Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

50 Αμερικανοί κατάσκοποι ισχυρίζονται ότι παραποιούνταν στοιχεία για το "Ισλαμικό Κράτος"

Δύο ανώτεροι Αμερικανοί αναλυτές των μυστικών υπηρεσιών, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ισχυρίστηκαν ότι οι τουλάχιστον 50 αναλυτές της Υπηρεσίας Πληροφοριών που εργάζονται εκτός της Κεντρικής Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού, διαμαρτυρήθηκαν επίσημα με εκθέσεις τους, σχετικά, με στοιχεία που αλλοιώθηκαν από ανώτερους αξιωματούχους, τόσο για το Ισλαμικό Κράτος, όσο και την οργάνωση "Τζαμπχάτ αλ Νούσρα", όπως δημοσιεύει η Daily Beast.

Οι καταγγελίες έχουν αναγκάσει τον Γενικό επιθεωρητή του Πενταγώνου να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το ζήτημα.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν, δηλώνει ότι υπάρχουν βαθιά, ριζωμένα στο σύστημα, προβλήματα και στο πως η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ εκτιμά τον τομέα των πληροφοριών στον πόλεμο κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Δύο ανώτεροι αναλυτές της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) υπέγραψαν γραπτή καταγγελία που υποβλήθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας τον Ιούλιο, αναφέροντας ότι σε εκθέσεις που προορίζονταν για την ενημέρωση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμπα, που απεικόνιζαν τις τρομοκρατικές ομάδες, ήταν μη πραγματικές , παρουσιάζοντας υποτονικά την τρομοκρατία από ό, τι πραγματικά είναι στη Μέση Ανατολή, όπου κυρίως δρουν η Αλ Κάιντα, η αλ Νούσρα και το Ισλαμικό κράτος.

Οι εισηγητές των ενημερωτικών δελτίων στον Ομπάμα, ανέφεραν ψευδώς ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας βαίνει καλώς, ενώ οι ίδιοι οι αναλυτές είχαν σημειώσει την απαισιοδοξία τους για την πορεία της καταπολέμησής της.

Με τον τρόπο αυτόν δεν μπορούσε να γίνει πραγματική εκτίμηση με τη «σταλινική» προσέγγιση που γινόταν από το εργασιακό περιβάλλον των μυστικών υπηρεσιών, αφού δεν υπήρχε τίποτε που να είναι ειλικρινές με την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία.

Πράγματι, διαπιστώθηκε ότι γινόταν αλλοίωση των στοιχείων των κατασκόπων στη Μέση Ανατολή από ορισμένους που τα παρουσίαζαν όλα υπό έλεγχο, αυτοί αναγκάστηκαν να δώσουν την παραίτησή τους από την Υπηρεσία.

Πηγή "Βαλκανικό Περισκόπιο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]