Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα βήματα του Τσίπρα σε τεντωμένο σχοινί.. και οι απειλές της Ε.Ε.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της ώστε αυτές να εξεταστούν μέσω τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group προκειμένου να την μεταβιβάσει για αξιολόγηση στους θεσμούς.

Νέο έκτακτο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο για να εγκρίνει τη νέα συμφωνία, συμφωνία η οποία θα οριστικοποιηθεί την Κυριακή σε νέα σύνοδο κορυφής πρώτα για τα 19 μέλη της Ευρωζώνης και ύστερα για τους 28 της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση ψάχνει να πετύχει συμφωνία ώστε η ΕΚΤ να αυξήσει τον ELAστα 100 δισ. ευρώ(130 με 140δις είναι οι αποταμιεύσεις που υποτίθεται ότι έχουν οι Τράπεζες μας) με στόχο να ανοίξουν ξανά οι Τράπεζες έστω και με περιορισμούς στις αναλήψεις(αυτή τη φορά μεγαλύτερους των 60 ευρώ).

Ο Τσίπρας ψάχνει πρόγραμμα «γέφυρα» για να μπορέσουν να εκταμιευτούν άμεσα 3,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη των τραπεζών του Εξωτερικού από τα ελληνικά ομόλογα).

Μέσω ESM η Ελληνική Κυβέρνηση ψάχνει συμφωνία.. πιθανότατα χωρίς ΔΝΤ. Θέλει συμφωνία 18 μηνών ή 24 μηνών με ένα πόσο δανεισμού που θα κυμαίνεται περίπου στα 30 δις(28 με 30 γράφουν σε ξένα site).

Οι Ευρωπαίοι αν δεν ικανοποιηθούν μέχρι την Πέμπτη από τις προτάσεις μας ετοιμάζουν έξοδο από το ευρώ με ένα πακέτο δανεικά και αγύριστα που υπολογίζεται σε 35 με 40 δις, αρκεί σε δυο έτη να έχουμε αποχωρήσει.

Αρκετές χώρες τάσσονται υπέρ μια εξόδου της Ελλάδας από τη Ευρωζώνη.. οι Γερμανοί καθοδηγούν το σκληρό αυτό μπλόκ, η Μέρκελ όσο και να θέλει να μας κρατήσει δεν μπορεί γιατί οι ισορροπίες στο εσωτερικού του κυβερνητικού της σχηματισμού δεν την αφήνουν.

Εξετάζουν κούρεμα καταθέσεων αν μέχρι το Σάββατο δεν βρεθεί κοινός τόπος στις διαπραγματεύσεις.

Αδύνατον να ανοίξουν οι Τράπεζες μέχρι την Παρασκευή

Συνεδρίαση σήμερα 8/7/2015 της ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA στα 89δις ευρώ.. 100 θα ζητήσει να πάει άμεσα η Κυβέρνηση σε περίπτωση συμφωνίας.

Κρατικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι έχουν έτοιμο το σχέδιο εξόδου της Ελλάδα και μάλιστα ο Πρόεδρος Γιουνκερ ενημέρωσε σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επί του σχεδίου που όπως ανέφερε αξιωματούχος των Βρυξελλών, το σχέδιο δεν ξεπερνά σε πάχος τα δυο δάκτυλα!!! όπως αντιλαμβάνεστε οι πιέσεις πλέον είναι ωμές και δείχνουν ότι η Ε.Ε μας έχει εδώ και καιρό ξεγραμμένους!

Η Αυστρία μας έδειξε ουσιαστικά τον δρόμο προς την έξοδο αφού δεν πιστεύει ότι θα συμφωνήσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής κρίσης από την Κυριακή που μας έρχεται και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα 28 μέλη του Ευρώ.

