Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Θα έχετε κυβέρνηση και δεν θα έχετε..."

Μνημόνιο χωρίς (;) κυβέρνηση

Της Νίκης Ζορμπά

Σημειώνεται πως παρά τα σενάρια που πυροδοτεί η αστάθεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να μην ενδώσει σε συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού ούτε να παραιτηθεί εις ένδειξιν αδυναμίας να επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Η τροχιά που έχει χαράξει πλέον ο Πρωθυπουργός φέρεται να είναι αυτονομημένη από το κόμμα του και τους βουλευτές που διαφωνούν με τα νέα μέτρα και τη συμφωνία.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, εξηγούν επ αυτού: "Είναι η ώρα της ευθύνης για τον καθένα. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τί διακυβεύεται για τη χώρα μπορεί να χαράξει τη δική του πορεία. Τη χώρα ξεκρέμαστη ούτε μπορούσαμε ούτε πρόκειται να την αφήσουμε".

Κοινώς, ο Α. Τσίπρας, διαμηνύει στους βουλευτές και τα κομματικά του στελέχη: Όστις θελήσει, πίσω μου ελθεί.

Ξεπερνούν πάντως τους 30 οι βουλευτές που δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πιο κεντροαριστερό κόμμα και αρνούνται να συμφιλιωθούν με την εγκατάλειψη του ριζοσπαστικού χαρακτήρα του.

Κυριώτατα, οι βουλευτές αυτοί προέρχονται από την αριστερή πτέρυγα καθως και τις συνιστώσες ΔΕΑ και ΚΟΕ.

Ακόμη και σε αυτούς όμως δεν υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός. Οι οκτώ βουλευτές των συνιστωσών αυτών φέρονται αποφασισμένοι να καταψηφίσουν τα μέτρα και να παραιτηθούν αμέσως μετά ( άρα ανοίγει ο δρόμος για την αντικατάστασή τους), αλλά η αριστερή πτέρυγα, φαίνεται πως έχει επιλέξει να χαράξει δική της πορεία εντός του κοινοβουλίου.

Κατά πληροφορίες, ο Π. Λαφαζάνης ούτε διατίθεται να υπερψηφίσει αύριο τα μέτρα ούτε να παραιτηθεί από βουλευτής. Περίπου έτσι αναμένεται να κινηθεί και η πλειοψηφία των περίπου 25 βουλευτών που επηρεάζει.

Ωστόσο ο Α. Τσίπρας είναι προσανατολισμένος στο να ψηφιστούν αύριο τα μέτρα, έχοντας την ασφάλεια των ψήφων της αντιπολίτευσης, και να προχωρησει σε ανασχηματισμό, όχι όμως σαρωτικό σε πρώτη φάση αλλά αντικατάστασης όσων υπουργών δεν μπορούν πλέον να ακολουθήσουν στη "νέα εποχή" (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος).

Στο μεταξύ, με σιβυλλικές του δηλώσεις ο Π.Καμμένος άφησε να εννοηθεί ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα αλλά δεν θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση, "καίγοντας" μάλιστα και το σενάριο της κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα συμμετάσχει σε τυχόν τέτοιο σχήμα.

Εξάλλου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση στήριξης της συγκυβέρνησης.

Θέμα ολίγων ημερών είναι και η "αποπομπή" της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την προεδρία της Βουλής, ωστόσο οι σχετικές διαδικασίες (πρόταση μομφής) αναβάλλονται για μετά την αυριανή ψήφιση των προαπαιτούμενων, ώστε να μην υπάρξει χρονοτριβή με την ψήφισή τους.

Κατά πληροφορίες, για τον θώκο της Βουλής, ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται σε ομοίως κομματική λύση. Έχουν ακουστεί τα ονόματα των Α. Μητρόπουλου και Δ. Βίτσα.

Πηγή Capital

Με αυτά τα δεδομένα, έχουμε και λέμε: 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 2 υπουργοί διαφωνούν αλλά δεν παραιτούνται ούτε φεύγουν από το κόμμα ούτε την κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εταίρος επίσης διαφωνεί...παραμένοντας (εκτός κι αν φύγει)
Ο πρωθυπουργός δεν διαγράφει κανένα διαφωνούντα ούτε τους υπουργούς που δηλώνουν ότι δεν στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η αντιπολίτευση, παρότι η κυβέρνηση έχει χάσει προφανώς την δεδηλωμένη, δεν προχωρεί σε πρόταση μομφής για να τη ρίξει - δηλώνει όμως ότι στηρίζει τα μέτρα (που δεν της αρέσουν).

Αν είχε στοιχειώδη πολιτική ευθιξία και φιλότιμο ο Τσίπρας θα έπρεπε να υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές μας και να παραιτηθεί αμέσως μετά από τη θέση του πρωθυπουργού, ακόμη και χωρίς να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να έχει πει τόσα ψέματα προεκλογικά, να έχει παραμυθιάσει σε τέτοιο βαθμό τον λαό επί 5 χρόνια παριστάνοντας τον αντιμνημονιακό και τώρα να λέει ότι θέλει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που του επέβαλαν με το ζόρι οι Ευρωπαίοι.

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ᾿ τα ξένα βήματα,
αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο».
Ρίτσος Γ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΙΧΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΝΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντινε νομίζεις οτι μας ενδιαφέρουν οι γνώμες των καταδοτών συνεργατών του εχθρου ;
      Δηλαδη να ακούσουμε και τον λόγο που ο εφιάλτης πρόδωσε ( εαν ήταν Ελληνας το προδοσε ) τον Λεωνιδα και τα παλικάρια του ;
      Και μετα μου λένε να διαβάζω τα άρθρα .
      Ε λοιπόν στα 99% βλέπω την μιση αλήθεια γιατι κρύβουν το μεγάλο ψέμα .
      Ελάχιστα ειναι όλη η Αλήθεια πεντακάθαρη , ομως αυτούς τους λένε ακραίους !
      Λες και η κατάσταση δεν ειναι ακραία .
      Κουγκι λοιπόν και όσοι θελουν ας μείνουν έξω στα χέρια των βαρβάρων ...
      Ενας μας να μείνει θα αναστηθεί το Εθνος .
      Το ειπε ο Μακρυγγιανης , αυτον πιςτευω γιατι οι πράξεις του συμβαδίζουν με τα λόγια του .
      Ολα τα αλλα ειναι για χαχοχολους .

      Διαγραφή
    2. ΚΩΔΙΚΑ ΤΙΜΗΣ ... ? ΧΑΡΑΚΙΡΙ ... ? ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ...

      Διαγραφή
    3. Για πες μας εναν , μονο εναν .
      Θυμήσου μονο οτι η σιωπη σε έγκλημα ειναι ΕΝΟΧΗ .
      Οχι φιλε μου και οι 300+1 ειναι Εθνοπροδοτες και κώδικα τιμής εχουν μονο οι Ελληνοψυχους .
      Ολοι όσοι ¨ κυβερνησαν¨ δεν εχουν τιμή .
      Τα χάλια μας , οι πράξεις τους δηλαδη το μαρτυρούν αβίαστα .
      Φωτια και τσεκουρι λοιπον .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]