Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τα capital controls έρχεται το… χάος;

Όταν η αγωνία αντικατασταθεί από την απελπισία, τότε... 

Μετρώντας μερικές ημέρες με τις τράπεζες της χώρας να παραμένουν κλειστές και να λειτουργούν μόνο για πληρωμή συντάξεων, ενώ τα ΑΤΜ θα λειτουργούν (όπως ανακοίνωσε η κυρία Κατσέλη) μέχρι τη Δευτέρα, το πλέον σημαντικό στοιχείο που επιλεκτικά δεν φαίνεται να αγγίζει κανείς, είναι η εμπιστοσύνη…

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Και δεν αναφερόμαστε στην όποια διατάραξη της εμπιστοσύνης μεταξύ των δανειστών και της Ελλάδας, αλλά για την εμπιστοσύνη που καταρρακώθηκε μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Για την ακρίβεια, ο λόγος γίνεται την ρωγμή που συνεχώς διευρύνεται, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών και της ανύπαρκτης τραπεζικής ασφάλειας των χρημάτων που βρίσκονται (ακόμη) στις τράπεζες.

Τι θα γίνει, λοιπόν, την επόμενη ημέρα του ανοίγματος των τραπεζών; Η απάντηση, όσο ακραία και αν μπορεί να χαρακτηριστεί, είναι μονολεκτική: χάος! Θα παρατηρηθεί μία άνευ προηγουμένου προσέλευση των καταθετών που θα αιτούνται αναλήψεων ολόκληρων των καταθέσεων τους. Κι αυτό, επειδή δεν έχουν καμία διάθεση να άγονται και να φέρονται, να σύρονται κυριολεκτικά από τις πολιτικές της Ευρώπης αλλά και της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και να νιώθουν έντονο τον κίνδυνο ενός κουρέματος των καταθέσεων ή της επιβολής ορίου αναλήψεων, με κυβερνητικό στόχο να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Η δική μας πρόβλεψη είναι πως η ημέρα ανοίγματος των τραπεζών θα είναι εφιαλτική για τις τράπεζες και θα οδηγηθούν –πιθανότατα- σε νέο κλείσιμο με σκοπό την αυτοπροστασία τους, που όμως θα δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις από εξαγριωμένους πολίτες – καταθέτες. Κι αυτό, επειδή, η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών (καταθετών – τραπεζών ή πολιτών – κυβέρνησης) είναι πλέον σε μηδενικά επίπεδα.

Το μόνο καλό της τραγικής αυτής εξέλιξης είναι πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα αποκαλύψει τις τραπεζικές απάτες, αφού είναι πλέον γνωστό ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών «έχουν κάνει φτερά». Που και πως μεταφέρθηκαν τα χρήματα των ελλήνων καταθετών, αλλά και ποιοί συμμετείχαν σε αυτή την κλοπή, ίσως είναι ένα αντικείμενο έρευνας που θα έπρεπε ήδη να απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη…

ΥΓ: Δεν έχει καμία σημασία το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες. Όταν ανοίξουν, απλά, θα στερέψουν από ρευστό, γιατί δεν υπάρχει πια καμία εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης. Καμία απολύτως... Και όσοι πρόθυμα θα "τρέξουν" να χαρακτηρίσουν αυτή την άποψη ως... "προβοκατόρικη" και "επικίνδυνη" για το τραπεζικό σύστημα, ψεύδονται ενώ ξέρουν πάρα πολύ καλά πως αυτή είναι η σκληρή, ωμή αλήθεια...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Διαβάστε επίσης: Τα capital controls είναι μόνο για τους χαζούς (σε ταληράκια)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ελληνικη δικαιοσύνη ; Χαχαχαχα ...νασαι καλα , να λεμε και καμία ......ετσι να περνάνε οι μαύρες ώρες .
    Λοιπον , η Ελληνική δικαιοσύνη , ειναι εκει που ειναι και η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσια , ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ .
    Ειμαστε μόνοι μας , εμείς και το αίμα μας .
    Μονόδρομος , τα θυσιάσουμε και τα δυο για χάριν των προγόνων και των απογόνων .
    Εαν φυσικα θέλετε να συνεχίσουμε Ιστορικά .
    Δίχως φωτοτυπικό χαρτί ( κοινώς χρήματα στις μερες μας ) ζεις . Δίχως κεφαλι ......
    Ξέρετε ποσα εκατομμύρια αντικαταστάτες έφεραν ;
    Παει η πρωτεύουσα , πανε τα νησιά , ετσι για ξεκίνημα ....
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ έστω και μεσα απο τον γκρεμό που μας έβαλαν και γυρω γυρω στα υψώματα οι διάβολοι με τα βέλη τους .
    Εδω ακριβώς ειμαστε .
    Και τα ετσι και τ´ αλλιώς , γιουβέτσι κοκορέτσι τελείωσαν .
    Καθεις φέ´ εταχθη και ΑΕΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mia einai lisi,an synehisi uto to hali o kosmos na ormixei stis trapezes sto koinovoulio kai na ta spasi.na dis pos tha anoixoun oi trapezes sto lepto.xypnistee.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]