Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παράλογο θέατρο!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Είναι γνωστή η φράση το «Θέατρο του Παραλόγου» (Le Théâtre de l' Absurde). Έτσι ονομάστηκε το πρωτοποριακό θεατρικό ρεύμα που εμφανίστηκε και κυριάρχησε στη δεκαετία του 1950. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η γλωσσική ασυναρτησία (τα λόγια και οι πράξεις δε συνδέονται λογικά) και η παρωδία καθιερωμένων αξιών. Άνθισε λίγο μετά την εκπνοή του Β’ Παγκοσμίου και βέβαια εξ αιτίας του αφού ανέδειξε την παραφροσύνη του πολέμου και κατ’ επέκταση, του κόσμου!!!

Εδώ στην Ελλάδα το στάδιο αυτό της μη λογικής σύνδεσης μεταξύ λόγων και έργων το έχουμε ξεπεράσει πια. Και φυσικά δεν μιλάμε πλέον για παρωδία των καθιερωμένων αξιών αλλά για συντριβή κάθε έννοιας αξίας! Στην Ελλάδα δημιουργούμε πλέον το «Παράλογο Θέατρο»!!! Και επειδή δεν αντιπολιτευόμαστε απλά για να αντιπολιτευτούμε ή λόγω εξυπηρέτησης συμφερόντων έχουμε δικαίωμα όπως υποστηρίζουμε τα σωστά να καυτηριάζουμε και ότι στραβό γίνεται. Ας εξηγήσουμε όμως τι εννοούμε.

Είναι λυπηρό ότι η κυβέρνηση κυνηγά πλέον δαίμονες και μάγισσες μέσα στο ίδιο της το σπίτι… Στην Κουμουνδούρου δηλαδή! Δεν μπορεί σήμερα οι παλαιοί σύντροφοι να είναι οι δαίμονες του κακού όταν όλοι μαζί πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε μπορεί να αποτελέσουν ο κ. Λαφαζάνης ή κα Κωνσταντοπούλου για παράδειγμα τα εξιλαστήρια θύματα της στροφής που έκανε ο κ. Τσίπρας και ο στενός κύκλος των συμβούλων του και παρατρεχάμενων του.

Εμείς δεν λέμε ότι κακώς άλλαξε πορεία ο κ. Τσίπρας. Εμείς απλά λέμε ότι θα έπρεπε να εξηγήσει εντίμως και ευκρινώς στους Έλληνες γιατί άλλαξε στάση, και μάλιστα ριζικά. Θα έπρεπε να πει ότι εκβιάστηκα, ότι μου έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, ότι θα θα θα… Είναι σίγουρο ότι ο λαός θα τον καταλάβαινε και θα τον εκτιμούσε και θα τον ακολουθούσε. Όλες οι άλλες δικαιολογίες είναι τρίχες. Και αν κάποιος πει «μα δεν λέγονται οι εκβιασμοί αυτοί», λέγονται και παραλέγονται… Έτσι αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του. Οι δηλώσεις τύπου «προτίμησα συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου» είναι «γιαλαντζί» δικαιολογίες! Άσε που δείχνει και παντελή άγνοια προσώπων, καταστάσεων, πολιτικής κλπ. Τι περίμεναν; Να τους υποδεχθούν όλοι με γαρδένιες; Σε περίπτωση δε που δεν το έχουν καταλάβει ακόμη στο Μαξίμου δεν συμβιβάστηκαν. Τα παντελόνια κατέβασαν…

Το πιο ωραίο σήμερα, για παράδειγμα του παράλογου θεάτρου που παίζεται, είναι ο …τσαμπουκάς της Ελληνικής κυβέρνησης προς τους Γερμανούς της κοινοπραξίας της Fraport. Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία μπορεί να εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια… Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ή της κυβέρνησης, η ολοκλήρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους) ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου!!! Πάντως, αν, λέμε αν, υπάρξει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τότε αυτή θα γίνει σε συνολική βάση αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές!!! Δηλαδή άστραψαν και βρόντηξαν οι κυβερνητικές πηγές!!!

