Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Θα ανοίξουμε τα σύνορα", απειλούν οι Γάλλοι τους Βρετανούς

Όλοι θυμούνται τους λεονταρισμούς του κ. Κοτζιά που μεταξύ ταξιδιών και χορών το παίζει και υπουργός εξωτερικών κάποιας χώρας που λέγεται ακόμη Ελλάδα.

Όταν έπαιζαν τους διαπραγματευτές είχε τρομάξει τους Ευρωπαίους με "απειλές' πως θα αμολήσει τους μετανάστες.
Τώρα ήρθε η σειρά άλλων και δεν γνωρίζουμε αν κι αυτοί είναι καρικατούρες τύπου Κοτζιά.

Η δήμαρχος της γαλλικής πόλης του Καλέ απείλησε την αγγλική κυβέρνηση ότι θα ανοίξει τα σύνορα με την Αγγλία για την ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στην άλλη πλευρά της Μάγχης, κατηγορώντας το Λονδίνο και τον ίδιο τον Ντέιβιντ Κάμερον ότι η συμπεριφορά τους είναι περιπαικτική και περιφρονητική απέναντι στους Γάλλους και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Η ίδια, μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων του δήμου, σημείωσε ότι ο Κάμερον συμπεριφέρεται σαν να κατέχει την περιοχή και να εφαρμόζει τους δικούς του νόμους στο Καλέ.

Ζήτησε δε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, ενώ είπε ότι αν η βρετανική κυβέρνηση συνεχίσει να αρνείται την διαπραγμάτευση για ανθρωπιστικά θέματα και την ασφάλεια, θα αναγκαστεί να αφήσει ελεύθερα τα σύνορα προς την Αγγλία.

Νωρίτερα η ίδια είχε ζητήσει την επανεξέταση της Συνθήκης «Le Touquet» η οποία προβλέπει ότι την ευθύνη στα σύνορα ανήκει στην Γαλλία και όχι στην Βρετανία. Η κατάσταση στην βόρεια Γαλλία είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς και άλλοι δήμαρχοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί, μιλώντας πλέον ανοιχτά για «αγγλική μαφία» που μεταφέρει μετανάστες στην Αγγλία έναντι υψηλού αντιτίμου.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση αρκείται σε τυπικές ανακοινώσεις σχετικά με την διάθεσή της να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος μέσω της ΕΕ και του ΟΗΕ. Όμως όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα πια είναι έντονα τοπικό, και η υπομονή των Γάλλων έχει φθάσει στα όρια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ειχαν δημιουργηθει παρομοια προβληματα στο παρελθον μεταξυ Γαλλιας-Ιταλιας!

    Αλλα τωρα η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο!!

    Ονειρευτηκαν οι "ευρωπαιοι" την "αραβικη ανοιξη " αλλα τους βγαινει πατσας .


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]