Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CIA: Σταματήστε τις έρευνες για την «Πυθία»

Αποκάλυψη για το «πόρισμα Φούκα»
Πρωτοφανής παρέμβαση στο έργο του ανακριτή, μέσω πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, για την υπόθεση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης η καταγραφή στο πόρισμα του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, της παρέμβασης πρώην στελέχους της ΕΥΠ, προκειμένου να σταματήσει η έρευνα για το σχέδιο «Πυθία» «κατόπιν επιθυμίας της CIA», έτσι ώστε να μην διαταραχθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Γράφει ειδικός συνεργάτης

Όπως αποδείχθηκε από την ανάκριση, το σχέδιο εξυφάνθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες και είχε ως στόχο την υπονόμευση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που έφτανε ακόμα και σε σχέδια για την φυσική του εξόντωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αξιωματούχος της ΕΥΠ, που επιχείρησε να παρέμβει στην ανάκριση, προέρχεται από τις τάξεις του Στρατού και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους πέραν του Ατλαντικού συμμάχους μας.

Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι και μόνον η καταγραφή του πρωτοφανούς περιστατικού στο «πόρισμα Φούκα» θα πρέπει να οδηγήσει άμεσα στη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιους εισαγγελείς. Και οι ίδιοι κύκλοι πρόσθετα χαρακτηριστικά: «Από πού και ως που ένας πρώην αξιωματούχος της ΕΥΠ αντλεί το δικαίωμα να πηγαίνει στο γραφείο ενός ανακριτή και να του λέει ότι ένας φίλος του, πράκτορας της CIA, ζητά να σταματήσει η έρευνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Πρόκειται για ωμή παρέμβαση και πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες».

Ο ανακριτής αναφέρει, κατά λέξη, στο πόρισμά του για το συγκεκριμένο συμβάν:
«Στις 26/3/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, με το οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία κατά την έρευνα για τους δασικούς εμπρησμούς που αποδίδονταν σε υπηρεσίες ξένης χώρας, ζητώντας έντονα την πραγματοποίηση συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Κατ’ αυτήν, αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με γνωστό σε αυτόν υπήκοο ΗΠΑ και στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του, με προηγούμενη υπηρεσία στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έλθει σε επαφή με εμάς και να μας μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και πως η έρευνα πρέπει να σταματήσει, διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία του προσώπου αυτού είναι ευχερώς εξακριβώσιμα, καθόσον είναι ένα από τα δύο πρόσωπα που είχαν συλληφθεί στο περιστατικό της οδού Μηθύμνης το έτος 1993 και απελαθεί στη συνέχεια».

Η CIA, η 17Ν και η οδός Μηθύμνης

Η πλήρης διαλεύκανση της «παρέμβασης» αυτής καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική από το γεγονός ότι ο κ. Φούκας «φωτογραφίζει» τον άνθρωπο της CIA για τον οποίο… μεσολαβούσε το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ.

Πριν από αρκετά χρόνια, στις 16 Νοεμβρίου του 1993, περίοικοι ειδοποίησαν το Α.Τ. Κυψέλης ότι επί της οδού Μηθύμνης 50 στην πλατεία Αμερικής ήταν σταθμευμένο ένα κλειστό φορτηγάκι που το θεώρησα ύποπτο. Αστυνομικοί του Τμήματος έφτασαν στο σημεία και, μετά από έρευνα, συνέλαβαν δύο Αμερικανούς και έναν Έλληνα που βρίσκονταν μέσα στο φορτηγάκι και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Στο εσωτερικό του οχήματος υπήρχαν περούκες και άλλα υλικά μεταμφίεσης, καθώς και ασύρματοι.