Mε απλά λόγια.. οι κύριοι της Ευρώπης μας ετοιμάζουν για το χειρότερο σενάριο. Δεν τους ενδιαφέρει τι ψηφίσαμε.. δεν τους ενδιαφέρει ότι ο λαός σφαδάζει από τα αντιλαικά μέτρα, δεν τους ενδιαφέρει ότι οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, δεν τους ενδιαφέρει ότι η φτώχεια καλπάζει και διαλύει και την μεσαία τάξη, δεν τους ενδιαφέρουν οι αυτοκτονίες, δεν τους ενδιαφέρει απολύτως τίποτα. Οι τοκογλύφοι της Ευρώπης να είναι καλά και εσύ Έλληνα... τράβα και γα.....ου!

Τι μπορεί να κάνει ο Πρωθυπουργός;

Σε αυτή την φάση ελάχιστα έως και τίποτα σε ότι έχει να κάνει με την Ε.Ε., το δημοψήφισμα του έχει δέσει τα χέρια και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί πέρα από αυτό ή τουλάχιστον στα μέτρα που καταψηφίστηκαν. Η νέα συμφωνία θα είναι επώδυνη, όχι γιατί αυτό επιδιώκει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά γιατί αυτό επιδιώκουν οι δανειστές-δυνάστες της Ε.Ε.. Η Ελλάδα πρέπει να πεθάνει.. αυτό έχουν αποφασίσει και σήμερα μας το έκαναν ξεκάθαρο, ποιο ξεκάθαρο από ποτέ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει... θα πεθάνουμε ως λαός ή θα τους πούμε για μια και τελευταία φορά.. ότι μαζί τελειώσαμε, γεια σας και χαρά σας, εμείς με εκβιαστές λαών δεν έχουμε καμία δουλειά. Πρέπει ο Τσίπρας να πάρει πολύ σκληρές αποφάσεις... την Κυριακή που μας πέρασε ψηφίσαμε ΟΧΙ σε σκληρά μέτρα... γι αυτό το λόγο κύριε Πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να φέρετε μια συμφωνία που θα έχει άλλα παρόμοια σκληρά μέτρα και δεν μπορείτε να φέρετε μια συμφωνία που θα φεσώσει την χώρα και άλλες δεκάδες δις ευρώ χρέος.

Οι αποφάσεις κ.Τσίπρα είναι πολύ δύσκολες.. εδώ που φτάσαμε μια επιλογή υπάρχει, τα τινάζουμε όλα στον αέρα και υπερήφανα παίρνουμε το καπελάκι μας και φεύγουμε από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη, λύσεις ιμιτασιόν(νέα μνημόνια) δεν υπάρχουν.

Ο λαός αν θέλει να ζήσει θα πρέπει να σκεφθεί τι είναι αυτό που τον εξυπηρετεί.. και όχι τι είναι αυτό που τον βολεύει προσωρινά. Το ευρώ έτσι όπως κατάντησε είναι ένας αργός θάνατος στα χέρια των Ελληνικών οικογενειών... Τα πράγματα είναι δύσκολα και ο λαός κάποια στιγμή θα πρέπει να δει την παγίδα που μας έχουν στήσει όλα αυτά τα χρόνια οι Ευρωπαίοι, το βαρέλι δεν έχει πάτο, νέα μέτρα και μια κακή συμφωνία θα είναι ταφόπλακα για τις γενιές που έρχονται.

Τα πράγματα έτσι όπως εξελίχθηκαν σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής δεν πάνε καθόλου καλά για την Ελλάδα.

Ξυπνήστε και δείτε την παγίδα...

Στηρίξτε την ΕΛΛΑΔΑ... τα έχω γράψει εκατοντάδες φορές από το ellada kupros.
Δυστυχώς είμαστε πολύ κοντά σε καταστάσεις δύσκολες, οριακές και ακραίες.
Διατηρήστε την ψυχραιμία και την ωριμότητα σας ως πολίτες και ως λαός γιατί η Ευρώπη σήμερα μας πυροβόλησε στο κεφάλι και ίσως η βλάβη να είναι ανήκεστη..

Σπάστε τα δεσμά με τον φόβο...

Πηγή Ελλάδα - Κύπρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]