Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες: Το ΡΚΚ φέρνει τον πόλεμο στις μεγάλες πόλεις

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ανησυχητική προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση απηύθυνε μια αναφορά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία αναφέρει ότι οι Κούρδοι ετοιμάζονται για πόλεμο πόλεων μεταφέροντας τις ένοπλες συγκρούσεις από την ανατολική Τουρκία στις μεγάλες πόλεις της κεντρικής και δυτικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού τύπου, (Akit, 16/8), μια αναφορά πέντε σελίδων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί την τουρκική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μετρά γιατί το κουρδικό ΡΚΚ έχει προωθήσει ομάδες διενέργειας σαμποτάζ και δολιοφθορών στις μεγάλες πόλεις, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Προύσα και Σμύρνη, διευρύνοντας ουσιαστικά τα πολεμικά πεδία σε όλη την τουρκική επικράτεια.

Η ίδια αναφορά επισημαίνει ότι ήδη οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει μια αυτόνομη περιοχή στην νοτιοανατολική Τουρκία, στην περιοχή Hakkari –Yüksekova, όπου η κυκλοφορία εκεί έχει καταστεί επικίνδυνη καθώς οι δρόμοι ελέγχονται από τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο βάσκος στόχος των Κούρδων, όπως επισημαίνεται στην αναφορά των μυστικών υπηρεσιών, είναι να δημιουργηθεί μια περιοχή στο μοντέλο της αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο βόρειο Ιράκ και στην βορειοανατολική Συρία, υπό τον έλεγχο του κουρδικού ΡΚΚ, σαν πρώτο βήμα στην αυτονόμηση του τουρκικού Κουρδιστάν.

Εκείνο όμως που ανησύχησε πιο πολύ την τουρκική κυβέρνηση είναι η επισήμανση ότι το ΡΚΚ κάνει στρατολόγηση από τον κουρδικό πληθυσμό που ζει στις Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα, για ανοίξει μέτωπα και σε αυτές τις πόλεις, ανάβοντας κυριολεκτικά το «φυτίλι» που θα ανατινάξει στον αέρα την ίδια την ακεραιότητα της Τουρκίας.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]