Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν κρύβεται πλέον η… καχυποψία των ΗΠΑ για την Τουρκία

Η Τουρκία χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την συγκροτημένη από τις ΗΠΑ διεθνή συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και το Ιράκ, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ.

Ο Κάρτερ ζήτησε από την Τουρκία να συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ και να ελέγξει καλύτερα τα σύνορά της. Ο Αμερικανός υπουργός εξήρε την απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεών της στις δυνάμεις της συμμαχίας.

Είπε όμως πως Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούν με Τούρκους για την ανάγκη καλύτερου ελέγχου των τουρκικών συνόρων, ώστε να σταματήσει η ροή ισλαμιστών εθελοντών προς το ΙΚ σε Συρία και Ιράκ.

«Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει. Επίσης είναι σημαντικό που οι Τούρκοι μας δίνουν τα αεροδρόμιά τους. Δεν είναι όμως αρκετό», είπε ο προϊστάμενος του Πενταγώνου. Ο Κάρτερ επεσήμανε πως τόσο μαχητές, όσο και εφόδια και πυρομαχικά, εξακολουθούν να περνούν μέσω Τουρκίας προς τους τζιχαντιστές.

Η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, οφείλει να ελέγξει τα σύνορά της καλύτερα, ανέφερε. Οι Αμερικανοί ελπίζουν στην συμμετοχή και τουρκικών μαχητικών στο σχέδιο αεροπορικών προσβολών κατά του ΙΚ. «Εργαζόμαστε επί του προκειμένου», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός.

Πηγή Defence-Point

Σχόλιο ιστολογίου: Οι δηλώσεις του αμερικανού αξιωματούχου ουσιαστικά καταγγέλουν την συνεχιζόμενη πρακτική της Τουρκίας υπέρ των τζιχαντιστών και του "Ισλαμικού Κράτους".
Φυσικά, είναι "απορίας άξιο" το ότι οι ΗΠΑ ως πολέμιοι της τρομοκρατίας συνεχίζουν να συνεργάζονται και να καλούν σε "στενότερη συνεργασία" τους Τούρκους απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία και τη δράση των τζιχαντιστών. Εκτός και εάν οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν "προειδοποιητική βολή" προς την Άγκυρα, στην οποία απευθύνουν σαφές μήνυμα για την "προβληματική" της συνεργασία.
Και το μήνυμα αυτό, αν μη τι άλλο, υποκρύπτει μία σαφή απειλή που αφορά τους Κούρδους, αφού το προηγούμενο διάστημα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως "ο πλέον αξιόλογος και συνεπής σύμμαχος στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές είναι οι Κούρδοι"...
Άραγε, η Άγκυρα θα συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις ή ο σουλτάνος Ταγίπ θα επιλέξει τον λίαν επικίνδυνο για την Τουρκία μοναχικό δρόμο υπέρ του εξτρεμιστικού Ισλάμ προκειμένου να πιέσει (εάν κατορθώσει να επιτύχει αποδιοργάνωση των Κούρδων) τις ΗΠΑ να τον αναγνωρίσουν και να τον τοποθετήσουν ως κυρίαρχη δύναμη στον ευρύτερο χώρο της Μέσης και Εγγύς Ανατολής (έως και την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια);


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μα, το Ισλαμικό Κράτος είναι δημιούργημα των ΗΠΑ... Το τι δηλώσεις κάνουν, είναι ο συνηθισμένος αποπροσανατολισμός. Οπότε, δεν υπάρχει ζήτημα καχυποψίας, όλα βαίνουν όπως είναι προγραμματισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]