Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολεμικό σχέδιο Ιράν - Κούρδων εναντίον της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σχέδιο με την σύμπραξη των Κούρδων Τουρκίας και Συρίας, μαζί με το Ιράν, για την άμεση και έμπρακτη αντιμετώπιση της νεο-οθωμανικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο κατηγορούν ότι βάζει φωτιά στην περιοχή, έγινε γνωστό από τα τουρκικά ΜΜΕ. Η σύμπραξη αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ίδιου τουρκικού τύπου, έχει άμεσες συνέπειες στην ίδια την συνοχή και ύπαρξη της Τουρκίας όπως είναι σήμερα.

Το σχέδιο αυτό αποκαλύφτηκε από τον Ahmed Kasım, εκπρόσωπο ενός μικρού κουρδικού κόμματος της Συρίας, του PDPK-S, σε δηλώσεις που έκανε στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας ότι το Ιράν συνεργάζεται ήδη με το PKK και στον συριακό του κλάδο, το PYD, που πολεμά εναντίον των Τζιχαντιστών οι οποίοι στηρίζονται από την Άγκυρα.

Οι δηλώσεις αυτές του Ahmed Kasım έχουν ήδη πάρει έκταση στον τουρκικό τύπο, όπου επισημαίνεται ότι η συμμαχία αυτή Κούρδων και Ιράν είναι αυτή την περίοδο ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ίδια τη ακεραιότητα της Τουρκίας καθώς οι ένοπλες επιθέσεις του ΡΚΚ αυξάνονται καθημερινά και οι Τούρκοι θρηνούν συνεχώς θύματα μεταξύ των στρατιωτικών τους.

Όπως αναφέρεται, οι Κούρδοι της Συρίας έχουν ήδη συμφωνήσει και με τον καθεστώς Άσαντ που έχει αποδεχτεί την αυτονομία τους, σε κοινό μέτωπο κατά των Τζιχαντιστών και σε αυτό οφείλονται οι τελευταίες επιτυχίες του συριακού στρατού κατά των ξενόφερτων εξτρεμιστών μουσουλμάνων.

Γεγονός είναι πως η στάση της Τεχεράνης έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα, γιατί έχουν πληθύνει τελευταία οι εχθρικές κινήσεις του Ιράν εναντίον του Ερντογάν, τον οποίο κατηγορούν άμεσα σαν υπεύθυνο για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, με σοβαρές συνέπειες για την γενικότερη ειρήνη της Μέσης Ανατολής.
Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Άγκυρα μιλούν για φανερή πλέον υποστήριξη του Ιράν στους Κούρδους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Τουρκίας χτυπώντας διαφόρους στρατιωτικούς στόχους με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]