Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πυρκαγιά μας κάνει πιο Ευρωπαίους

Αν οι πυρκαγιές συνεχιστούν τότε είναι ένα έργο σε επανάληψη γραμμένο από τον ίδιο σεναριογράφο

Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Δεν αλλάζουν ίχνος από την στρατηγική τους όταν πρόκειται να ετοιμάσουν κάτι μεγάλο που θα πλήξει την χώρα για πολλά χρόνια. Η ίδια τακτική που ακολουθήθηκε το 2007, που τυχαία η Πελοπόννησος κάηκε από τα κόλλυβα μιας γιαγιάς βράζοντάς τα στο μαγερειό της, ακριβώς τα ίδια ξεκίνησαν τώρα, λίγο μετά την αλλαγή καθεστώτος στην Ελλάδα και εν μέσω συζητήσεων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Το 2007 λίγες ημέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή η μισή Ελλάδα έγινε στάχτη, με καίρια χτυπήματα στην Πελοπόννησο, στην Αττική και μετά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα που άφησαν με δεκάδες νεκρούς.
Σήμερα, μετά την ψήφιση του ΝΑΙ στην Συμφωνία με τους εταίρους μία φωτιά ανάβει εντελώς τυχαία στην Λακωνία και μέσα σε 12 ώρες οι εκρήξεις από γκαζάκια έχουν ξεκινήσει σε Αττική, σε Πελοπόννησο και σε Χαλκίδα.

Το 2007 το κόστος των 170 πυρκαγιών, που ξέσπασαν τυχαία όλες μαζί, έφτασε τα 5,5 δις με ολοκληρωτική καταστροφή 4,5 εκατ. ελαιοδέντρων, 60.000 προβάτων και κατσικιών, 1,500 καμμένα σπίτια και 6,000 άστεγους. Συνολικά η Ελλάδα εκείνες τις ημέρες έχασε περίπου 269.000 εκτάρια γης, ανυπολόγιστη άγρια πανίδα καθώς και το Κρόνιο όρος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Μέρκελ στην Ραφήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007

Ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε μετά από εκείνη την καταστροφή, που κάποιοι διέρρεαν ότι την έβαλαν Τούρκοι πράκτορες (τι άλλο θα ακούσουμε), την καγκελάριο Μέρκελ και αφού την πήγε μια βόλτα με το ελικόπτερο να της δείξει τα καμμένα (που μετά "αναπτύχθηκαν) καθίσαν στο σπίτι του στην Ραφήνα και έφαγαν σαργούς και χταποδάκι ξυδάτο.

Στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου με καμμένη τη μισή Ελλάδα ο Κώστας Καραμανλής θριάμβευσε με 41,84% και συνέχισε την διοίκηση της χώρας με τέτοιον τρόπο που δύο χρόνια μετά έφερε τον Παπανδρέου και το πρώτο Μνημόνιο.

Για εκείνες τις 170 πυρκαγιές δεν έγινε καμία σοβαρή έρευνα και στην ιστορία έμεινε ως υπαίτιος για τους 36 Έλληνες που απανθρακώθηκαν η 76χρονη γιαγιά από το Παλαιοχώρι Ζαχάρως που έβραζε κόλλυβα και ξέχασε το σκεύος στη φωτιά με αποτέλεσμα να γίνει η εθνική καταστροφή της χώρας και η επανεκλογή του Καραμανλή. Κοινώς, τα κόλλυβα "έβγαλαν" τον Καραμανλή και όχι η φιλάνθρωπη επίσκεψη της κ. Μέρκελ.

Κυβερνητικός μηχανισμός κρίσης: Το γλεντάμε

Σήμερα κι ενώ η Ελλάδα καίγεται η κυβέρνηση μετά το ΝΑΙ κάνει ανασχηματισμό! Η σειρά των ειδήσεων που κυλάνε στις ενημερωτικές σελίδες είναι σουρεαλιστική: "Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Υμητό" - " Σε λίγες ώρες οι ορκωμοσία των νέων υπουργών". Μόνο από αυτό κατανοούμε καταρχάς ότι η κυβέρνηση είτε περίμενε τις πυρκαγιές και δεν αλλάζει το πρόγραμμά της, είτε είναι τόσο επικίνδυνη που αλλάζει υπουργούς την ώρα που κάποιοι από αυτούς έχουν την πλήρη ευθύνη, αν οι φωτιές δεν σταματήσουν αλλά αλώσουν ό,τι πράσινο απέμεινε τουλάχιστον σε Πελοπόννησο και Αττική, όπως ο υπουργός ΠΕΠΑΝ, κ. Λαφαζάνης.

