Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε σε σπίτι στην Πτολεμαΐδα

Καθηγητής πανεπιστημίου της Λειψίας ο ιδιοκτήτης...
Γιάφκα τρομοκρατών ή κάτι χειρότερο;

Στρατιωτικό υλικό (τυφέκια, σφαίρες και ιματισμός) βρέθηκε σε σπίτι στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, έπειτα από έρευνα των τοπικών Αρχών Ασφαλείας, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς χθες το πρωί όταν συγγενείς του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας επισκέφτηκε το σπίτι, έντρομη αντίκρισε το βαρύ οπλισμό στο εσωτερικό της οικίας και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί της Πτολεμαίδας δεν πίστευαν στα μάτια τους με το πολεμικό υλικό (δυτικού τύπου και όχι καλάσνικοφ) που βρισκόταν στο εσωτερικό... ΗΚ11, όλμοι και πολλά αλλά πολεμικά όπλα κείτονταν μέσα στην μικρή παλιά μονοκατοικία στην οποία διέμενε περιοδικά και όχι μόνιμα, ένας μοναχικός άνδρας.

Η περιοχή της άνω πόλης της Πτολεμαίδας έχει από την αστυνομία αποκλειστεί εδώ και ώρες (από το πρωί) και την υποθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική κλιμάκιο της οποίας κατέφτασε από τη Θεσσαλινίκη. Αν και αρχικά την υπόθεση την θεωρούσαν πολύ σημαντική νωρίς το μεσημέρι σήμερα πηγή της αστυνομίας επιχείρησε να την υποβάθμιση λέγοντας ότι μάλλον δε βρίσκεται πίσω από τα όπλα κάποια από τις γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σπίτι είναι σχεδόν ερειπωμένο και οι Αρχές Ασφαλείας οδηγήθηκαν σε αυτό έπειτα από πληροφορίες που περιήλθαν στις τοπικές Αστυνομικές Αρχές. Τα όπλα που βρέθηκαν είναι λειτουργικά, ενώ ο στρατός καλείται να απαντήσει αν έχουν κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή όχι.

Στην οικία βρέθηκαν επίσης εκρηκτικές ύλες και χειροβομβίδες.

Πάντως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος είναι 57 ετών και δηλώνει πως είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στη Λειψία, ανέφερε προς τις Αρχές ότι αγόρασε τα όπλα πριν από 15 με 17 χρόνια, καθώς και ότι είναι συλλέκτης. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, ενώ φέρεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο το συμβάν να συνδέεται με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Τα όπλα και τα εκρηκτικά θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ στην Αθήνα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε παράνομες ενέργειες.
Η έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται εάν ο άνδρας έχει διασυνδέσεις με τον ακροδεξιό χώρο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]