Και πιστεύει κανείς τώρα ότι αν θελήσει η κοινοπραξία Fraport να αλλάξει τους όρους της σύμβασης για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα ρωτήσει την Ελληνική κυβέρνηση; Βρε, τον Σόιμπλε θα ρωτήσει!!! Πρώτον γιατί αυτός κάνει κουμάντο, ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών και δεύτερον αφού είναι Γερμανική κρατική εταιρεία η Fraport!!! Μας το είπε σήμερα, όχι σε εμάς αλλά στους συναδέλφους του τους βουλευτές στο Γερμανικό κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του Μνημονίου Νο 3, ο πρόεδρος του Die Linke, του αριστερού κόμματος της Γερμανίας! «Λέτε στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήστε. Αυτό είναι de facto λάθος. Τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδας θα πάνε στη Fraport. Δηλαδή θα πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία", είπε ο Γκρέγκορ Γκίζι, για να συνεχίσει μετά λέγοντας ότι "Τα ελληνικά αεροδρόμια θα περάσουν σε εταιρεία δημοσίου ελέγχου γερμανικού κρατιδίου σε τιμή πολύ μικρή.»!!!

Αυτά που κατήγγειλε ο κος Γκίζι θα τα σχολιάσει κανείς από τις κυβερνητικές πηγές; Μα τα ίδια έλεγε και ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ… Και ίσως ακόμη χειρότερα. Τώρα όμως; Α, ξεχάσαμε φταίει η κα Κωνσταντοπούλου, ο κος Λαφαζάνης, ο κος Βαρουφάκης, ο κος Λαπαβίτσας… Ξέρετε εμείς δεν είμαστε ούτε οπαδοί, ούτε φίλοι, ούτε υποστηρικτές ούτε έχουμε κάποια σχέση με τους εν λόγω. Δεν κάνουμε «κακές» παρέες! Αλλά δεν είμαστε όμως και ηλίθιοι να δεχόμαστε αυτά που μας σερβίρει το διεφθαρμένο σύστημα των ολιγαρχών και των ΜΜΕ που κατέχουν, που αυτή τη στιγμή αντί να τους έχει στείλει ήδη στο πυρ το εξώτερο η κυβέρνηση, τους χρησιμοποιεί απλά για να επιβιώσει στην εξουσία. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Και είναι δυνατόν το εσωκομματικό μίσος στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό που να θέλουν να αντικαταστήσουν από μέλος του ΕΣΡ την μητέρα της κας Κωνσταντοπούλου και να τρώνε απανωτά χαστούκια από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής που στηρίζεται, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, ακριβώς στην επιχειρηματολογία των εκπροσώπων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στο σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων; Καλά δεν σκέπτονται καν τα πρόστιμα που έχουν επιβάλει ήδη τα μέλη του ΕΣΡ και τα οποία θα μπορούσαν να ακυρωθούν προς τεράστιο οικονομικό όφελος των καναλαρχών εάν υιοθετείτο η άποψη των Νίκου Παπά και Νίκου Φίλη; Οι ολιγάρχες-καναλάρχες είναι πια τα αδέλφια τους και η κα Λίνα Αλεξίου ο «εωσφόρος»;

Θα επαναλάβουμε για άλλη μία φορά. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει χάσει ακόμη ολοσχερώς το παιχνίδι. Έχει ανοικτό ακόμη το κεφάλαιο της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μεγάλης φοροδιαφυγής και πάει λέγοντας. Αλλά και εδώ πέρα από λόγια δεν βλέπουμε έργα. Πράξεις ουσίας. Λόγια ακούμε πολλά, παχιά, εντυπωσιακά… Και να μην το ξεχάσουμε και αυτό, από τα ΜΜΕ της διαπλοκής τα μαθαίνουμε όλα τα καλά… Όπως πχ ότι η κα Κωνσταντοπούλου δεν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που «δεν» θα προκηρύξει η κυβέρνηση, αλλά θα μάθουμε σύντομα τις εξελίξεις όπως μας είπε ο κ. Σκουρλέτης!!! Θα κάνει πράξη επιτέλους έστω μόνον αυτά όσα έχει πει για την διαφθορά, διαπλοκή κλπ ο κ. πρωθυπουργός; Μακάρι. Αλλά πλέον και εμείς αμφιβάλλουμε πολύ. Ξέρετε τι σκεπτόμαστε όμως; Τα σημερινά λόγια του κ. Γκίζι.

