Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περιοριστικοί όροι σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα δουλεμπόρων

Εξελίξεις με την απολογία κεντρικού στελέχους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών

Γράφει ο Λαμπρόπουλος Βασίλης

Περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και παρουσίασης σε αστυνομικό τμήμα όπως και καταβολή μεγάλης χρηματικής εγγύησης επιβλήθηκαν σε ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ μετά την απολογία του, το μεσημέρι της Πέμπτης, στον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς κ. Κωνσταντίνο Σαργιώτη σχετικά με τις ύποπτες σχέσεις δουλεμπορικών κυκλωμάτων και στελεχών των διωκτικών αρχών.

Πρόκειται για την υπόθεση, που είχε αποκαλύψει το «Βήμα της Κυριακής» με διαδοχικά δημοσιεύματά του τους τελευταίους τρεις μήνες και για το οποίο πραγματοποιείται εκτεταμένη έρευνα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου.

Στον εν λόγω αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, που είχε κρίσιμο ρόλο στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και φερόταν να συνεργαζόταν με Ιρακινούς δουλεμπόρους, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και άλλα αδικήματα.

Από παρακολουθήσεις του τηλεφώνου το 2012 διαπιστώθηκε ότι έναντι αμοιβής ρύθμιζε με Ιρακινό δουλέμπορο την παράτυπη έκδοση πιστοποιητικών σε λαθρομετανάστες. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησε «ύποπτα ταξίδια» στην Τουρκία και στο Ιράκ το 2014 και μάλιστα το δεύτερο με την συνοδεία του ίδιου Ιρακινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αρνήθηκε τις κατηγορίες, μίλησε για σύννομες ενέργειές του, αναφέρθηκε σε σχέσεις με αλλοδαπούς για «άντληση πληροφοριών». Ακόμη ανέφερε ότι το ταξίδι του στο Ιράκ είχε γίνει για «να βοηθήσει επαγγελματικά οικεία πρόσωπα» του.

Προ τριημέρου απολογήθηκε για την υπόθεση και στέλεχος της ΕΥΠ που κατηγορείτο για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους. Και αυτός υποστήριξε ότι δεν προχώρησε σε έκνομη ενέργεια και ότι ερχόταν σε διαρκή επαφή με τους Ιρακινούς διακινητές προκειμένου να αντλεί πληροφορίες για την υπηρεσία του.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες από την Εισαγγελέα Διαφθοράς και για άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση με κύριο «στόχο» υψηλά ισταμένους στην ΕΛ.ΑΣ αλλά και ιδιώτες.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]