Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα τι θα "τάξουν" τα κόμματα για να "εισπράξουν" την χακί ψήφο;

Και τώρα τι θα πουν τα κόμματα στους πολίτες;
Ποια θα είναι η προεκλογική ατζέντα;
Ποιος διαπραγματεύεται καλύτερα μνημόνια;
Ποιος υπογράφει τα …ελαφρύτερα και ποιος τα πιο …βαριά;
Θα είναι από κάθε άποψη μια προεκλογική περίοδος και μια εκλογική αναμέτρηση…σουρεαλιστική. Σ΄ ότι αφορά τον χώρο των ΕΔ με τον οποίο ασχολoύμαστε, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την “χακί ψήφο”.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι για δεύτερη συνεχόμενη προεκλογική περίοδο η υπόσχεση της “αποκατάστασης” των αποδοχών με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα είναι στην κορυφή της ατζέντας τουλάχιστον των δύο κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των στρατιωτικών. Του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Και βέβαια του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα επαναλάβουν μετά επιτάσεως ότι είναι υπέρ της αποκατάστασης! Γιατί δεν την έκαναν επτά μήνες που κυβερνούν; Δεν πρόλαβαν λόγω διαπραγμάτευσης θα πουν, να είστε βέβαιοι. Και θα μπορέσουν τώρα με το μνημόνιο που έχουν υπογράψει; Θα απαντήσουν πως ναι, αλλά ποιος να το πιστέψει θα πείτε.

Η ΝΔ θα υπερτονίσει ότι εκείνη τουλάχιστον έδωσε το 50% των όσων προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ. Και βέβαια έχει στα σχέδιά της να δώσει και το υπόλοιπο αν της ξαναδώσουν την εξουσία! Θέμα αξιοπιστίας υπάρχει και για τους “γαλάζιους” και μάλιστα τεράστιο.

Ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝΕΛ ,είχε πολύ μεγάλη εκλογική “πελατεία” στις ΕΔ. Και λόγω των μισθολογικών θεμάτων και λόγω των “σκληρών θέσεων” σε θέματα που “άγγιζαν” δεξιούς αλλά και πέραν της δεξιάς ψηφοφόρους.
Προφανώς θα αναλάβει ξανά τις ίδιες δεσμεύσεις και θα δώσει τις ίδιες διαβεβαιώσεις.
Πως θα πείσει είναι το ερώτημα.

Τι θα ψηφίσουν οι στρατιωτικοί είναι θέμα που θα απασχολήσει τον καθένα προσωπικά. Θα είναι όμως η πρώτη φορά που μαζί με όλους τους υπόλοιπους πολίτες θα πρέπει να “παλέψουν” πολύ με την ψυχή και το μυαλό τους για να αποφασίσουν.
Η ψυχραιμία απαραίτητη. Για όλους μας…

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σύμφωνα με την απόφαση τού ΣτΕ κρίθηκαν αντισυνταγματικοί οι νόμοι Ν4051/12 καί Ν4093/12 καί έγινε η επιστροφή τού 50%. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση τού ΣτΕ έγινε αποδεκτή έστω καί αν επιστράφηκαν οι μισές κρατήσεις. Με αυτό το σκεπτικό γιατί συνεχίζουν να κάνουν τις κρατήσεις σύμφωνα με αυτούς τούς νόμους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]