Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα εξέγερση λαθρομεταναστών στην Λέσβο

Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου…
Έκρυθμη η κατάσταση τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά-Τεπέ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα εξέγερση μεταναστών στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ.

4.000 περίπου μετανάστες και πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες της διαβίωσής τους εκεί και για τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης του πολυπόθητου εγγράφου που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Σήμερα οι περίπου 4.000 φιλοξενούμενοι κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη τουαλετών (οι τουαλέτες που είχαν κατασκευασθεί πριν από ενάμιση μήνα -όταν και λειτούργησε ο καταυλισμός από τον δήμο Λέσβου- καταστράφηκαν).

Βασικό αίτημά τους ήταν η άμεση καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί όπου, όπως λένε, μένουν πολλές μέρες. Σύμφωνα με τις Αρχές που διαχειρίζονται τη ροή μεταναστών από τη Λέσβο στην Αθήνα, η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών με τα οποία μπορούν να αποχωρήσουν από το νησί έχει το τελευταίο διάστημα καλυτερεύσει μετά την ενίσχυση Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας με προσωπικό και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Τελικά, περίπου στις 13:00 οι μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που είχαν εξεγερθεί αποχώρησαν αφού πολλοί από αυτούς οδηγούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και απελευθέρωσής τους.

Στο σημείο επικρατούσε μποτιλιάρισμα ενώ είχαν φτάσει ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας.

Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ υπερβαίνει τους 4.500.

Να τονίσουμε ότι το πρωί σας είχαμε ενημερώσει για τους καυγάδες χτες μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι Μυτιλήνης.

Σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι Μυτιλήνης μεταξύ Σύριων και Αφγανων
Βγήκαν τα μαχαίρια και από τις δυο πλευρές


Ένταση και αναστάτωση επικράτησε αργά το βράδυ της Τετάρτης περι τις 01:00 τα μεσάνυχτα στη Μυτιλήνη, όταν διαδραματίστηκαν συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων!


Σύριοι και Αφγανοί πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο λιμάνι Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς σοβαρά τραυματίες και από τις δυο πλευρές οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης..

Να τονίσουμε ότι πολλοί από αυτούς κυριολεκτικά οπλοφορούσαν καθώς πάνω τους βρέθηκαν πολλά μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για να αποκαταστήσει την τάξη.

Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου σε όλη την Λέσβο, το λιμάνι Μυτιλήνης έχει γεμίσει ξανά από μετανάστες που με σκηνές έχουν κατασκηνώσει στο κλειστό χώρο του λιμανιού, μέσα στο κολυμβητήριο αλλά και πίσω από αυτό…

Στον καταυλισμό του Δήμου στον Καρα-Τεπε η κατάσταση είναι τεταμένη με συνεχόμενες εξεγέρσεις και καυγάδες καθώς εκεί προσπαθούν να ζήσουν πάνω από 4000 μετανάστες..

Αν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι δεν ναυλώσουν πλοία με σκοπό να μεταφέρουν τον μεγάλο όγκο των μεταναστών στον Πειραιά σύντομα θα θρηνήσουμε και τα πρώτα θύματα…

Πηγή LesvosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. "Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου σε όλη την Λέσβο, το λιμάνι Μυτιλήνης έχει γεμίσει ξανά από μετανάστες που με σκηνές έχουν κατασκηνώσει στο κλειστό χώρο του λιμανιού, μέσα στο κολυμβητήριο αλλά και πίσω από αυτό"

    Δεδομενου οτι οι τουαλετες του καταυλισμου καταστραφησαν(!!), το κολυμβητηριο θα εχει

    μετατραπει σε ουρητηριο.

    Κινδυνευουν πλεον και οι κατοικοι απο μηνιγγιτιδα και παρομοιες επικινδυνες παθησεις !

    Απορω πως δεν εχουν ξεσηκωθει!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να τους κόβει τόσο; Λες να καταλαβαίνουν πολλοί ότι έχουν μία υγειονομική βόμβα που καθημερινά εμπλουτίζεται με την είσοδο κάθε ενός νέου λαθρομετανάστη;

      Διαγραφή
  2. "(οι τουαλέτες που είχαν κατασκευασθεί πριν από ενάμιση μήνα -όταν και λειτούργησε ο καταυλισμός από τον δήμο Λέσβου- καταστράφηκαν)."
    Ποιοι τις κατέστρεψαν και ποιος θα πληρώσει για να τις ξαναφτιάξουν; Μήπως η κυρά λιασμένη με δικά της χρήματα;
    Εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δεν πρέπει να έχουμε λόγο για την σπατάλη, την ανευθυνότητά τους και τους κινδύνους που διατρέχουμε από τους μουσουλμάνους που έρχονται εδώ ανεξέλεκτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλά ....μπλά ....μπλά ....
    Άλλος ρωτάει , γιατι δεν τον ρωτάνε που διαλύσαν την Πατριδα και την ζωη του !
    Άλλος κάνει διαπιστώσεις !!
    Άλλος το μακρύ και το κοντό του .....

    Και ολοι υπακούουν στους παράνομους κατοχικους νομούς και δέχονται σαν γνήσιοι γραικυλοι οτι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ εχει συνέχεια !
    ΚΛΕΙΣΤΕ τα διαβολοκουτια , σας μεταφέρουν τις φωνές των σειρηνων και τα μυαλα σας εχουν γίνει κουρκούτι .
    Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η . Τι δεν καταλαβαίνετε ;
    Τουλαχιςτον έχετε καταλάβει οτι ΔΕΝ υπάρχει αναίμακτη επιστροφη στην νομιμότητα και κράτος ΔΙΚΑΙΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]