Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δραματικό SOS στου κουφού την πόρτα!

Όσα καταγράφουν στην κατάθεσή τους οι αστυνομικοί του βορείου Αιγαίου για αυτά που βίωσαν στην Κω προκαλούν σοκ. Οι άνθρωποι που λοιδορήθηκαν από τους τάχα μου προοδευτικούς αυτής της χώρας γλίτωσαν από θαύμα τη ζωή τους, καθώς οι εξαγριωμένοι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες πήγαν να τους λιντσάρουν.

Από τύχη -γράφουν στην αναφορά που έστειλαν στον εισαγγελέα- δεν θρηνήσαμε θύματα. Είμαστε βέβαιοι ότι ανάλογες αναφορές, στις οποίες εκπέμπεται SOS για όσα εξελίσσονται δίπλα μας με τους μετανάστες, θα έκαναν οποιοδήποτε να ανατριχιάζει.

Προειδοποιούν για βιασμούς και για πάσης φύσεως άλλα εγκλήματα, αλλά εδώ η κυρία Τασία όχι μόνο δεν παραιτείται αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, αλλά βγαίνει και στα κανάλια να πανηγυρίσει γιατί έβαλε κλιματιστικά στα κοντέινερ του Βοτανικού!

Την ίδια ώρα, στη Μυτιλήνη αλλά και αλλού, οι παράνομοι μετανάστες έρχονται στα χέρια, μια και περισσότερα είναι αυτά που τους χωρίζουν από εκείνα που τους ενώνουν και το δόγμα που επικρατεί μεταξύ τους είναι αυτό της ζούγκλας: το δίκαιο του ισχυρότερου και «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσοι δεν την αναγνωρίζουν εθελοτυφλούν ή παίζουν τον «παπά».

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το να θρηνήσουμε νεκρό ή νεκρούς είναι απλώς θέμα χρόνου. Και τότε, κανείς δεν ξέρει τι θα ξεσπάσει όπου «κρατούνται» ή περιφέρονται οι χιλιάδες δυστυχισμένοι, αλλά ταυτόχρονα οργισμένοι - και γεμάτοι μίσος πολλοί από αυτούς για όλους τους άλλους.

Η απόγνωση είναι ο χειρότερος σύμβουλος και ένας «πόλεμος» είναι προ των πυλών. Ας ελπίσουμε ότι, έστω την ύστατη ώρα, το δραματικό SOS που εξέπεμψαν οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν από κοντά το πρόβλημα, αλλά και οι χιλιάδες πολίτες που άνοιξαν την καρδιά τους και έδωσαν ό,τι μπορούσαν, και τώρα τρέμει το φυλλοκάρδι τους για όσα έρχονται, να ακουστεί.

Διαφορετικά, θα θρηνήσουμε θύματα και τότε κανείς δεν θα είναι άμοιρος των ευθυνών του. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες. Ας το καταλάβουν ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. και ας προχωρήσουν στην αναλογική κατανομή τους. Οχι σήμερα, αλλά χθες...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]