Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλος θα πληρώσει τόκους άλλος τρώει τα δάνεια

Η πρώτη δόση των 23 δισ. πήρε τον δρόμο της

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Είναι γνωστή η διαδρομή των δανείων στην Ελλάδα εδώ και διακόσια χρόνια περίπου.
Τον καιρό των μνημονίων όπου απροκάλυπτα πράττουν οι ψηφισμένοι "δημοκρατικά" στην Ελλάδα δεν υφίσταται ανάγκη να αποκρύψουν την διαδρομή των δανεικών μιας και όλα αυτά τα κάνουν για να "σώσουν την χώρα".

Τους τόκους φυσικά θα τους πληρώσουν οι φορολογούμενοι διότι θα τους καλέσουν για μια ακόμη φορά οι κυβερνώντες να κάνουν το "πατριωτικό" τους καθήκον.

Κατατέθηκε σήμερα η πρώτη δόση των 23 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με τους εταίρους.
Το ποσό αυτό αποτελείται από:

1) Το ποσό των 10 δισ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων του EFSF που είναι κατατεθειμένα σε ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

2) Τα υπόλοιπα 13 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν σε μετρητά, εκ των οποίων τα 12 δισ. ευρώ προορίζονται για την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

3) Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου προς ιδιώτες.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας είναι χρεοκοπημένη από το 2008 . Η ελπίδα για την έξοδο από τα μνημόνια έλαβε τέλος . Ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπε ψέματα και υπέγραψε νέο μνημόνιο 86 δις που όπως μας ενημερώνει ο αρθρογράφος θα πάνε πάλι στους τραπεζίτες ,που η ΝΔ μας έλεγε ότι είναι θωρακισμένες οι τράπεζες και σε 6 μήνες χρεοκόπησαν ξανά . Οι εταίροι μας θέλουν με κάθε τρόπο την 5η αξιολόγηση ,τα παλιά μέτρα του 2 ου μνημονίου ,που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσαν να τα περάσουν και απευθύνθηκαν στην αριστερά που προθυμοποιήθηκε να τα υλοποιήσει με το αριστερό χέρι, διασπάστηκε ,θα καταδικαστεί από τον Ελληνικό λαό ,θα ξαναγυρίσει σε ποσοστά που θα τρίβουν τα μάτια τους ,με πρώτο κόμμα την ΝΔ ,αλλά χωρίς κυβέρνηση και εκβιασμούς πόλι από την ΕΕ για EXIT από το ευρώ ,θα επαναληφθούν εκλογές με νικητή την ΝΔ αυτοδύναμη με 160 έδρες και η 5η αξιολόγηση θα υλοποιηθεί δια χειρός ΝΔ ΚΛΠ. ΚΛΠ. Ντρέπομαι που τα γράφω αλλά η ευκαιρία του 62% Κύριοι της αριστεράς χάθηκε .Τρέξτε να κρυφτείτε γιατί ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφιστεί ,η δε αριστερή πλατφόρμα δεν θα συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 4% και μεγάλο είναι ,διότι οι ψηφοφόροι του Γενάρη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ που θα γυρίσουν στην ΝΔ και οι του ΠΑΣΟΚ θα διασκορπιστούν στα μικρά κόμματα ( ποτάμι , ένωση κεντρώων, πράσινοι κλπ) .Τρέξτε να κρυφτείτε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ελπίδα τους μας τελείωσε . Ας αναλύσουν το 62 % που θα γίνει 15 % μετά τις 20 Σεπτέμβρη. Σας αξίζουν συνχαρητήρια κύριοι της αριστεράς που άλλα μας τάζατε και άλλα είχατε στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάθε σεβασμό φίλε μου (παρόλο που συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που αναφέρεις) να μου επιτρέψεις να υπενθυμίσω οτι η ΝΔ , αποτελεί περισσότερο μέρος του προβλήματος παρά της λύσης.

      Ας μην ξεχνάμε οτι δεν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε τους τελευταίους 6 μήνες αλλα τα τελευταία 40 χρόνια (δλδ. απο την μεταπολιτευση και μετά. ..).

      Η ολιγαρχια και τα συνεπαγωγα ειναι μέρος του συστήματος που υπηρετεί και η ΝΔ και πληρώνει ο λαός. .. (προσωπικά ευχομαι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην παρουν πανω απο 10% και οι 2 μαζι...)

      ΟΌχι οτι πιστεύω όμως και στο ΣΡΖ.

      Διαγραφή
  2. ¨ η ελπίδα για έξοδο απο τα μνημόνια έκλεβε τέλος ¨
    Μαλλον τελευταν η καλώς ζην . Ειναι μονόδρομος . Εμείς , οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα βγούμε απο τα μνημόνια , έστω και αν μείνουμε δεκα νοματαίοι στο τέλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απατεώνες!Επιζητούν και αυτοδυναμία για να εφαρμόσουν το μνημόνιο!!Και υπάρχουν ακόμη ψηφοφόροι που θα πάνε να τους ψηφίσουν!ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΑΝΕΛ,ΣΥΡΙΖΑ όλοι αδελφομένοι και μνημονιομανείς!Αλλά δε το πιστεύουν,μα το ψηφίζουν επειδή τους το επέβαλε η Γερμανία και ως υπάκουα εθελόδουλα όντα δε μπορούν να κάνουν διαφορετικά!ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!Όσο πιο καλά τον εξοντώνουν τόσο πιο όμορφα πεθαίνει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]