Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας κερδάει;

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι σαφής η εντολή του συστήματος της διαπλοκής: νίκη του Τσίπρα. Μία νίκη που θα είναι η ανταπόδοση του συστήματος στο πουλέν του, στον Αλέξη που το σύστημα μεθοδικά δημιουργούσε από τα δεκαπέντε του, του έκτιζε το προφίλ του επαναστάτη στα κανάλια, ενώ ο εργολάβος του ΠΑΣΟΚ πατέρας του έπαιρνε δημόσια έργα και διαβεβαίωνε για την νομιμοφροσύνη του. Και ο Αλέξης ήρθε και οι άθλιοι πρώην πασόκοι ψηφοφόροι τον πέρασαν για επαναστάτη και ήλπισαν σε αυτόν –ενώ οι άθλιοι νεοδημοκράτες πάλι περνώντας τον για επαναστάτη τον φοβήθηκαν· αλλά ο Αλέξης είχε επιταγές να ξεχρεώσει. Είχε δεσμευτεί και έπρεπε να φέρει το επαχθέστερο μνημόνιο που καμιά παλιοκαραβάνα του ληστρικού πολιτικού συστήματος δεν θα τολμούσε να υπογράψει. Και ο Αλέξης έκανε τα συμφωνηθέντα και για αυτό τώρα ανταμείβεται από το άθλιο πολιτικο-μιντιακό σύστημα με την σταθερά επαναλαμβανόμενη θέση όλων –ακόμη και η ΝΔ και ο ΣΚΑΙ αν προσέξει κανείς καλά προεξοφλούν την νίκη του- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Πέρα όμως από την θέληση του συστήματος υπάρχει κανένα πραγματικό δεδομένο που να καθιστά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ εφικτή;

Έχουμε λοιπόν και λέμε: τις εκλογές θα τις κερδίσει –σύμφωνα πάντα με όσα διαδίδουν ως δημοσκοπήσεις ή εκτιμήσεις τα παπαγαλάκια του συστήματος- ένα κόμμα το οποίο παραιτήθηκε από την κυβέρνηση χωρίς προφανή λόγο (το κούρεμα των καταθέσεων που θα γίνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν ο πραγματικός λόγος επίσπευσης των εκλογών, αλλά αυτό ούτε το είπε ούτε πρόκειται να το παραδεχτεί ο Τσίπρας). Και αφού παραιτήθηκε με τον τρόπο που παραιτήθηκε, ήρθαν τα καλύτερα: του έφυγαν με την μία τριάντα περίπου βουλευτές και έκαναν νέο κόμμα! Άλλοι τουλάχιστον είκοσι δηλώνουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι! Ο Τσίπρας δεν θα βάλει ως υποψηφίους άλλους περίπου δεκαπέντε! Η δική του πρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει τον Τσίπρα ότι ενήργησε αντισυνταγματικά τόσο ως προς την ψήφιση του μνημονίου 3 όσο και ως προς τον τρόπο με τον οποίον παραιτήθηκε! Ο άνθρωπος που ο Τσίπρας διόρισε γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κολλητός του, παραιτήθηκε διαφωνώντας με την πολιτική του Τσίπρα!!! Καθημερινά στελέχη τοπικών, αλλά και ολόκληρες τοπικές αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ! Και παρόλα αυτά η διαφθορά επιμένει ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο Τσίπρας! Σκεφθείτε μία άλλη οποιαδήποτε κυβέρνηση στην οποία συνέβαιναν τα ανωτέρω μόλις προκήρυσσε εκλογές, πού θα την έδειχναν οι δημοσκοπήσεις και ποιες θα ήταν οι εκτιμήσεις για αυτήν! Και δεν αναφερθήκαμε καν στην ουσία της πολιτικής Τσίπρα που ήταν το ακριβώς αντίθετο από ό,τι είχε τάξει προεκλογικά. Ποιος θα τον ξαναεμπιστευθεί;

Αντίθετα, είναι απολύτως λογικό, όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρόγραμμα που προεκλογικά κατέθεσε ή ακόμη και το Όχι που εισηγήθηκε στο δημοψήφισμα να ψηφίσουν τους Λαφαζανιστές, οι οποίοι έμειναν όντως πιστοί σε αυτό το πρόγραμμα και τις αντιμνημονιακές θέσεις.

Και θα μου πείτε, μήπως αυτή η πρεμούρα των μέσων της διαφθοράς υπάρχει ώστε ο κόσμος που συνήθισε τον τελευταίο καιρό να ψηφίζει το αντίθετο από ό,τι του δείχνουν, να σπρωχθεί προς την ΝΔ; Αυτό ίσως να είναι στο μυαλό ορισμένων. Αλλά ο κόσμος πλέον ξέρει ότι το ίδιο άθλιοι με τον Τσίπρα μνημονιολάγνοι είναι και οι Νεοδημοκράτες, οι οποίοι ψήφισαν ένα μνημόνιο με όρους που καταλαβαίνουν ότι είναι καταστροφικοί κρατώντας μάλιστα στην εξουσία τον Τσίπρα προκειμένου μόνο και μόνο να μην διωχθούν οι απατεώνες υπουργοί τους και να διατηρηθούν στην εξουσία, πράγμα αδύνατον αν βγούμε από το ευρώ. Επειδή πλέον το κουτόχορτο το ακυρώνει η ανάγκη της επιβίωσης κανένα από τα δύο κόμματα –ούτε και κανένα άλλο- είναι δυνατόν να ξεπεράσει το 15%. Αν κάτι τέτοιο το δούμε την νύκτα των εκλογών, τότε θα πρόκειται για την μεγαλύτερη νοθεία που θα έχει γίνει ποτέ σε εκλογές. Τύφλα να έχουν τα βασιλικά δημοψηφίσματα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Επειδή πλέον το κουτόχορτο το ακυρώνει η ανάγκη της επιβίωσης κανένα από τα δύο κόμματα –ούτε και κανένα άλλο- είναι δυνατόν να ξεπεράσει το 15%. Αν κάτι τέτοιο το δούμε την νύκτα των εκλογών, τότε θα πρόκειται για την μεγαλύτερη νοθεία που θα έχει γίνει ποτέ σε εκλογές."

    Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην το επιτρέψουμε. Εύχομαι να μην ζήσουμε δεύτερο 2000 με την γερμανοτραφή μαϊμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος και κερδίσει , την ίδια πολιτικη θα εφαρμόσει .
    Αποχη ειναι η μονη ψήφος λευτεριάς .
    Μην νομιμοποιητε τους κατοχικους κυνοβουλευτικους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]