Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσωρινή έξοδο της Ελλάδας προτείνει ο Σόιμπλε

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Δημοσίευμα βόμβα της FAZ που παραθέτει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών! Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Σόιμπλε λέει «ΟΧΙ» στην υπαγωγή της Ελλάδας στον ESM ενώ ζητά πρακτικά την δήμευση ολόκληρης της δημοσιας περιουσίας, που αποτιμά στα 50 δισ. ευρώ και την υπαγωγή της σε ειδικό ταμείο όπως το ΤΑΙΠΕΔ του Σαμαρά αλλά εκτός Ελλάδας!
Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, τότε ο Σόιμπλε προτείνει την αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη για πέντε χρόνια, όχι όμως και από την ΕΕ.

Παιχνίδι τακτικής για να απαιτηθούν (με το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας) περισσότερα ή ξεκαθάρισμα της θέσης του γερμανού υπουργού Οικονομικών; Όπως και να έχει, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, για πέντε χρόνια και με παροχή ενός ποσού για ανθρωπιστική βοήθεια. Μάλιστα, συμπληρώνοντας την πρότασή του ο γερμανός, είπε πως μετά το πέρας των πέντε χρόνων εκτός ευρωζώνης, η Ελλάδα θα επανελεγχθεί και εάν πληρεί τα κριτήρια(;) τότε θα επιστρέψει στην Ευρωζώνη.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε αναστάτωση, αλλά πολλοί την θεωρούν ως άσκηση πίεσης προς την Ελλάδα, ώστε να δεχθεί ακόμη περισσότερα μέτρα από την Ευρώπη (η οποία φαίνεται πως είναι ανίκανη να αντισταθεί και στις πιό παράλογες απαιτήσεις του Βερολίνου). Κάποιοι άλλοι, για να θολώσουν περισσότερο το εκρηκτικό (πλέον) περιβάλλον, έτρεξαν να διαρρεύσουν πληροφορίες πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δρα μόνος του και ότι βρίσκεται σε ανοιχτή διένεξη με την Άγκελα Μέρκελ (το γνωστό παιχνίδι καλού και κακού που πλέον περιορίζεται σε γερμανούς πρωταγωνιστές).

Το μέγαρο Μαξίμου διέψευσε την συγκεκριμένη εξέλιξη, όμως δυστυχώς, έχει απωλέσει ήδη την αξιοπιστία του όχι μόνο στις Βρυξέλλες αλλά και εντός της Ελλάδας.

Την χαμένη αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης επικαλούνται οι Βρυξέλλες, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο το σύνολο των ελληνικών κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων, στο να συνυπογράψουν βεβαίωση μη αλλαγής της κυβέρνησης ή (εάν συμβεί κάτι τέτοιο) την εκ των προτέρων συναίνεσή τους στη δημιουργία μίας κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας" χωρίς να γίνουν εκλογές. Αυτή η τελευταία ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και μάλιστα σε επίπεδο εκλογής κυβέρνησης, αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του Συντάγματος και καταδεικνύει ότι οι ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως αποικία, χωρίς εθνική ανεξαρτησία και, φυσικά, αυτοκυριαρχία.

Στην πλέον κρίσιμη στιγμή της νέας ελληνικής ιστορίας, το πολιτικό προσωπικό της χώρας εξευτελίζεται, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, και τις διαρροές που γίνονται από το περιβάλλον του, του οποίου η συμπεριφορά είναι έκδηλα ναζιστική. Ίσως, η Ελλάδα θα πρέπει να καταγγείλει τον ναζισμό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να ζητήσει την αποπομπή του από όλα τα ευρωπαϊκά όργανα, καταγγέλοντάς τον ότι επιθυμεί την πλήρη καταστροφή της Ελλάδας και η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία εν εξελίξει εθνοκτονία...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Ίσως, η Ελλάδα θα πρέπει να καταγγείλει τον ναζισμό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να ζητήσει την αποπομπή του από όλα τα ευρωπαϊκά όργανα, καταγγέλοντάς τον ότι επιθυμεί την πλήρη καταστροφή της Ελλάδας και η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία εν εξελίξει εθνοκτονία"

    Τι να καταγγειλουν οι ξεφτιλες;

    Εχουν στηθει στα τεσσερα και ετοιμαζονται για επιπλεον μετρα!

    Και προσπαθουν να δικαιολογουν τα αδικαιολογητα!

    Χειροτεροι απο ΓΑΠ, γκαβο και μπενιτο μαζι!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]