Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλάκα μας κάνουν;

Του Θανάση Καρτερού

Θα συμφωνήσετε όλοι ότι χαζοί δεν είναι όσοι αποφάσισαν να συμπήξουν τη ΛΑΕ. Έμπειροι άνθρωποι είναι, σε ώριμη ηλικία πολλοί από αυτούς, με μακρά διαδρομή στην Αριστερά. Και με μια, δυο και τρεις θητείες σε θέσεις προβολής και ευθύνης. Και μ’ αυτό το δεδομένο ορισμένες από τις κινήσεις τους τον τελευταίο καιρό αναζητούν εξήγηση που να εναρμονίζεται με τη διαδρομή και τις εξαγγελίες τους. Και να μην αφήνει περιθώρια για υποψίες μικροκομματικής πονηριάς.

Εξηγούμαι. Διαβάσαμε χθες ένα κείμενο καταγγελίας της κυβέρνησης Τσίπρα και αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο υπογράφουν πάνω από πενήντα μέλη της Κεντρικής του Επιτροπής. Και βλέποντας τα ονόματα εκείνων που υπογράφουν και αποχωρούν είδαμε στελέχη που είναι ήδη ιδρυτικά και κεντρικά στελέχη του νέου κόμματος. Κατέχουν ήδη θέσεις κλειδιά στο νέο κόμμα. Ο Κώστας Ήσυχος για παράδειγμα. Ή ο Στάθης Λεουτσάκος. Και άλλοι πολλοί.

Και αναρωτιέμαι. Δηλαδή τώρα παραιτούνται από την ηγεσία του κόμματος και από τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι ήδη εδώ και τόσες μέρες στην ηγεσία άλλου κόμματος; Πλάκα μας κάνουν; Τι χρειαζόταν το κατεβατό της παραίτησής τους, όταν έχουν ήδη μετακομίσει σε άλλες πολιτείες; Υπήρχε περίπτωση δηλαδή να μπερδευτούμε και να πιστέψουμε ότι παραμένουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εμφανίζονται κάθε μέρα στις τηλεοράσεις ως εκπρόσωποι και ηγεσία της ΛΑΕ;

Εν τούτοις αυτό που προφανώς ήθελαν το πέτυχαν. Κύμα αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, γράφει το «Βήμα». Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εικόνα που καλλιεργείται σκοπίμως. Έτσι δεν είναι; Αν λοιπόν εμείς σκεφτούμε ότι με παραιτήσεις και καταγγελίες εις διπλούν και εις τριπλούν, σε κεντρικό και νομαρχιακό επίπεδο, θέλουν να συντηρούν αυτή την εικόνα θα έχουμε άδικο; Ή θα έχουμε άδικο αν υποψιαστούμε ότι ένα από τα κίνητρά τους είναι να κάνουν ζημιά στο κόμμα που μέχρι χθες ανήκαν, έστω κι αν άλλοι κι όχι αυτοί επωφελούνται;

Δικαίωμά τους, και υποχρέωσή τους μάλιστα, αφού έχουν στρατηγικές διαφωνίες, να φύγουν και να χτίσουν με τον ιδρώτα του προσώπου τους το κόμμα που τους ταιριάζει.
Αλλά είναι δυνατό με τόση πείρα, να μην καταλαβαίνουν ποιος ωφελείται από τον εμφύλιο που δείχνουν να προκρίνουν;
Και ποιος κερδίζει από την εικόνα ενός αιμορραγικού ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν, όπως φαίνεται, να συντηρούν;

Πηγή εφημ. "Αυγή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]