Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλείνει τη Βουλή ο Τσίπρας για να αποφύγει τις εκλογές

Θερινά τμήματα για να περάσουν τα δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια

Το πολιτικό τέχνασμα που έψαχνε για να αποφύγει τις εκλογές το Σεπτέμβριο, αλλά παράλληλα να βάλει ένα τέλος στην πολιτική αναστάτωση η οποία φούντωσε με το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, βρήκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η Βουλή οδηγείται σε θερινά τμήματα. Πρόκειται για μία πολιτική εξέλιξη που απομακρύνει την εκλογολογία, αλλά και την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης.

Με τη θέσπιση των θερινών τμημάτων, η κυβέρνηση μπορεί να περάσει κρίσιμα και δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια στις αρχές Σεπτέμβρη, όπως αυτό της φορολόγησης των αγροτών. Παράλληλα, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων. Τέλος, παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ήδη συντάξει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να το έχει υπογράψει. Επομένως αυτό που απομένει είναι η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, η οποία θα γίνει στον χρόνο που θα επιλέξει η κυβέρνηση. Τα 3 θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.

Πάντως, η λύση αυτή δεν θα κάμψει τις αντιδράσεις των διαφωνούντων, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν δικό τους εκπρόσωπο και να παρευρίσκονται στα τμήματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η κΥνοβπυλευτικη συμμορία συνεχίζει την Εθνικτονια , εμείς ;
    Εμείς θα συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε ;

    Στο χέρι μας ειναι να μην ξανα ανοίξει με τα Καθηκια μεσα , αλλα με Εμας .
    Φωνή βοωντος έν τη έρημο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]