Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πόρτα του φρενοκομείου έκλεισε…

Του Γιώργου Πετράκη

Δυστυχώς δεν άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου, αλλά, όπως όλα δείχνουν, η πόρτα έκλεισε πίσω μας για τα καλά. Και όλοι βρισκόμαστε πια εγκλωβισμένοι σε αυτό το φρενοκομείο ημίτρελων, συμπλεγματικών, φρενοβλαβών.

Εκείνων που νομίζουν ότι είναι οι Καλάμιτι Τζέιν της επανάστασης, αυτών που βλέπουν στον καθρέφτη τους τη μετενσάρκωση του Μαρξ σε συσκευασία Κέινς και περιτύλιγμα Ελβις, και των πιο γραφικών αλλά εξίσου επικίνδυνων που βλέπουν το Νομισματοκοπείο του Χολαργού και την ΤτΕ σαν τα Χειμερινά Ανάκτορα. Και θα γέμιζαν εμάς με ευρώ και θα διέλυαν την Ευρώπη με ευρώ που θα τύπωναν σε τσιγαρόχαρτο.

Είναι οι ίδιοι ημίτρελοι που είχαν πείσει και τον πρωθυπουργό ότι θα σπρώχνονται Ρώσοι, Κινέζοι, Μογγόλοι να μας φορτώσουν χρήμα πριν μας στρώσουν στο άρπα κόλλα τον αγωγό να γεμίσουμε αέριο. Κι όμως αυτή η παρέα αποσταθεροποιημένων κρατά την τύχη της χώρας στα χέρια της.

Είναι και ο άλλος που το 2009 παραμύθιαζε τον Γ. Παπανδρέου και την κοινή γνώμη ότι μια χαρά θα τα καταφέρναμε και με τη δραχμή. Ο ίδιος τύπος που το βράδυ πριν τον διώξει ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν θα ήταν κακή λύση και η υιοθέτηση του IOU. Προφανώς και δεν τον ένοιαζε γιατί αυτός θα πληρωνόταν στα δολάρια των Ιδρυμάτων που τον μισθοδοτούσαν στις ΗΠΑ και εμείς θα την περνούσαμε με χαρτάκια που μέχρι να φτάσεις στο σούπερ μάρκετ θα είχαν χάσει τη μισή αξία τους. Ομως ο κίνδυνος προκύπτει και από τους λογικούς.

Ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ δεν μας τα είπε καλά. Εκανε λάθη ο Βαρουφάκης είπε, έχω την ευθύνη και εγώ. Μα δεν αρκεί αυτό, κύριε Τσίπρα. Τα 30-40 δισ. που φορτώθηκε η επομένη γενιά Ελλήνων από την πλάκα του κ. Βαρουφάκη δεν ξεπλένεται με «ένα λάθος κάναμε».

‘Ή πιστεύετε και εφαρμόζετε τη συμφωνία, κύριε Τσίπρα, ή προσχωρείτε στο στρατόπεδο της Ζωής. Δεν μπορείτε, κύριε Τσίπρα, να λειτουργείτε ως τροχονόμος στο τρελοκομείο του κόμματός σας. Και να νοιάζεστε μόνο για το πώς θα σουτάρετε τη Ζωή και τον Λαφαζάνη για να πάτε σε εκλογές, επειδή πιστεύετε ότι θα τις κερδίσετε. Δεν αρκεί να κερδίζεις εκλογές. Πρέπει να έχεις τα κότσια να κυβερνήσεις. Είναι η ώρα να το αποδείξετε. Τουλάχιστον θα έχετε κερδίσει τα λογικά σας από αυτό το φρενοκομείο στο οποίο μας ρίξατε.

Πηγή MIgnatiou
Επικοινωνία με τον συντάκτη
petrakisgeorge@hotmail.com



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]