Οι πυρκαγιές είναι στο ζενίθ τους και οι δύο υπουργοί κόβουν κορδέλες στην Ικαρία

Το πόσο σοβαρά πήραν το θέμα των τυχαίων πυρκαγιών οι κυβερνητικοί φαίνεται και από τα εγκαίνια της ΜΟΜΑ που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένος και ο υπουργός Υγείας, κ. Κουρουμπλής. Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν στις 4 τα ξημερώματα και οι δύο σημαντικότατοι υπουργοί για θέματα κρίσιμης κατάστασης εθνικής σημασίας έκοβαν κορδέλες στις 2 το μεσημέρι για τα εγκαίνια της ΜΟΜΑ στην Ικαρία. Δύο πιλότοι κινδύνευσαν να σκοτωθούν μετά την βλάβη του Καναντέρ που ήταν για κατάσβεση στην Λακωνία και ο κ. Καμμένος έκοβε κορδελάκια! Ίσως τους θυμόταν με στέφανο τιμής ριγμένο από στρατιωτικό ελικόπτερο και τηλεοπτικές κάμερες αν δεν ήταν έμπειροι και γινόταν "δυστύχημα από λάθος χειρισμό" ή εξαιτίας του "στρατηγού ανέμου" που έλεγε εκείνες τις πικρές ημέρες του 2007 ο υπουργός Πολύδωρας.

Σαν να μην έφτανε η απουσία του υπουργού Υγείας από τα κρατικά κέντρα ελέγχου για να συντονίσει τα πάντα για την χειρότερη στιγμή που ίσως έρθει και να μην σταματήσουν οι νεκροί μόνο στον 58χρονος στην Λακωνία, ο κ. Κουρουμπλής πήγε στο νοσοκομείο του Αγίου Κήρυκου να εξαγγείλει την δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού. Της έκτακτης ανάγκης προηγείται η ψήφος.

Ίσως ξαναδούμε το ίδιο έργο

Όταν, λοιπόν, θα τελειώσουν τις ορκωμοσίες και τα εγκαίνια κυβερνητικοί υπεύθυνοι εθνικών κρίσεων ίσως θυμηθούν ότι όταν το χωριό καίγεται αρπάζεις τη μάνικα και όχι το στυλό για υπογραφές και το ψαλίδι για να κόβεις κορδέλες εγκαινίων. Διότι τέτοιες τραγικές στιγμές θυμάσαι τα λόγια του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Σουλτς πριν από 15 ημέρες: "Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την ανθρωπιστική κρίση και θα χρειαστεί την αλληλεγγύη μέσω πακέτων της Ε.Ε. Ο κόσμος θα πεινάσει". Τι καλύτερο από μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση που θα διαλύσει ολοκληρωτικά τον αγροτικό κόσμο της Πελοποννήσου (προς το παρόν), ο οποίος ετοιμαζόταν από προχθές για το νέο φορολογικό σύστημα που θα τους έκανε αναγκαστικούς φοροοφειλέτες με την υπογραφή Τσίπρα; Μία φωτιά είναι ό,τι πρέπει για πακέτα διάσωσης, ειδικά όταν δεν θα έχεις λάδι, στάρι, πορτοκάλι, χωράφι, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα, κτηνοτροφία κ.ο.κ.

Το να πάρει ανεξέλεγκτη τροπή η πυρκαγιά και να συνεχίσουν οι "γριές με κόλλυβα" να ανάβουν φωτιές και σε σημεία της υπόλοιπης Ελλάδας μέχρι τα μέσα Αυγούστου που υπογράφεται το τρίτο Μνημόνιο, είναι βούτυρο στο ψωμί των Ευρωπαίων να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση και να σώσουν τον ελληνικό λαό από μία κυβέρνηση που έμεινε πτωχή και δεν έχει ανταλλακτικά για τα καναντέρ που πέφτουν, πετρέλαιο για τα πυροσβεστικά οχήματα, γάζες στα νοσοκομεία αλλά και αν υπάρξουν πυροπαθείς άστεγοι να βοηθήσουν μέσω πακέτων "αλληλεγγύης" να στηθούν κοντέινερ με γερμανικές προδιαγραφές. Όχι βέβαια εντός των οικισμών ή των καμμένων αλλά λίγο πιο πέρα γιατί έχουμε και επενδύσεις να αναπτύξουμε!!!

Αναμένουμε μέχρι πού θα φτάσουν την τυχαία φετινή χρονιά πυρκαγιών για να σιγουρευτούμε ότι η κ. Μέρκελ θα έρθει για μια βόλτα με το ελικόπτερο παρέα με τον κ. Τσίπρα να δει την καμμένη γη που προχθές έκανε δική της με υπογραφή και να δειπνήσει όπως πριν 8 χρόνια ερημικά με το ζεύγος Τσίπρα στο ηλιοβασίλεμα που ακόμη θα μυρίζει καμμένη γη και καμμένη αξιοπρέπεια.

Αν το πρωτόκολλο εισβολής δεν άλλαξε από το 2007 μπορεί να δούμε ξανά πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα αλλά με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό του Καραμανλή το 2007. Ο Καραμαλής διαχειρίστηκε μόνο μια πυρκαγιά και ένα προοίμιο του Μνημονίου. Ο Τσίπρας διαχειρίστηκε ολόκληρη παράδοση χώρας εν μέσω πυρκαγιών. Να μην πάρει και το μπόνους του για την ψυχραιμία που δείχνει με ορκωμοσίες υπουργών και εγκαίνια ΑΝΕΛικών παιχνιδιών την ώρα που μια υποθηκευμένη με την υπογραφή του Ελλάδα καίγεται;

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]