Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Συνεχείς οι συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με το ΡΚΚ

Συλλήψεις σε Άδανα, Σμύρνη, Ντιγιαρμπακίρ

Σειρά αιματηρών συγκρούσεων ξέσπασαν ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και αυτονομιστών ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος την Τρίτη.

Επιθέσεις Κούρδων έγιναν σε στρατόπεδο στο Ιγκντίρ, στο Σιρνάκ, στο Χακάρι, ενώ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας στο Χακάρι, συλλήψεις Κούρδων και αριστερών στο Ντιγιαρμπακίρ, στη Σμύρνη και στα Άδανα.

Ένας Τούρκος στρατιώτης της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού σκοτώθηκε από πυρά Κούρδων αυτονομιστών στο Σιρνάκ το πρωί της Τρίτης.

Επίθεση αυτονομιστών του PKK έγινε στο στρατόπεδο Ακντιζγκίν στο βουνό Γκαμπάρ το βράδυ (21:20) με αυτόματα όπλα, σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης.

Επιδρομές σε σπίτια τρομοκρατών

Ομάδες του τμήματος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ξεκίνησαν 6 συγχρονισμένες επιχειρήσεις σε 12 σπίτια νωρίς το πρωί της Τρίτης σε Ντιγκαρμπακίρ, Σμύρνη και Άδανα.

Έγιναν εκτεταμένες συλλήψεις, ενώ μόνο σε δυτική συνοικία της Σμύρνης συνελήφθησαν 16 ύποπτοι για τρομοκρατία. Συγκεκριμένα 500 αστυνομικοί από το τμήμα αντιτρομοκρατίας της Σμύρνης έκαναν επιδρομή στις περιοχές Μενεμένης και Τομπαλί συλλαμβάνοντας μέλη του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας (YDG-Η), πτέρυγα της νεολαίας του PKK. Κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, πιστόλια και έγγραφα της οργάνωσης.

Στα Άδανα ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έκαναν έφοδο σε πολλά στέκια της πόλης. Συνελήφθησαν 7 άτομα μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, μέλη του YDG-Η.

Αεροπορικές επιδρομές

Η τουρκική πολεμική αεροπορία άρχισε αεροπορικές επιδρομές στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως στην επαρχία Χακάρι, όπου χτύπησε 17 στόχους της αυτονομιστικής οργάνωσης. Ενώ παραμένουν κλειστές ακόμη οι εθνικές οδοί προς το Χακάρι και τη Τσουκούρτσα λόγω ανατίναξης γεφυρών στους δρόμους αυτούς.

Ο τουρκικός στρατός διενεργεί έρευνα για εντοπισμό ναρκών στα περιθώρια των εθνικών οδών.

Συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής πάνω από 1300 ύποπτα άτομα- μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν το βομβαρδισμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (βόρειο Ιράκ) σε θέσεις τρομοκρατών, γράφει το δημοσίευμα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]