Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τhe shock doctrine...


Τι κι αν γέμισε η Αθήνα με αφίσες "ΟΧΙ... για την Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια "; Τι κι αν αφιονίστηκαν οι ΟΧΙναίδες και οι ΝΑΙναίδες οπαδοί (ουχί φίλαθλοι) και διαδήλωσαν πατώντας την μπανανόφλουδα, σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις, ενώ στην ουσία τους ένωνε η πρεμούρα για παραμονή στην ευρωζώνη... "αγνότητας"; Τι κι αν το τηλεοπτικό Ποτάμι του κυλάει ήσυχα-ήσυχα, δια στόματος Θεοχάρη (τι δουλειά έκανε αυτό το παιδί πριν γίνει βουλευτής;), "αποκάλυψε" σχέδιο-δραχμή εντός του Μαξίμου με την συνεργασία του Γενικού Λογιστηρίου, των Χόμπιτ και του Σάουρον;

Τι κι αν στο καπάκι η συμφωνική ορχήστρα της αριστερής παντόφλας, με σολίστ τον Λαφαζάνη, παίζει την σονάτα "σχέδιο Βου" για ταμπούρλα και ζουρνάδες σε Λα ύφεση μείζονα; Τι κι αν ο Δραγασάκης άπλωσε τραχανά για το δημοψήφισμα... «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία»... στην κρατική ΕΡΤ, κι έσπευσε να τον μαζέψει κάνοντας λόγο για... "παραποίηση" των λεγομένων του;

Τι κι αν ο Λαπαβίτσας το 'χει σιγουράκι πια... «Υπάρχουν οι έλεγχοι στις τράπεζες, ήδη έχει υπάρξει μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Αυτό, τις επόμενες ημέρες θα εξομαλυνθεί περισσότερο, όσο ο κόσμος θα συνηθίζει αυτή την κατάσταση, για τώρα. Άρα, δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, γιατί υπάρχει έλεγχος»... με αλφαβητική σειρά; Everything is under control little rabbits! Τι κι αν οι υπερήφανοι χορηγοί των δύο μνημονίων που προηγήθηκαν και του "μένουμε Ευρώπη", παίζουν αβέρτα Διχασμάουερ, Φοβόβιτς και Σωπέν... για να μοιραστούμε και τελικά να σωπάσουμε απ' τον φόβο μας;

Τι κι αν ο πρόεδρος της ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδας, τάϊσε τα αδηφάγα μάτια των φατσοbookιων "φίλων" του, ποστάροντας μια φωτογραφία με ένα λούστρο έξω απο τράπεζα, να περιποιείται τα παπούτσια του δημοσιογράφου του CNN Ρίτσαρντ Κουέστ, ο οποίος δοκίμασε την... γλώσσα της Ελένης Λουκά; Ο δε πρόεδρος, δοκίμασε και τα... δόντια της! Τι κι αν ο Ερμής είναι ανάδρομος και η Λίτσα Πατέρα δίνει δώρο, με το περιοδικό "αστρονόμος", αγνή βαζελίνη;

Το τρίτο Μνημόνιο - δάνειο - βοήθεια - συμφωνία - (συμπληρώστε ό,τι σας αρέσει...) των σχεδόν 30 δις, έρχεται και τίποτα δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να το σταματήσει! Έρχεται, για να πληρώσει η χώρα τις δανειακές της υποχρεώσει τα επόμενα δύο χρόνια.

Μιλάμε για τα δάνεια που η Επιτροπή Αλήθειας (της Ζωής) για το Δημόσιο Χρέος, παρουσίασε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει.
Πρωτίστως διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η Τρόικα παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Ελλάδας. Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο.

Τα παραπάνω συμπεράσματα ανακοινώθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κι επειδή όπως είπε προχθές στην κρατική ΕΡΤ "δεν είναι παντός καιρού", θα ψηφίσει "όχι", αλλά χθες είναι και αυτός που ζήτησε από την ΤΡΟΙΚΑ το νέο Μνημόνιο με όρους-μέτρα... που θα είναι kinder-έκπληξη!
Kαι το πόπολο, με το σαγόνι στο πάτωμα θα παρακολουθήσει τα τριπλά τόλουπ σε συνδυασμό με διπλά άξελ, των πολιτικών νάνων που πρότειναν το "όχι", καθώς και τις χαρούλες αυτών που πρότειναν το "ναι" στο δημοψήφισμα Αλλά αυτά... χθες! Αύριο θα είναι μια... ωραία μέρα! Όλοι θα έχουν μια "καλή" δικαιολογία, όλοι θα δώσουν ένα "ανώδυνο" όνομα στην σαπουνόπερα που άρχισε το προηγούμενο Σάββατο.

Τελικά ο νεκρός μπορεί να πεθάνει πολλές φορές! Για την παρτίδα ρε γαμώτο... Παραίτηση δίνουν οι πολιτικοί που το ύψος δεν είναι ίδιο με αυτό της αμοβάδας!

Eδώ και πέντε χρόνια ζούμε το σχέδιο «The Shock Doctrine» (κυκλοφορεί ακόμα το ομόνυμο βιβλιο της Κlein, σας το είχα προτείνει εδώ ), συνταγή-έκτρωμα των Milton Friedman (οικονομολόγος) και Donald Ewen Cameron (ψυχίατρος), η οποία καταγράφεται στα «εγχειρίδιά» τους «Capitalism & Fredom» και «Kubark» αντίστοιχα. Και για να μην νιώθουμε... μοναξιά, η συνταγή είχε εφαρμοσθεί πολύ πριν απο την Ελλάδα, σε χώρες όπως... Χιλή, Ινδονησία, Αργεντινή, Γουατεμάλα, Ουρουγουάη, Βολιβία, Βραζιλία, Κίνα, Ρωσία, Πολωνία, Νότια Αφρική, Σρι Λάνκα. Δεν ήταν όλοι αυτοί οι λαοί προσκυνημένοι, αλλά σε όλους λειτούργησε ο διχασμός και ο φόβος! Δεν μπορούμε να πούμε τα ίδια για τις πολιτικές ηγεσίες τους και τα ντόπια πτωματοφάγα όρνια γύρω από αυτές...

«Καλό κουράΓΚιο» στα ελληνικά μας είχε "ευχηθεί" ο Ολι Ρεν το 2010...
Εκείνος ήξερε, εμείς δεν είχαμε ιδέα τι ήθελε να πει ο... "ποιητής"!

Tsouxtra Is Back


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]