Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκτός ελέγχου οι λαθρομετανάστες στην Κω

Ο Δήμαρχος της Κω ζητάει να απομακρυνθούν άμεσα από το νησί οι λαθρομετανάστες 
"Οι εξεγερθέντες λαθρομετανάστες έδειραν αστυνομικούς"
Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας μεταβαίνουν στο νησί για να το... καθαρίσουν

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κω με τους μετανάστες τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης, καταγγέλλοντας ότι μετανάστες έδειραν αστυνομικούς εξαπέλυσε επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Επίσης, έκανε λόγο για εξέγερση ανθρώπων που δεν μπορούν να τους ελέγξουν σημειώνοντας ότι στο νησί έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης.

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς και σκοτώνονται μεταξύ τους… Έχει καταλυθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έννομη τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι ίδιοι αστυνομικοί του ακριτικού νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους που –όπως είπε ο δήμαρχος– είναι ανεξέλεγκτοι.
Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε και μαρτυρίες για ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Κω.

Όσον αφορά την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι
«από την Τετάρτη που ήρθε δεν την ξανασυναντήσαμε, δεν έχει κάνει τίποτε, μόνο εξαγγελίες κάνει… Η κύρια υπουργός και ο τοπικός συνεργάτης της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση»
δήλωσε.«Η υπηρεσία αλλοδαπών δουλεύει επί 24ωρου βάσεως» επισήμανε ακόμη.

«Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» αναφέρει ο δήμαρχος της Κω και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίτσης υπογραμμίζει: «Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός».

Με γκλομπ και πυροσβεστήρες αμύνονται οι αστυνομικοί απέναντι στους εξαγριωμένους λαθρομετανάστες


Ο δήμαρχος της Κω σημειώνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και επισημαίνει την ανάγκη να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από το νησί, να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις, να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς με 7.000 παράνομους μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Να σημειωθεί ότι οι μετανάστες στην Κω ξεπερνούν τους 7000. Για το θέμα εξάλλου είχαν σήμερα έκτακτη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη και τον κ. Βασίλειο Μαστρογιάννη, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κου Πανούση Ιωάννη, είχαν σήμερα το πρωί το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων του Ανατολικού Αιγαίου (Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου).

Χθες, ο Δήμος Κω αναγκάστηκε να τοποθετήσει χημικές τουαλέτες στο γήπεδο της πόλης, ώστε να φιλοξενούνται εκεί προσωρινά οι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία ταυτοποίησής τους. «Θα υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους που δεν θα ξαναγίνουν καταυλισμός», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Σεβαστιανός Μαραγκός. Σχεδόν ταυτόχρονα, περίπου 40-50 μετανάστες, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κω, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων, ζητώντας να τους δίνεται γρηγορότερα το έγγραφο που βεβαιώνει την αναστολή της διοικητικής τους απέλασης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Αν δεν παταχθούν άμεσα και παραδειγματικά αυτού του είδους οι συμπεριφορές, τότε είναι απολύτως βέβαιο πως οι επόμενες "εξεγέρσεις" και "αντιδράσεις" των λαθρομεταναστών (οι Σύριοι πρόσφυγες δεν συμμετέχουν πουθενά, αλλά κάθονται υπομονετικά με τις οικογένειές τους προστατεύοντές τες από τους θερμόαιμους ισλαμιστές λαθρομετανάστες) θα είναι πλέον του δέοντος δυναμικές και λίαν επικίνδυνες για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών (αλλά και των τουριστών) στα νησιά και όχι μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω απορώ γιατί κανένας δεν έκανε κάποια δήλωση για τους αστυνομικούς που έχουν τραυματιστεί. Μα, κανένας!!! Απορώ, επίσης, γιατί αποφεύγουν στα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι οι λαθρομετανάστες επιτίθενται στην ελληνική σημαία ή ότι οι επιθέσεις τους είναι οργανωμένες από 2-3 άτομα σε κάθε περίπτωση. Τέλος, γιατί κανένας (για τους επώνυμους αναφέρομαι) δεν κάνει καμία αναφορά στην ζημία της εικόνας της χώρας και στην ζημία του τουρισμού, δηλαδή της "βαριάς βιομηχανίας" της Ελλάδας... Για όποιους λαθρομετανάστες συμμετέχουν σε επεισόδια (το φωτογραφικό υλικό είναι υπερ-αρκετό) φόρτωμα, αμέσως, σε καράβια και τοποθέτηση σε ερημονήσια (με τροφή και νερό για 2 εβδομάδες), για να πάει να τους πάρει ο ΟΗΕ, η Ύπατη Αρμοστεία ή ό,ποιος άλλος "ανθρωπιστής" ευρωπαίος και να τους μεταφέρουν στις χώρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παρατραγουδα ξεκινησαν ηδη στην Καλυμνο.

    Το σχεδιο αποσταθεροποιησης εχει αρχισει.

    http://www.newsone.gr/ellada/176675-lathrometanastes-epicheiresan-na-katebasoyn-ten-ellenike-semaia-sten-kalymno-oi-katoikoi-apantesan-me-dynamites-eikones?ref=yfp

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τσαλάκωμα. Του αυτοκινήτου απο το μπουκάλι ποιος θα το πλαιρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]