Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αξίζουμε αυτό που έγινε;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών γεννούν πολλά ερωτηματικά και κυρίως το πως μια άκρως αντιμνημονιακή κυβέρνηση που ευαγγελίζονταν ότι θα έσχιζε με ένα κλικ τα μνημόνια, μετατράπηκε σε νεομνημονιακή και ένα τρανταχτό ΟΧΙ, μέσα μια εβδομάδα, σε ένα ηχηρό ΝΑΙ.

Υπάρχουν τρεις σχετικές απαντήσεις σε αυτό το καίριο ζήτημα που θα καθορίσει την ζωή μας στο εγγύς μέλλον καθώς βρεθήκαμε ξανά υπό την κυριαρχία ενός νέου προγράμματος, καθόλα ανεφάρμοστο, για τον απλούστατο λόγο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει πλέον καμία δυνατότητα να πληρώσει για άλλη μια φορά τη επέλαση των ληστρικών αυτών μέτρων.

1) Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε αντικειμενικά να αντεπεξέλθει των περιστάσεων. Διακατεχόμενος από διάφορες αριστερές ιδεοληψίες έθρεψε μια αυταπάτη την οποία στο τέλος την πλήρωσε πολύ ακριβά. Ανίκανος να διαχειριστεί το κρεσέντο της κρίσης, χωρίς να έχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο, κυριολεχτικά «ξυπόλητος στα αγκάθια», κάτι που τώρα θα το πληρώσουμε ακριβά όλοι εμείς.

2) Η δεύτερη απάντηση είναι ο ξαφνικός πανικός, ο χειρότερος σύμβουλος. Ενώ προχωρούσε με αποφασιστικά βήματα έχοντας την αυτοπεποίθηση ότι τελικά θα γίνει το δικό του, στην πιο κρίσιμη καμπή μέσα σε ένα πόλεμο μπλόφας, φοβήθηκε και κυριολεκτικά το έβαλε στα πόδια με αποτέλεσμα να το καταλάβουν αμέσως αυτό οι αντίπαλοι του και όρμησαν να κατασπαράξουν ότι μπορούσαν περισσότερο. «Η καταστροφή του Μεσολογγίου ήταν τραγική»!

3) Η τρίτη εκδοχή την οποία δεν θα ήθελα να την αποδεχτώ αλλά πολλά ξένα μπλογκ τη προβάλλουν συνέχεια, είναι ότι όλα ήταν μέρος ενός καλοστημένου σχεδίου για την πλήρη υποταγή της χώρας έτσι ώστε να παραδοθεί για ένα κομμάτι πρόσκαιρης θανατηφόρας επιβίωσης, όλος ο ενεργειακός θησαυρός της Ελλάδας.

Και οι τρεις εκδοχές είχαν σαν επίμαχο σημείο ακριβώς αυτό το τελευταίο. Το ότι η χώρα μας είναι από τις πλούσιες της Ευρώπης δεν χρειάζονται πολλές αποδείξεις. Αρκεί κανείς να κοιτάξει τις αμέτρητες αναλύσεις ξένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων που δεν ελέγχοντα από τη γερμανοκρατούμενη ευρωπαϊκή κλίκα, για να καταλάβει το τι παίζονταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Είχαμε γράψει πριν από καιρό και πριν φτάσουμε εδώ ένα άρθρο με το τίτλο: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥ 2015 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥ 2009;». Δυστυχώς επαληθευτήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο με διαφορετικά βέβαια δεδομένα. Τότε ο Καραμανλής κυριολεκτικά το έβαλε στα πόδια και παρέδωσε την χώρα αμαχητί στην λεηλασία του ΓΑΠ. Τώρα, ένας αριστερός πρωθυπουργός με τεράστια λαϊκή αποδοχή έφυγε κυνηγημένος και έχασε τουλάχιστον προσωρινά, το παιχνίδι της ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Και έτσι βρεθήκαμε με ένα πρόγραμμα που εκείνο που επιδιώκει είναι η φυσική μας εξόντωση σαν λαός, σαν έθνος, σαν θρησκεία και σαν ιστορία.

Το αν όμως αυτό το πρόγραμμα επιτύχει, δηλαδή το αν εμείς οι ίδιοι δεχτούμε να… μας κρεμάσουν ανάποδα, εξαρτάται πλέον από εμάς τους ίδιους και μόνο.

Το πολιτικό πεδίο αύριο θα είναι τελείως διαφορετικό από το σημερινό και εκεί θα κληθούμε να αποδείξουμε αν μας αξίζει ότι έγινε.

Καλές οι ακρογιαλιές, καλά τα μπητς πάρτι, καλές οι ψησταριές, αλλά θα πρέπει κάποτε να προσγειωθούμε γιατί τώρα αν δεν το κάνουμε μόνοι μας, οι άλλοι θα μας προσγειώσουν στο δικό τους «όμορφο» ικρίωμα.

Επιτέλους το αξίζουμε αυτό;

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και όμως δεν το έβαλε στα ποδια το κωλοπαιδο και η συμμορία του .
    Ετσι ειναι οι εντολές ....
    Εμείς τι κάνουμε ;
    Τον λεμε πρωθυπουργό της Ελλαδος ! Χαχαχαχαχα
    Οπως και τον γύφτο ...πρόεδρο της δημοκρατίας ...χαχαχαχαχαχαχα ο πάκης πρόεδρος με εκατοντάδες χιλιάδες μισθό !
    Και βεβαίως τα αξιζουμε αυτα που πάθαμε και αυτα που θα πάθουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ!

      Ποιός τον ψήφισε τον ΓΑΠ?

      Ποιός τον ψήφισε τον Τσίπρα?

      Γιατί πάντα αθωώνετε τον λαό ?

      Έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν.

      Ψεύτες, διεφθαρμένους,απαίδευτους,αμόρφωτους,ανθρώπους της ήσσονος προσπάθειας,

      ανθρώπους,που πιστεύουν ότι δικαιούνται τα πάντα,χωρίς να κουραστούν.


      Έχουμε τέτοιους ηγέτες γιατί έχουμε τέτοιο λαό.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]