Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Ο Τσίπρας αγκαλιάζει την τρόικα ενώ το κόμμα του εξεγείρεται

«Η τρόικα έχει ένα νέο εφαρμοστή (enforcer) τον Αλέξη Τσίπρα»

«Η τρόικα έχει ένα νέο εφαρμοστή (enforcer) τον Αλέξη Τσίπρα». Με τον τρόπο αυτό ξεκινά σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο εστιάζει στο νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και στο νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 10 το πρωί της Παρασκευής, την ίδια στιγμή πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εστιάζει την προσοχή του στην ολοκληρωτική εσωτερική εξέγερση. Είναι η πρώτη φορά από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο που η απεχθής τρόικα αποκτά πρόσβαση σε ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Το Bloomberg κάνει λόγο για στροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πεπατημένη των προκατόχων του συμπεριλαμβανομένου του «εχθρού» του Αντώνη Σαμαρά, εστιάζει δε στη χθεσινή του αναφορά στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όποιος νομίζει ότι άλλη κυβέρνηση και άλλος πρωθυπουργός θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερα, θα πρέπει να μιλήσει».

Το πρακτορείο κάνει αναφορά στην Αριστερά Πλατφόρμα, η οποία όπως σημειώνει κατηγορεί τον Τσίπρα για την «προσβολή της εντολής» που έδωσαν οι πολίτες τον Ιανουάριο και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. «Ο Λαφαζάνης αντικαταστάθηκε ως υπουργός Ενέργειας όταν τέθηκε επικεφαλής της εξέγερσης εναντίον της νέας συμφωνίας», τονίζει το δημοσίευμα και συμπληρώνει πως «η εξέγερση έχει αναγκάσει τον Τσίπρα να βασίζεται στη στήριξη της αντιπολίτευσης για να περάσει τις πολιτικές που απαιτούν οι πιστωτές».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]