Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζιχαντιστές απειλούν με μακελειό τη Ρωσία

«Θα πάθετε ό,τι και στο Αφγανιστάν»

Τζιχαντιστές στη Συρία απειλούν τη ρωσική κυβέρνηση ότι εάν η Ρωσία στείλει χερσαία στρατεύματα στη Συρία ενάντιά τους «θα ξεκινήσει ένα νέο Αφγανιστάν. Εάν στείλει εδώ στρατιώτες, θα τους στείλουμε πίσω σε φέρετρα».

Οι Σύροι τζιχαντιστές έχουν θορυβηθεί με τις πληροφορίες για άφιξη Ρώσων στρατιωτών στη Συρία και υποστηρίζουν ότι η παρουσία τους θα οδηγήσει σε αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνουν από τη Σαουδική Αραβία, όπως σημειώνεται σε ρωσικό δημοσίευμα.

«Επιπλέον, η περαιτέρω ανάμειξη ξένης δύναμης (Ρωσίας) θα μπορούσε να επηρεάσει την ήδη περίπλοκη σχέση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν» τονίζεται.

Σύροι τζιχαντιστές, μιλώντας πρόσφατα στο Ρόιτερ, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν ισχυρή αντίσταση από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, λόγω των νέων ρωσικών όπλων με τα οποία έχουν εξοπλισθεί.
Σύμφωνα με αυτούς «ο πόλεμος με τη συμμετοχή της Ρωσίας, θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολος». Οι Σύροι τζιχαντιστές σημειώνουν ότι επεμβαίνει η Ρωσία για να σώσει τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Πηγή Tribune

Σχόλιο ιστολογίου: Αξίζει να τονισθεί μία λεπτομέρεια, για να γίνει κατανοητό γιατί οι τζιχαντιστές τρέμουν (κυριολεκτικά) την ρωσική εμπλοκή και "γαυγίζουν" για "ρωσικη ήττα".
Πριν μερικές μόλις ημέρες, ομάδα 8 τζιχαντιστών (όπως είναι γνωστό, μικρές ομάδες έχουν μεγάλη ικανότητα διείσδυσης και επιχειρησιακής επιτυχίας) επιχείρησε να πλησιάσει σε απόσταση βολής (με φορητούς όλμους) ρωσικό στρατόπεδο στην Λατάκεια της Συρίας. Οι Ρώσοι που ελέγχουν την περιοχή με δορυφόρους, κατέγραψαν την κινητικότητα και έστησαν ενέδρα στην ομάδα τζιχαντιστών. Αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις, να αιχμαλωτιστούν άλλοι τρεις και δύο να διαφύγουν. Η διαφυγή τους έγινε σκόπιμα από την ρωσική πλευρά, που μέσα στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου επέτρεψε να επιστρέψουν στον διοικητή τους για να του διηγηθούν την αποτελεσματικότητα των ρώσων στρατιωτών...
Επίσης, τα στρατεύματα του συριακού στρατού επιτυγχάνουν συνεχείς νίκες έναντι των τζιχαντιστών. Πληροφορίες αναφέρουν πως ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι μετέχουν των επιχειρήσεων αυτών...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]