Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασκήσεις πολέμου στην Γερμανία

  • Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ με την συμμετοχή της Ελλάδας για εκφοβισμό της Ρωσίας
  • Οι ΗΠΑ μπήκαν και στην Γεωργία...
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Η μεγαλύτερη σε όγκο στρατιωτών άσκηση του ΝΑΤΟ από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πραγματοποιείται από την Τετάρτη στην Γερμανία. Σύμφωνα με τους στρατηγούς του ΝΑΤΟ η άσκηση γίνεται για να καθησυχάσουν τα κράτη σύμμαχοι του για οποιαδήποτε απειλή δεχθούν προσθέτοντας ότι οι αλεξιπτωτιστές προσγειώνονται σε εδάφη της Γερμανίας μόνο για αμυντικό σκοπό. Καθαρός στόχος της άσκησης δεν είναι άλλος από το να προκαλέσουν την Ρωσία με αφορμή την στάση που κρατά απέναντι στην ναζιστοκρατούμενη Ουκρανία. Καθόλου τυχαία ότι η Γερμανία είναι η χώρα που πρόσφερε τα εδάφη της για την άσκηση πολέμου εναντίον των Ρώσων.

Η άσκηση γίνεται από την 82ης Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ στο Hohenfels κοντά στην Νυρεμβέργη με κοινή συμμετοχή 1,100 στρατιωτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα οι στρατιώτες που συμμετέχουν είναι από την Γερμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ.

ΗΠΑ και ΕΕ εναντίον της Ρωσίας

Οι Αμερικανοί διοργανωτές δήλωσαν ότι στόχος αυτής της πολυεθνικής άσκησης είναι η στρατιωτική δέσμευση απέναντι στα κράτη της Συμμαχίας ότι θα αποτρέψουν οποιαδήποτε σκέψη πιθανής επίθεσης εχθρών πριν φτάσουν σε πόλεμο ή σύγκρουση.
Ο πτέραρχος Νίκολσον, ο οποίος έχει την γενική διαταγή της άσκησης τόνισε τα εξής: "Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Εσθονία, την Λετονία και την Λιθουανία και και όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ και αυτό δεν χωρά καμία αμφισβήτηση".

Από την πλευρά του ο Αμερικανός στρατηγός, Gen Hodges, τόνισε ότι τέτοιου είδους ασκήσεις αποδεικνύουν την άμεση και ισχυρή συμμαχία αλλά και αποτρέπουν τους εχθρούς πριν ξεκινήσουν πολεμικές στρατηγικές να επιλέξουν υποχρεωτικά την πολιτική λύση.


Οι ΗΠΑ μπήκαν στην Γεωργία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Γεωργία, χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την Γερμανία που είναι το κέντρο ασκήσεων, με σκοπό να ανοιχτεί ένα νέο στρατόπεδο εκπαίδευσης και ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Μετά από αυτή την κίνηση η Ρωσία, μέσω της εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, βάπτισε την απόφαση του ΝΑΤΟ να στρατοπεδεύσει στην Γεωργία ως προκλητική κίνηση με στόχο την επέκταση της γεωπολιτικής επιρροής της Συμμαχίας στην περιοχή. Μιλώντας στο πρακτορείο TASS, η Ζαχάροβα χαρακτήρισε το εγχείρημα του ΝΑΤΟ ως ένα ακόμα βήμα των ΗΠΑ και της Συμμαχίας ως "επεκτατική πολιτική που σκοπό έχει την χρήση των εθνικών πόρων των κρατών μελών του".

Η Ρωσία κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για την περιοχή λέγοντας ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου μηχανισμού στην Γεωργία είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]