"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αγγίξει προέδρους εταιριών και κοινοπραξιών για να πολεμήσει τη διαφθορά. Για αυτό χρειάζεται και τη στήριξη μας. Με αυτή την κυβέρνηση είναι πιθανό να πατάξει η Ελλάδα τη φοροδιαφυγή, τα αδελφά σας κόμματα που κυβερνούσαν πριν, δεν το έκαναν"…

"Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ακουμπήσει υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και δημοσίων οργανισμών που εμπλέκονται στα οικονομικά της. Πώς θα καταπολεμήσουμε έτσι τη διαφθορά; Είναι περιορισμός της ανεξαρτησίας αυτός και χρειάζεται ευρωπαϊκή στήριξη σε αυτή την κατεύθυνση για να μπορέσει να παρουσιάσει η Ελλάδα ανεξάρτητα τις αποφάσεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Die Linke… Μα τα ίδια λέμε και εμείς οι «κακοί» για την κυβέρνηση!

Άραγε τι θα γίνει και με αυτό το θέμα; Πάει περίπατο; Αξίζει να κυβερνά κανείς στα χαρτιά μια χώρα κύριε Τσίπρα; Και η ερώτηση αυτή απευθύνεται προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όχι μόνο προς τον κ. πρωθυπουργό.

Για αυτό και εμείς επιμένουμε επειδή πιστεύουμε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας είχε καλές προθέσεις αλλά στο τέλος «μουγγάθηκε» και αυτός σαν τον άλλο της Ραφήνας. Μαζέψτε δίπλα σας κ. πρωθυπουργέ, όχι τους κολλητούς, αλλά τους άξιους, τους επαγγελματίες, και φυσικά δεν εννοούμε πολιτικούς, αλλά τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, που έχουν επιτύχει, που έχουν διάθεση να προσφέρουν και να αλλάξουν την κατάσταση αυτή. Δεν πάει άλλο. Ή μήπως πιστεύετε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε τα μέτρα που ψηφίσατε ή θα ψηφίσετε;

Είμαστε σε υβριδικό πόλεμο και εμείς πολεμάμε με σφεντόνες και τρώγεστε και μεταξύ σας στο ίδιο σας το σπίτι. Η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί απαιτεί ενότητα, αποφασιστικότητα, ρήξη με ότι σάπιο υπάρχει και διαφθείρει αυτή την κοινωνία. Πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Σε αυτές που μας έκαναν να διαπρέψουμε ανά τους αιώνες…

Τέλος το άρθρο αυτό το αφιερώνουμε σε όλους αυτούς που ψήφισαν το Μνημόνιο 1 και 2 και «σφαζόντουσαν» στην Βουλή για το αν θα ψηφιστούν αυτά με 151 ψήφους ή με την ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 ψήφων.
Κύριοι μην σας απασχολεί άλλο αυτό το θέμα!!!
Τώρα τα Μνημόνια ψηφίζονται με 220 και βάλε ψήφους!!!
Περαστικά μας…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διογενη, αυτη η "σφαγη" εντος του συριζα εχει ως στοχο και μονο την αναδειξη νεων

    "αντιμνημονιακων" δυναμεων που υποτιθεται οτι θα αντιταχθουν στους τοκογλυφους!

    Καποιοι πρεπει να "ηρωοποιηθουν" για να δωσουν "ελπιδα" στους εξαθλιωμενους συμπατριωτες

    μας! Δεν το 'χεις πιασει ακομα το κολπο;

    Το δουλεμα με την "καταπολεμηση της διαπλοκης και της διαφθορας" επιτελους αρχιζεις να το

    καταλαβαινεις!

    Αλοιμονο στους αφελεις που πιστευουν οτι ο βοθροποταμισιος και οι γαλαζοπρασινοι καιγονται

    για την υπερψηφιση των μνημονιων για να επιστρεψουν τα αφεντικα τους πισω τα θαλασσοδανεια!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]