Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΕ διαθέτει 600 εκατομμύρια ευρώ για υποδομές στα Δυτικά Βαλκάνια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 600 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση δέκα περιφερειακών υποδομών.

Στα έργα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η εθνική οδός στο Δυρράχιο της Αλβανίας, εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Βελιγραδίου – Βουδαπέστης, όπως συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βιέννη.

Από το συνολικό ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε για το πακέτο των υποδομών, τα 200 εκατομμύρια είναι από την Ένωση και τα υπόλοιπα 400 εκατομμύρια ευρώ από άλλα θεσμικά όργανα, όπως η γερμανική Τράπεζα Ανάπτυξης (KFW) η Ευρωπαϊκη Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Ευρωπαϊκής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ( ΕΤΑΑ).

Στη διάσκεψη εκτός από τους πρωθυπουργούς των χωρών της περιοχής, παρέστη και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φρεντερίκα Μογκερίνι, όπου επιβεβαιώθηκαν τα 24 έργα, αξίας περίπου 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν την επόμενη περίοδο.

Όπως τονίστηκε, με τα έργα αυτά θα επιτευχθεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 1% ετησίως στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και μέσα στα επόμενα 15 χρόνια στην περιοχή θα ανοίξουν 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Στη Σύνοδο Κορυφής ανακοινώθηκε, επίσης, η επεξεργασία ενός οδικού χάρτη για την εισαγωγή του διπλού συστήματος εκπαίδευσης στα Δυτικά Βαλκάνια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστρίας, όπως σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγή Εχέδωρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]