Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ναι στο μνημόνιο με 222 ψήφους που οδηγούν σε μη προβλέψιμες εξελίξεις

Νόμος του κράτους με την ευρύτατη πλειοψηφία των 222 ψήφων, είναι από σήμερα το πρωί το τρίτο μνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 44 συνολικά απώλειες καθώς 32 βουλευτές του καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν παρόντες ενώ υπήρξε και ένας απών.

Το τρίτο μνημόνιο καταψήφισαν οι βουλευτές: Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος, Πετράκος, Ψαρρέα, Ουζουνίδου και Κυρίτση.

Παρόντες δήλωσαν οι:  Μητρόπουλος,  Μιχαλάκης,  Τζήκα,  Κατριβάνου,  Καραγιαννίδης,  Δερμιτζάκης,  Κουρεμπές  Κυρίτσης, Κανελλοπούλου και . Καββαδία.
Απών ήταν ο κ. Ακριώτης.

Ρελάνς Τσίπρα
Αμέσως μετά την περαίωση της ψηφοφορίας, από το Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει "ρελανς" στους αντάρτες ζητώντας -μετά τις 20 Αυγούστου- ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Το blamegame για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών είναι σε πλήρη εξέλιξη στην ενδοχώρα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τόσο η Αριστερή Πτέρυγα όσο και οι προεδρικοί, επιθυμούν να χρεώσουν τη διάσπαση στην απέναντι πλευρά.

Η ανακοίνωση- πρόπλασμα νέου κομματικού φορέα το πρωί από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, έδωσε στους "προεδρικούς" το άλλοθι να ισχυριστούν ότι η απόφαση του κ. Λαφαζάνη για ρήξη ήταν προειλημμένη και προσχεδιασμένη, όπερ διατύπωσαν μαξιμινοί "κύκλοι" άλλωστε και σε ανακοίνωση - σχόλιο που εξέδωσαν το απόγευμα.

Από πλευράς Αριστερής Πτέρυγας, επιστρέφεται ο "μουτζούρης" της διάσπασης, με το επιχείρημα : Εμείς είμαστε συνεπείς, ο Τσίπρας έγινε μνημονιακός. 

Με δεδομένο ωστόσο ότι ούτε κατά την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, δεν αναμένεται συγκλονιστική ανατροπή των συσχετισμών, το πιθανότερο είναι η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πέρα από τις ό,ποιες πολιτικές εξελίξεις (αναδιπλώσεις, συμμαχίες και εξαφανίσεις κομμάτων), τα αποτελέσματα του τρίτου μνημονίου θα είναι εκείνα που θα σηματοδοτήσουν τις πραγματικές εξελίξεις στην χώρα.
Μέχρι στιγμής, σε μία "σημαδεμένη τράπουλα" το πολιτικό προσωπικό (σχεδόν στο σύνολό του), διαμορφώνει την επόμενη ημέρα μίας Ελλάδας αποικίας αέναου χρέους, με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών να διαμορφώνεται σε επίπεδα Βουλγαρίας (στην καλύτερη περίπτωση), χωρίς κανένα σχέδιο για ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας σε ορατό χρονικό ορίζοντα (οι προβλέψεις - αναφορές των ειδικών αναφέρουν πως η χώρα θα απαλλαγεί από τα μνημονιακά μέτρα κάπου στο 2080 έως το 2120).
Από τη στιγμή όμως που οι πολίτες θα αντιληφθούν τις πραγματικές επιλογές των πολιτικών κομμάτων (και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα) μέσα από τα μέτρα - φωτιά που θα εφαρμοστούν, τότε αναμένεται να υπάρξει ένα κύμα αντιδράσεων, οι οποίες και θα επαναχαράξουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Μέχρι στιγμής στην κοινωνία υπάρχει θυμός και οργή, αλλά πολύ σύντομα η απελπισία θα καθορίσει οριστικά και αμετάκλητα τις ευθύνες όλων εκείνων που με τις κομματικές ή προσωπικές τους επιλογές, τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους εξέθεσαν (έως εξευτελισμού) διεθνώς ανεπανόρθωτα τόσο την οικονομία όσο και τους πολίτες της χώρας.
Και αυτού του είδους τις εξελίξεις δεν θα μπορεί να τις αντιμετωπίσει κανένα Eurogroup και κανένας εγκεφαλικά ανάπηρος Σόιμπλε ή οι υποτακτικοί του μέσα στην Ελλάδα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]