Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν είναι Μνημόνιο. Είναι ευλογία!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το blog διαψεύδει τα ασύστολα ψεύδη, την απροκάλυπτη προβοκάτσια, πως αυτό το καινούργιο που ζούμε είναι Μνημόνιο.

Δεν είναι!
Είναι ο τρόπος για να βγούμε απ' τα Μνημόνια, απ' τα οποία είχαμε βγεί, αλλά έπρεπε να ξαναμπούμε για να μπορέσουμε επιτέλους να βγούμε και να λέμε πως βγήκαμε, όντας βυθισμένοι σ' αυτά, που θα μπορούσαμε να είχαμε βγει οριστικά, αν δεν είχαμε ξαναμπεί!

Αυτή η τόσο απλή συλλογιστική που μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν (επίτηδες, για να βάλουν προσκόμματα στο έργο της λαϊκής τούτης κυβέρνησης), αναλύθηκε εναργέστατα στην τρίωρη (και πολύ μας πάει!) συνεδρίαση της Βουλής, κατά την οποία δόθηκε απλόχερα στον λαό από δεξιά κι αριστερά η ευλογία (δια της ''ευλογίας'' που ψηφίστηκε) να μπορέσει ν' απαλλαγεί επιτέλους από το άγος των μνημονίων!

Και για του λόγου το αληθές, ορίστε:
Σε λίγες μέρες θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση της ευλογίας, την οποία ασχέτως αν θα την δούμε ή όχι, και μην γινόμαστε μεμψίμοιροι, θα την δουν πολύ καλά, κατά πρώτον οι τοκογλύφοι-''εταίροι'' και δεύτερον οι τράπεζες για να μπορούν να δίνουν άνετα δάνεια στους χρεοκοπημένους καναλάρχες, ενώ τα πεντακόσια τόσα ευρώ της σύνταξης να τα δίνουν λίγα-λίγα, κι άμα θέλουν!

Επίσης τα ασφαλιστικά ταμεία (αυτά που λήστεψε με το PSI ο μέγας απατεώνας η Αυτού Χυδαιότης) θα μπορούν να  αλλάζουν εκ των υστέρων με απόφαση των διοικητικών τους υπαλλήλων τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης οφειλής που έχουν κάνει οι ασφαλισμένοι, αυξάνοντας έτσι βεβαίως και το ποσό της δόσης, μονομερώς κι αυθαίρετα, έτσι όπως σε μία δημοκρατία αρμόζει!

Θα μπεί έτσι ένα τέλος στην μονομερή εκείνη ενέργεια της ψήφισης νόμου για τις 100 δόσεις, ένα τεράστιο λάθος που διέπραξε η λαϊκή μας κυβέρνηση εναντίον των αγαθών και ευκολόπιστων ''εταίρων'', στους οποίους τόσα πολλά χρωστάμε!

Και άλλα, και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός και που σιγά-σιγά εισχωρώντας βαθιά μέσα στην ''ευλογία'' θα τα νοιώθουμε ν' απλώνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες πάνω στο πετσί μας.

Γι αυτό λέμε:
Τούτο το καινούργιο δεν είναι Μνημόνιο!
Είναι το κάτι άλλο. Το διαφορετικό. 
Μιά ευλογία... 
Μιά ευχή, να πούμε...
Για όλους τους εχθρούς του λαού και της πατρίδας!... 



Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Επειδή σέβομαι τον εαυτό μου δεν θα γράψω χυδαίες λέξεις και ύβρεις κατά των Ελλήνων πολιτικών που επί 6 χρόνια κοροιδεύουν τον Ελληνικό λαό με τα μνημόνια και τις ανόητες τεχνοκρατικές οικονομικές θεωρίες που δήθεν σώζουν την οικονομία εάν δεν υπάρχουν Δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσια νοσοκομεία δημόσια ασφάλιση και όλα είναι ιδιωτικά ακόμη και η αστυνομία και ο στρατός και οι φυλακές ,να μην υπάρχουν πολλοί δήμοι ,ούτε κρατικοί παιδικοί σταθμοί ,όλα τα τεχνικά έργα να κατασκευάζονται από ιδιώτες με την μέθοδο της αντιπαροχής ,έτσι ώστε να μην δανείζεται το κράτος από τους τραπεζίτες για να μην υπάρχει δημόσιο χρέος .Ερωτώ .Εάν συμβούν όλα τα προηγούμενα και το κράτος δεν έχει συμμετοχή ,αλλά μόνο οι ιδιώτες ,τότε δεν θα υπάρχει ιδιωτικό χρέος ? Εάν μερικοί ιδιώτες δεν επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες τότε οι τραπεζίτες δεν θα ζητήσουν τα χρήματά τους από το κράτος ? Ποία είναι η διαφορά ? Το συμπέρασμα είναι ότι οι οικονομικές θεωρίες γράφονται για τους ισχυρούς και πάντα διαλέγουν την θεωρία που τους ταιριάζει . Αυτή είναι η στροφή προς τον φιλελευθερισμό από το 1970 και μετά αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ και συνέχεια η Ευρώπη .Σήμερα στην ευρωζώνη συμβαίνει μία πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους Γερμανούς .Χώρισαν την ευρωζώνη σε Βορρά και νότο με το πρόσχημα του ΔΧ και του μαγικού αριθμού 3% του ΑΕΠ ,δηλαδή του παραγωγικού σου πλούτου . Πολλοί Έλληνες πίστεψαν στα λόγια της αριστεράς ,για σκίσιμο των μνημονίων και σταδιακή επιστροφή στις κοινωνικές παροχές ,την μείωση της ανεργίας και γενικά στην κρατική κοινωνική παροχή . Δυστυχώς η ελπίδα τους πρόδωσε . Οι τραπεζίτες νίκησαν.Η αριστερά νικήθηκε και διασπάστηκε με ευθύνη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ . Μεγαλύτερη η ευθύνη διάλυσης της αριστεράς από την κατάρρευση μιάς τράπεζας ,που μπορείς να την θέσεις υπό κρατικό έλεγχο και να προχωρήσεις στον έλεγχο για να αποδώσεις τις ευθύνες της πτώχευσης .
    Αυτό συνέβει σήμερα στην χώρα μας .250 δις για να σωθούν οι τραπεζίτες. 30 χρόνια οι Έλληνες θα πληρώνουμε τα λάθη ή τα κόλπα των τραπεζιτών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστος ο συλλογισμος σου.Αυτο που ηθελαν το πετυχαν.

      Οχι μονο στην πατριδα μας αλλα σιγα-σιγα σε ολο τον κοσμο.

      Καταργηση της μεσαιας ταξης με στοχο την εξαθλιωση και λεηλασια εθνων, με

      μακροπροθεσμο στοχο τον πληρη οικονομικο ελεγχο κρατων μεσω τραπεζων!

      Οσον αφορα τα 30 χρονια που θα πληρωνουμε τα κολπα τους,αυτο μαλλον ειναι το πολυ

      αισιοδοξο σεναριο! Διπλασιασε το χρονικο οριο για να'σαι μεσα!


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]