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως ο ένας αμερικανός ήταν ο τότε Β’ Γραμματέας της πρεσβείας στην Αθήνα, Τζον Φάντις, και ο άλλος ονομαζόταν Καρλ Σλιούαρ και ήταν διοικητικός υπάλληλος της πρεσβείας. Τα στοιχεία του Έλληνα ποτέ δεν έγιναν γνωστά μέχρι σήμερα…

Ο Τύπος της εποχής έγραφε ότι λίγη ώρα μετά την προσαγωγή των υπόπτων στο Τμήμα της Κυψέλης, οι αμερικανοί απαίτησαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάκης να μην γίνει καμία ανάκριση και καμία περαιτέρω έρευνα στο φορτηγάκι. Στη συνέχεια, αυτοκίνητο με συμβατικούς αριθμούς παρέλαβε τους δύο αμερικανούς και τους μετέφερε στην πρεσβεία, ενώ ένα γερανοφόρο όχημα πήρε το φορτηγάκι από την οδό Μηθύμνης και το οδήγησε στο γκαράζ της πρεσβείας. Ο Έλληνας ύποπτος αποχώρησε από το Τμήμα χωρίς αυτό το σοβαρό περιστατικό να σημειωθεί στο βιβλίο συμβάντων.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τζον Φάντις και ο Καρλ Σλιούαρ, που όπως αποδείχθηκε ήταν πράκτορες της CIAμ αναχώρησαν για την Τζαμάικα με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος. Η δημοσιοποίηση του συμβάντος αυτού είχε ξεσηκώσει τότε πολιτικό σάλο, ενώ κάποιες εφημερίδες συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό της «Μηθύμνης» με την δράση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Μάλιστα, τα σενάρια αυτά τα έκαναν ακόμα πιο «ενδιαφέροντα» οι δηλώσεις του Στέλιου Παπαθεμελή, που την εποχή εκείνη ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αρνούμενος να απαντήσει, επί της ουσίας, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την παρουσία των πρακτόρων της CIA στην οδό Μηθύμνης, αρκέστηκε να αναρωτηθεί με νόημα «τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;» Και όταν οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να του υποβάλουν ερωτήσεις, πρόσθεσε ότι για την υπόθεση αυτή θα έγραφε κάποτε ένα ολόκληρο βιβλίο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει.

Το «περιστατικό της Μηθύμνης» ξαναήρθε πάλι στο προσκήνιο το 2002 με τη σύλληψη των μελών της 17Ν. Πολλοί ήταν τότε που συνέδεσαν τη δράση της οργάνωσης με τους δύο πράκτορες της CIA και τον Έλληνα που βρισκόταν μέσα στο φορτηγάκι και έκτοτε… εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Ούτε και τότε, όμως, έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Μήπως, λοιπόν, σήμερα, με αφορμή το «πόρισμα του Φούκα», ήρθε η ώρα να γίνουν γνωστές οι υπόγειες διασυνδέσεις μυστικών υπηρεσιών με την τρομοκρατία, ως μέσο άσκησης της διεθνούς πολιτικής;


Πηγή εφημ. «Παρασκήνιο»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ...
    ΚΩΝ/ΝΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ... ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κλάματα είμαστε, όχι για γέλια. Αναρωτήσου, αν είναι η CIA η 17 Νοέμβρη, με εντολή ποιού/ας δολοφόνησε τον Μπακογιάννη;

      Διαγραφή
  2. Μα είναι δυνατόν έξυπνος άνθρωπος και δη πρώην πράκτορας να έκανε τέτοιο πράγμα; Δεν το πιστεύω. Μα Πόντιος είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΟΥΤΕ ΠΟΝΤΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ... ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ - ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΚΑΚΙΑ...

      Διαγραφή
  3. Είδα να το διαβάζει σε καφετέρια και ο... ΣΑΒΒΑΣ Πούμπουρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρωτοφανής παρέμβαση μου άρεσε... χαχαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΒΡΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η CIA;;; Α ΠΑΠΑΠΑ... ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ...

      Διαγραφή
  5. Μα γιατί όλοι μιλάτε με γρίφους και υπονοούμενα; Ενώ δείχνετε να ξέρετε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις γιατί δεν λέτε τα πράγματα με το όνομά τους; Γιατί δεν βγάζετε τους προδότες στη σέντρα για να τους μάθει και ο λαός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να δούμε θα γίνει τώρα μια έρευνα από τους αρμόδιους φορείς για τα νέα αυτά δεδομένα που είναι και ποινικά κολάσιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σαν αυτή που έγινε και για τους δυσαρεστημένους πασόκους υπαλλήλους που είναι επιρρεπείς σε διαρροές στην αμερικάνικη πρεσβεία... Ωραίο ανέκδοτο ρε παιδιά... ΧΑΧΑΧΑ!!!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]