Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παριστάνοντας την αριστερά...

Λάθη, αστοχίες, αποτυχίες…

Του Γιώργου Πετράκη

Ή σε άλλη χώρα ζούμε ή απλώς δεν φοράμε τα ίδια παραμορφωτικά γυαλιά. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση που να απαντά στην απορία που προκαλεί το άρθρο του κ. Γιάννη Δραγασάκη στην «Αυγή» και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα χθες στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δραγασάκης απαριθμεί μια σειρά από λάθη, αστοχίες και αποτυχίες το τελευταίο εξάμηνο, για να ανακαλύψει και επιτυχίες όπως η συμπάθεια ορισμένων Ευρωπαίων, ότι συζητούμε για το χρέος και κυρίως ότι μια αριστερή κυβέρνηση γρατζούνισε το συντηρητικό κατεστημένο της Ευρώπης. Και θεωρεί ότι αυτές οι επιτυχίες είναι τόσο σημαντικές που οδήγησαν τους δανειστές σε αντίποινα επιβάλλοντας το Μνημόνιο. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεται κάποιος να αντιληφθεί ότι ο ίδιος, τα παιδιά του και τα εγγόνια του θα υποστούν αυτό το σκληρότατο Μνημόνιο, για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ δάφνες και περγαμηνές αριστεροσύνης που είχαν μάλιστα ημερομηνία λήξης τη 12η Ιουλίου.

Λέει ο κ. Δραγασάκης ότι πρέπει να μείνει η κυβέρνηση της Αριστεράς γιατί θα κάνει κι άλλα μαζί με τα Μνημόνια. Τι εννοεί; Συσσίτια για τους ανέργους και τους αστέγους που θα φέρει το τρίτο Μνημόνιο; Το άρθρο του κ. Δραγασάκη ήταν το προοίμιο της χθεσινής ομιλίας του κ. Τσίπρα στην ΠΓ του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας πρόβαλε ως επιτυχία το «χαμηλότοκο δάνειο 85 δισ. για τρία χρόνια», θυμίζοντας λίγο Παπανδρέου (τον Γιώργο), που ακόμη και τώρα καυχιέται για το «μεγαλύτερο δάνειο που εξασφάλισε στην παγκόσμια Ιστορία». Με τη λεπτομέρεια ότι και τα δύο συνοδεύονται και από τα σκληρότερα Μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και αυτός στο χρέος που θα αντιμετωπιστεί (από το 2012 είχε πανηγυρίσει αντιστοίχως ο κ. Σαμαράς) και ζήτησε από τους συντρόφους του να στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς για να επιδιώξει αλλαγές?

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Δραγασάκης αναζητούν ένα αφήγημα για να συγκρατήσουν ψηφοφόρους, να περιχαρακώσουν βουλευτές. Πάντως, τα περί αριστερής κυβέρνησης που θα εφαρμόζει Μνημόνια για να επιδιώξει να τα αλλάξει δεν πείθουν. Εξάλλου αποδείχθηκε το πόσο? αποτελεσματική ήταν στις παρεμβάσεις της το τελευταίο εξάμηνο η κυβέρνηση της Αριστεράς…

Η αλήθεια είναι ότι και οι δανειστές έχουν επενδύσει στην κυβέρνηση ως την τελευταία ευκαιρία για την εφαρμογή του Μνημονίου που ίσως διασώσει τη χώρα. Ποντάροντας στη γλυκιά γοητεία που ασκεί η εξουσία. Κι έτσι, δεν μένει άλλη επιλογή από το να παριστάνουν στην κυβέρνηση τους αριστερούς και οι Γερμανοί και το ΔΝΤ να καμώνονται ότι το έχαψαν.

