Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Amber Alert! Εξαφανίστηκε υπουργός!

Άφαντος ο πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Κοτζιάς

Εξαφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς! Ο ευτραφής (υπέρβαρος), ελαφρώς κοκκινοπρόσωπος ηλικιωμένος υπουργός Εξωτερικών, 64 ετών –κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης-, για τελευταία φορά είχε θεαθεί περίπου την περίοδο του δημοψηφίσματος στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το υπουργείο Εξωτερικών. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του.
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε σακάκι με πουκάμισο που εμφανώς τσίτωνε στο σημείο των κουμπιών και γραβάτα που τον έπνιγε εμφανώς στο προγούλι.
Παρακαλείται όποιος έχει πληροφορίες να ενημερώσει άμεσα τον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς ενδιαφέρεται να τον ενσωματώσει στις λίστες των υποψηφίων του κόμματος για τις εκλογές, για να μην τον προλάβει ο Λαφαζάνης…

Το ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι καθόλου αστείο. Η πορεία του κ. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη και ατυχής και ίσως να μην είναι σύμπτωση το γεγονός ότι περιόρισε αισθητά τις εμφανίσεις του έπειτα από εκείνο το ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου «τα άκουσε» για τα καλά από τους αμερικανούς για τις παλινωδίες της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά.
Ωστόσο, ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο, όπου το μεταναστευτικό αποτελεί μείζονος και ζωτικής σημασίας θέμα για τη χώρα, η απουσία του κ. Κοτζιά και κάθε διπλωματικής παρέμβασης της Ελλάδας στις συνόδους που έχουν πραγματοποιήσει χώρες οι οποίες ανησυχούν και εμπλέκονται στο πρόβλημα, ήταν όχι μόνο αισθητή, αλλά επί της ουσίας και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας. Χώρα η οποία οδεύει ολοταχώς προς την απομόνωσή της από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε τη σύνοδο Σλοβακίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας και Πολωνίας, στην οποία δεν επιχειρήθηκε ούτε μία παρέμβαση από τη χώρα που αποτελεί τον υποδοχέα του μεγαλύτερου μεταναστευτικού κύματος.
Τις προάλλες υπήρξε η σύνοδος των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, με τη συμμετοχή Αλβανίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Κοσόβου, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου και Σερβίας. Και πάλι ολότελα απούσα η Ελλάδα…!
Καμία διπλωματική κίνηση…!!!
Οι χώρες της Ευρώπης ετοιμάζονται να υψώσουν νέα τείχη για την ανάσχεση του μεταναστευτικού κύματος και θέτουν περιορισμούς στον αριθμό των μεταναστών που θα περνούν μέσα από το έδαφός τους. Και η Ελλάδα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα «πάρκινγκ» μεταναστών, οι οποίοι θα συρρέουν κατά δεκάδες χιλιάδες και θα προωθούνται με το σταγονόμετρο.

Πηγή εφημ. «Κεφάλαιο»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]