Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα

Η Ευρωζώνη, προτιμά αυτή τη στιγμή να ρίχνει καθημερινά στην αγορά εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, για να μην καταρρεύσει το ευρώ, για να κρατήσει τα χρηματιστήρια και τα κρατικά ομόλογα της ζώνης του ευρώ, αλλά αρνείται πεισματικά να μειώσει τη διαφορά του 1,5 μόλις δις ευρώ μέτρων, που χωρίζουν τις προτάσεις της Ελλάδας από τις προτάσεις των δανειστών.

Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής η Ευρωζώνη έχει ρίξει 300 δις ευρώ!!! στην αγορά για να μην καταρρεύσει το ευρώ. Ενώ δηλαδή, με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε να χαρίσει όλο το χρέος της Ελλάδας, εντούτοις δεν δέχεται ούτε καν συζήτηση για 1,5 δις ευρώ μέτρα!!!
Όχι δηλαδή να δώσει 1,5 δις χρήμα, αλλά να κάνει πίσω για 1,5 δις μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Αυτό κάτι λέει, για να μην πω ότι φωνάζει δυνατά για τη συνέχεια.
Ας προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα.
Και τα χειρότερα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από ένα φρικτό μνημόνιο από τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλιο ιστολογίου: Πιθανότατα, ευρωπαϊκό το παιχνίδι στο οποίο μπήκε η Ελλάδα ελέω πολιτικών νάνων "ηγετών", είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Η εμμονή του ιερατείου των Βρυξελλών, να εξαθλιώσει την Ελλάδα ενώ σκορπάει χρήμα για να διατηρήσει το ευρώ που απειλείται από την ελληνική αντίσταση, σίγουρα αποσκοπεί σε πολλά περισσότερα οφέλη από την είσπραξη του ελληνικού χρέους.
Πρώτον, δεν επιθυμεί η γερμανική Ευρώπη μία χαλάρωση προς την Ελλάδα, γιατί τότε θα κατέρρεε το γερμανικό μοντέλο λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ευρώπη.
Δεύτερον, μία τέτοια χαλάρωση θα δημιουργούσε ένα ντόμινο παρόμοιων απαιτήσεων από άλλα ευρωπαϊκά κράτη -ουκ ολίγα- που έχουν μείζονα οικονομικά προβλήματα.
Τρίτον, η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ηττηθεί από την μικρή και φτωχή Ελλάδα, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, εξαιτίας του γερμανικού κύρους.
Τέταρτον, είναι δεδομένο ότι η πάμφτωχη ενεργειακά Ευρώπη αποσκοπεί στην καταλήστευση των ελληνικών ενεργειακών πηγών (φυσικά και της Κύπρου, την οποία καθυπόταξε με την προεδρία Ανα(ν)στασιάδη) προκειμένου να εξασφαλίσει μία σχετική απεξάρτηση από την ρωσική ενέργεια.
Πέμπτον, η μεταβολή της Ευρώπης, και συγκεκριμένα η στροφή της σε μία απολυταρχική (τυπικά και μόνο δημοκρατική) μορφή διακυβέρνησης, είναι ένα γεγονός που θα επιφέρει σειρά συγκρούσεων με τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και η πιθανότητα η Ελλάδα να μεταβληθεί σε πυροκροτητή αυτής της ευρωπαϊκής αντίστασης, επιτάσσει την παραδειγματική της τιμωρία και υποταγή.
Έκτον, η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας δεν επιτρέπει στην γερμανική Ευρώπη να κάνει παιχνίδια που ενδεχομένως να δημιουργήσουν τέτοιες γεωπολιτικές αλλαγές σε συμμαχίες χωρών, που θα φέρουν σε δεινότατη θέση τόσο την Ευρώπη όσο και τον "μεγάλο αδελφό", τις ΗΠΑ, που ασκούν τεράστιες πιέσεις στο Βερολίνο για υποχωρήσεις, αφού όπως είπε και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ. Λιού "είναι αδιανόητο να μπαίνουμε σε τέτοιες περιπέτειες για μισό δισ. ευρώ", εννοώντας την οικονομική διαφορά που υπήρξε στην τελευταία διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο στόχος ειναι η τραπεζική συμμορία . Η καθε πουτανα Μερκελ και πουστης δεν ειναι παρα οι μαριονέτες τους .
    Προσοχη που στοχεύουμε ....
    Οποιος ξερει απο παραπέτασμα καπνού ξερει και καταλαβαίνει οτι βαρουν μπαταρίες στον βροντο ολοι όσοι αρθρογραφούν δείχνοντας μαριονέτες αντι για τον πουστη πουστιδες που κουνουν τις κλωστές .
    Πυροβολείτε οσο θέλετε , φαντάσματα κτυπατε ....
    Ο σκοπός σας πάντως αποδίδει . Πληρώνουν οι ηλίθιοι και μένουν νηστικοί για να τρώνε οι 300+1 κ(Υ)νοβουλευτικοι Εθνοπροδοτες για να μας μουλωνουν γρηγορότερα .
    Αυτή ειναι η αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πάθουμε μεγάλο κακό αν ζήσουμε χωρίς iphone, sushi, kayenne? Προκειμένου να μην τους κουρέψουν τις καταθέσεις τους, κάποιοι "επένδυσαν" σε πανάκριβα ρολόγια!!!! Ποιός θα τα αγοράσει σε καιρό κρίσης μωρέ! Έχουμε χάσει κάθε μέτρο λογικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]