Πηγή MIgnatiou
Επικοινωνία με τον συντάκτη
petrakisgeorge@hotmail.com




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Παριστάνουμε και εμείς τούς αγαθούς, οτι δεν καταλαβαίνουμε, οτι μάς χρησιμοποιούν τα κόμματα ώς ψηφοφόρους δίνοντας μας κάποια αμοιβή, πού-προς Θεού-να μην το μάθουν οι άλλοι και έτσι με το αλληλοδουλεμα όλα κυλούν ήσυχα και ιδανικά. Τώρα αν η αντίστοιχη υπηρεσία συνταξιοδότησης του Καναδά έδωσε στους ασφαλιζμενους του,500 δολ. εξτρα, λογο επιτυχών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.Καθώς και της Νορβηγίας επίσης η αντίστοιχη υπηρεσία έδωσε ένα πόσο επί πλέον στους ασφαλισμένους της. Kαι αυτοί εχoυν επενδύσει στην Ελλάδα. Εμείς τι; Κάτι συμβαίνει. Η μάς κλέψανε, και οι κλέφτες έχουν ατιμωρησία, η έχουν βάλει στα ταμεία και οικόσιτα ζωάκια τους. Λένε ότι έχουμε δύο συνταξιούχους με έναν εργαζόμενο. Αλλά κάνουμε πώς δεν καταλαβαίνουμε. Σιγή ιχθύος. Ύψιστο κρατικό μυστικό. Και η θα κόβει οριζόντια αποδοχές, να μην ενοχλήσει τούς ψηφοφόρους των κομμάτων της Βουλής. Εισάγοντας διεθνείς βασανιστές για να το πετύχει. Επικουρουμενοι με τούς ντόπιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Λένε ότι έχουμε δύο συνταξιούχους με έναν εργαζόμενο. Αλλά κάνουμε πώς δεν καταλαβαίνουμε"

      Ξεχασαν να σουν πουν οτι εχεις 3 εκατομμυρια ανεργους και αλλους 300.000 που εχουν

      φυγει στο εξωτερικο,γι'αυτο βλεπεις τετοιες "αναλογιες"!!

      Ολα αυτα απο τοτε που επεβαλαν οι ευρωπαιοι φιλοι σου απο το 2010

      "προγραμματα διασωσης" σε συνεργασια με τα κοινοβουλευτικα λαμογια!

      Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, τα δάνεια της Ελλάδας αποπληρώνονται κανονικά και οι

      ουνοι οχι μόνο δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ αλλά έχουν βγάλει και κέρδος

      από τα σχεδόν 10πλάσια τοκογλυφικά επιτόκια που έχουν δανείσει την Ελλάδα.

      (η Γερμανία στο πρώτο μνημόνιο δανειζόταν με 0,5% και μας δάνειζε με 4,5%)

      Εσυ ΟΝΤΩΣ δεν ξερεις που πανε τα τεσσερα!

      Κι ευτυχως που γραφεις σχολια για να ξεμπροστιαζεσαι!

      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Μπούρδες , παραπλανεις τον κοςμο αρθρογραφε .
    Δεν υπάρχει δεξια , ουτε αριστερα , ουτε τσιπρας ουτε σαμαρας ....
    Η Πατριδα και η ζωη των γηγενών εγιναν στάχτη και ολα τα αλλα ειναι μπούρδες αρθρογραφε .
    Το ταγαρι διπλα στο ΑΕΡΓΟ ελληνοφωνο αλλόφυλο αλλόθρησκο καθηκι , ειναι ενα και το αυτο με τους υπόλοιπους της κτηνοβούλης τους .
    Αντίσταση , τα αλλα ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες αυτες οι στημενες αρθογραφιες του Ντρακγασάκι αποτελουν τον φερετζε της μαϊμούς. Ο ιδιος πρωτος πριν απο οποιαδηποτε συμφωνια εσπευσε να δωσει δειγμα υποταγης στους Γερμανους και τωρα παει να μας το περασει σαν φιλία.Μεγαλε σε πηρανε ολοι χαμπαρι τι ρολο παιζεις και τις σου εχουνε ταξει σαν εναλλακτικο. Μονο που βλεπεις το τυρί της εξουσιας αλλα δεν βλεπεις την φακα.
    Α και που εισαι, την θωρακισμένη μπέμπα του βενιζέλου αμα πάρεις λίγο ακόμα εξουσία μπορει να στην δώσουνε να κανεις βόλτα αφου τοσο το ζητάς τοσο πολυ. Αλλωστε θα χρειαστει γιατι μπορει να σου πετάνε εκτος απο αυγά και τιποτα βαρια μπαουλα με το περιεχόμενο σε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]