Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη

Ο Μεϊμαράκης μίλησε για “μεγάλη εθνική συνεννόηση” με Πρωθυπουργό τον Δραγασάκη!

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως μέσω της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα διερευνήσει αν μπορεί η παρούσα Βουλή κάποιο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.

“Έχουμε ένα πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο πολιτικό σκηνικό και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση”, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως “θα συνομιλήσει και με τον Αλέξη Τσίπρα για μία συγκυβέρνηση. Αλλά θα τον ρωτήσω και γιατί δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή”.

Σημείωσε ακόμα πως κατά τη γνώμη του θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με Πρωθυπουργό κάποιο πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης. “Μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση”, σημείωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ακριβώς στις 10 το πρωί προκειμένου να λάβει -και τυπικά- από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως είπε και στη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Μεϊμαράκης είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΝΔ θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή ώστε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να δώσει λύση η παρούσα Βουλή.

“Οι εκλογές δεν βοηθούν τη χώρα. Εξετάζω το ενδεχόμενο αν εξυπηρετούν σκοπιμότητες, πολιτικές διαπλοκές” είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σημείωσε δε πως θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και θα της ζητήσει να διερευνήσει, αν θα μπορούσε η παρούσα Βουλή να στηρίξει κάποια νέα κυβέρνηση, ακόμα και με επικεφαλής κάποιο άλλο πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε πως ασφαλώς θα έχει επικοινωνία και με τους Προέδρους όλων των κομμάτων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]