεις για τα συμφεροντα των σπόνσορων τους, με στόχο τους αναποφασίστους και όχι μόνο ψηφοφόρους να ψηφήσουν αυτό που θέλουν να τους επιβάλουν. Και αυτό λέγεται επιστημονική έρευνα του εκλογικού σώματος! Η γελοιότητα και η απάτη με εθνικές συνέπειες σε όλο της το μεγαλείο.

Αλλά δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που διαστρεβλώνουν το ύψιστο υποτίθεται δημοκρατικό λειτούργημα, δηλαδή τις εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης. Είναι και το ίδιο το πολιτικό σύστημα που συμπορεύεται με όλο αυτό το διεφθαρμένο δημοσκοπικό έκτρωμα που το πληρώνει αδρά για να βγάζει τα αποτελέσματα που του συμφέρει, χαλιναγωγώντας ένα άναυδο λαό που βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο χάος των καταστροφικών μνημονίων.

Εκτός όμως από την απάτη των δημοσκοπήσεων που θα έπρεπε να οδηγήσει τις εταιρείες τους στην φυλακή, υπάρχει και το εφεύρημα των περίφημων ντιμπαίητ. Εκεί βλέπουμε το αποκορύφωμα του πολιτικού θεάτρου. Όλοι επιδιώκουν όχι να αναφερθούν στο πως θα λύσουν τα προβλήματα αυτής χώρας που οι ίδιοι τα δημιούργησαν, αλλά πως θα αποστομώσει ο ένας τον άλλο, ποιος θα μιλήσει με πιο εντυπωσιακό τρόπο και ποιος θα εμφανιστεί με την πιο γοητευτική εμφάνιση. Το ίματζ, ο τρόπος ντυσίματος, οι χειρονομίες, είναι όλα αντικείμενα… «επιστημονικής» ντιμπειντικής κατάρτισης που πληρώνεται πολύ ακριβά για να υπνωτίσει τον θεατή και να τον ρίξει στην φάκα της εκλογικής του ψευδαίσθησης.

Οι εκλογές έχουν γίνει πια ένα θλιβερό παραμύθι ότι δήθεν με αυτές ο λαός εκλέγει τους κυβερνήτες της αρεσκείας του. Ψηφίζεις ΝΑΙ και βγαίνει ΟΧΙ. Ψηφίζεις εξαγγελίες που βγαίνουν τα μεγαλύτερα ψέματα. Ψηφίζεις πολιτικούς ηγέτες που αποδεικνύονται υπάλληλοι ξένων παραγόντων και το καλύτερο που ξέρουν να κάνουν, είναι να… περιπατάνε στα τέσσερα!

Αλήθεια ποιους ψηφίζεις και μήπως νομίζεις ότι ψηφίζεις αυτό που θα βγει από την κάλπη, ότι εσύ αποφασίζεις για το μέλλον αυτή της χώρας;

Ως πότε θα κοιμόμαστε τον «ύπνο του δικαίου»;

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]