Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι 10+1 λόγοι που ο Τσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανότατα ο χειρότερος ψεύτης δημαγωγός που έχει περάσει από την ηγεσία της Ελλάδας. Χειρότερος από άλλους λαοπλάνους διότι δεν διαθέτει ούτε την μόρφωση, ούτε την ευρύτητα πνεύματος ούτε τις διοικητικές ικανότητες ούτε την δυνατότητα να επιλέγει ικανούς συνεργάτες, όπως αυτοί έκαναν, στο παρελθόν.

Ιδίως στις εξαιρετικά δύσκολες εποχές που ζούμε, κατά τις οποίες η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, η οικονομία να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με χρεοκοπία, κι η εισβολή δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων να συνεχίζεται σε μιά χώρα της οποίας τα σύνορα έχουν ουσιαστικά καταργηθεί, ο Αλέξης Τσίπρας είναι κι εξαιρετικά επικίνδυνος γιά τον τόπο και γιά το μέλλον του.

Ομως ο κ. Τσίπρας θα προκαλέσει βουλευτικές εκλογές, και πάλι, σε λίγες μέρες. Κι αυτές τις εκλογές, εκτιμώ, ότι θα τις πάρει ενδεχομένως και με κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Πώς είναι δυνατόν αυτό, θα αναρωτηθούν πολλοί; Δεν είναι αντιφατικό;

Κι όμως δεν είναι. Δυστυχώς, υπάρχουν 10+1 λόγοι, που θα οδηγήσουν τον επικίνδυνο κι ανίκανο αυτό άνθρωπο στην ηγεσία της χώρας και πάλι:

1. Είναι μακράν ο πλέον χαρισματικός και στην εμφάνιση και στο λόγο από τους πολιτικούς αρχηγούς, που διαθέτει η χώρα σήμερα

2. Πολύς κόσμος, από αυτούς που τον ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου, δεν έχει την εντύπωση ότι είναι ψεύτης κι ανίκανος. Αντιθέτως, πιστεύει ότι "το παιδί προσπάθησε, πολέμησε σκληρά αλλά έχασε τη μάχη. Ας του δώσουμε μιά νέα ευκαιρία γιατί μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο τελικά".

3. Τα παραδοσιακά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν χάσει οριστικά την έξωθεν καλή μαρτυρία. Γι' αυτό ακόμα και κάποιοι που τα ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου τα αποστρέφονται και τα εγκαταλείπουν. Θεωρούν ότι έχουν διαβρωθεί από τη διαφθορά κι έχουν σαπίσει.

4. Η αλλαγή που πήγαν να κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τους νέους προέδρους τους ήταν τουλάχιστον ανεπαρκής, για να μην πω αποτυχημένη.

5. Ακόμα επικρατεί η εκτίμηση ότι "δεν μπορούν να μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν στα σημερινά χάλια".

6.Εξαιτίας όλων αυτών, υπάρχουν αρκετοί, γιά να μην πω πολλοί, που κινούνται ακόμα και στον φιλελεύθερο χώρο, που ελπίζουν (ματαίως κατά τη γνώμη μου) ότι τώρα που ο Τσίπρας θα ξεφορτωθεί τα κομμουνιστικά βαρίδια, τύπου Λαφαζάνη, Λεουτσάκου, Ζωής κλπ, θα κάνει στροφή στον ρεαλισμό και στην κεντροαριστερά και θα αποδειχθεί μεταρρυθμιστής

7. Η πλειοψηφία του κόσμου, που είναι κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επιδοτούμενοι αγρότες κι οι οικογένειες τους, δεν έχουν από τις 25 Ιανουαρίου και μετά υποστεί οποιαδήποτε μείωση στα εισοδήματα τους κι ούτε έχουν κληθεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φορό. Φυσικά ακόμα γιατί ο λογαριασμός είναι μπροστά μας αλλά θα γίνει απαιτητός μετά τις εκλογές.

8. Η πλειοψηφία αυτή, που ζει από το Δημόσιο και μόνο, δεν θέλει καμιά αλλαγή η μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα, κι η κυβέρνηση Τσίπρα με την ως τώρα τακτική της ακριβώς αυτό πράττει.

9. Η ζημιά στην οικονομία, που προκλήθηκε διπλά, από τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις των πρώτων 5 μηνών αρχικά και μετά, κυρίως, με το δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, έχει πλήξει ακόμα μόνο ένα τμήμα του εναπομείναντος ιδιωτικού τομέα, που ούτως η άλλως δεν είναι ο προνομιακός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει ακόμα αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής. Και δεν θα το αντιληφθεί προ των εκλογών πάντως

10. Ο έλληνας ελκύεται από τα ψέματα. Δώστου ψέματα και πάρτου την ψήφο του. Οσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να σε ψηφίσει. Αντιθέτως απεχθάνεται την αλήθεια. Κι εκ των πραγμάτων, ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος και μεγαλύτερος ψεύτης που διαθέτουμε. Και τέλος

10+1. Αυτή είναι η Ελλάδα κι αυτοί είμαστε εμείς οι πολίτες της Τοιούτου λαού, τοιούτοι κι οι αρχιερείς...

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο καθε τσιπρας κερδίζει τις εκλογες γιατι εστι θελουν οι αποικιοκράτες .
    Ο Ελληνικός λαος καλα να πάθει .
    Ο χειρότερος δουλος ειναι αυτος που δεν το ξερει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφός θα ήταν ο λαός, αν ψήφιζε τον Αυγερινό Χατζηπετρή(;) που είναι έντιμος, χαρισματικός αλλά δεν τον αφήνει το πολιτικό κατεστημένο και οι διαπλεκόμενοι να έχει βλέψεις για την είσοδό του στη Βουλή;
    Αφού ο προθάλαμος για να γίνεις εκπρόσωπος του λαού είναι η συμμετοχή σου σε ένα (από)κομμα, οι έντιμοι είναι αποκλεισμένοι τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]