Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγριεύουν ανώτεροι Τούρκοι αξιωματικοί κατά του Ερντογάν…

Ξεσπάθωσε κατά του Ερντογάν Τούρκος αντισυνταγματάρχης κατά τη διάρκεια της κηδείας του αξιωματικού αδερφού του, ο οποίος σκοτώθηκε σε σύγκρουση με το ΡΚΚ.

Ο αντισυνταγματάρχης Μεχμέτ Αλκάν, του οποίου ο αδελφός, λοχαγός Αλί Αλκάν, σκοτώθηκε στην επαρχία Σιρνάκ, επιτέθηκε φραστικά σε βουλευτές και αξιωματούχους του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ως υπεύθυνο για τον θάνατο του αδελφού του και αρνούμενος να προσευχηθεί κατά το ισλαμικό τυπικό.
«Ο αδελφός μου πέθανε. Θα τον πάρω από δω, μακριά από αυτούς τους κλέφτες. Ήταν 32 χρονών. Δεν πρόλαβε να ζήσει. Ποιος τον δολοφόνησε; Ποιος ευθύνεται; Γιατί αυτοί που μιλούσαν για ειρήνη μέχρι σήμερα, λένε τώρα πόλεμος μέχρι τέλους; Αντί για τους στρατιώτες ας πάνε οι πολιτικοί να πολεμήσουν το ΡΚΚ»,
φώναξε ο Τούρκος αντισυνταγματάρχης.

Αμέσως και άλλοι παραβρισκόμενοι στην τελετή ένωσαν τις διαμαρτυρίες τους με αυτές του Αλκάν. Ο παραβρισκόμενος μουφτής προσπάθησε να ξεκινήσει τη τελετή, αλλά δεν το κατόρθωσε, καθώς ο αντισυνταγματάρχης άρχισε και πάλι να καταφέρεται κατά αυτών που άρχισαν και πάλι τον πόλεμο.

Το κόμμα του Ερντογάν έχασε, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, λόγω της κατάληψης 80 εδρών από το κουρδικό HDP. Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή ο Ερντογάν σταμάτησε την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους και προχώρησε σε προσχεδιασμένη ρήξη, με σκοπό να αναζωπυρώσει τον τουρκικό εθνικισμό και να ανακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που θα διεξαχθούν, εκτός απροόπτου, την 1η Νοεμβρίου.

Ο αντισυνταγματάρχης Αλκάν κατηγόρησε ακριβώς για αυτό το καθεστώς Ερντογάν, λέγοντας πως οι Τούρκοι στρατιώτες πεθαίνουν για τις φιλοδοξίες του Ερντογάν. «Αυτοί που κάθονται στα παλάτια τους, με ασφάλεια, προστατευόμενοι από δεκάδες σωματοφύλακες και που κυκλοφορούν με θωρακισμένα αυτοκίνητα, δεν μπορούν να μιλάνε για μάρτυρες», είπε ο Αλκάν.

Σε άλλο, παρόμοιο, περιστατικό, πολίτες έριξαν κέρματα και πέτρες στον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουζεΐνογλου, υποχρεώνοντάς τον να αποχωρήσει, κακήν – κακώς, από τη νεκρώσιμη τελετή, στην Προύσα, προς τιμή ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ.

«Αν είχαμε κάνει τον Ερντογάν πρόεδρο τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε. Το είπατε μόνοι σας. Πόσες ακόμα θυσίες θα κάνουμε μέχρι να γίνει πρόεδρος; Στο διάβολο όλοι σας!», ούρλιαζαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στην Προύσα.

Τόσο η περίπτωση της Προύσας, όσο, ιδιαιτέρως, το περιστατικό με τον αντισυνταγματάρχη, δείχνει πως το τουρκικό εσωτερικό μέτωπο δεν είναι τόσο αρραγές, όσο ελπίζει ο Ερντογάν. Το δεύτερο καταδεικνύει επίσης περίτρανα την καταρράκωση του ηθικού των τουρκικών δυνάμεων από τον ανταρτοπόλεμο του ΡΚΚ.



Πηγή Defence-Point

Βροχή απο μπουκάλια στον Μουεζίνογλου

Χθες, 23/8/2015, εν μέσω δακρύων, έγινε στην Προύσα, η κηδεία του στρατιώτη στρατοχωροφυλακης Μπαχαντίρ Αϊντίν, του ενός από τους 8 στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την βομβιστική επίθεση των τρομοκρατών του ΠΚΚ. Στην κηδεία μετείχαν περίπου 5 χιλιάδες άτομα, ενώ ομάδα ατόμων διαμαρτυρήθηκαν κατά του παρευρισκόμενου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζζίνογλου και τότε τον πήγαν στο δημαρχείο της πόλης.

Κατά την διάρκεια της κηδείας στην αυλή του τζαμιού, ένα άτομο φώναξε στον υπουργό υγείας Μουεζζίνογλου τα εξής:
¨Κύριε υπουργέ, αν είχαμε εκλέξει τον πρόεδρο όλα αυτά δεν θα γινόταν, έτσι δεν είναι; Αυτό εσείς το είπατε. Μα πόσο αίμα θα χυθεί μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος;¨.
Κάποιοι από τους μετέχοντες χειροκρότησαν αυτά τα λόγια, ενώ ένας ακόμη αντέδρασε κατά του υπουργού Μουεζζίνογλου.


Σχόλιο: Στην ίδια κηδεία όπως περιγράφει η εφημερίδα Ταράφ, λίγο αργότερα βροχή έπεσαν τα μπουκάλια νερού κατά του υπουργού. Για αυτό και οι αστυνομικοί που τον προστάτευαν τον πήγαν άρον άρον στο δημαρχείο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]